Recenzie ”Lumina dintre oceane” de M.L. Stedman

Titlu: Lumina Dintre Oceane
Autor: M.L. Stedman
An apariție : 2016
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Corina Moisei
Publicată la 7.07.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

Sunt unele cărți pe care le tot amâni sau care te prind din prima, sunt romane care te fac să plângi nu cu siropuri romantice, dar cu istorii de viață. Sunt lucrări pe care le resimți la intensitate maximă și cu care rezonezi, chiar dacă sunt absurd de dureroase.

Cartea asta am primit-o cadou, de la cel mai bun prieten și am pus-o alături de alte câteva teancuri, în speranța că voi ajunge și la ea. Norocul mi-a surâs într-o dimineață, când grăbită să ies la serviciu căutam ceva de citit în transport (prost obicei, stric vederile și restul acuzațiilor le știu pe din afară). Coperta asta atât de simbolică mi-a făcut cu ochiul și am înhățat-o fără prea multă tăgadă.

M-a luat ca un vârtej și m-a tot dus departe istoria asta. M-am pomenit aruncată pe val până în îndepărtata Australie, unde doi oameni nefericiți se iubesc în umbra unui far imens. Tom, un combatant revenit în patrie și Isabel, o fată tânără de ani, dar matură ca și gândire, își consumă mariajul aidoma lui Robinson Crusoe.

Feriți de ochii lumii încearcă să trăiască mariajul cu toată feblețea și naturalețe juvenilă pe care o au. El mai taciturn, ea mai zvăpăiată, dar împreună formează unul din acele cupluri care ajung să îmbătrânească ținându-se de mână. Toate bune și frumoase, până când descoperă că nu se pot bucura de fericirea paternă și maternă, însă soarta le-a jucat o festă dureroasă, aruncându-i într-un carusel de evenimente și trăiri învolburate.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de M.L. Stedman.

Așa cum nu obișnuiesc să fac spoilere la cărți, vreau doar să punctez de ce se merită a fi citită această carte de debut al autoarei australiene M.L. Stedman:

  1. Istoria covârșitoare a eroilor, asemănătoare unei furtuni emoționale
  2. Construcția personajelor, care dincolo de orice, au trăsături sincere, profunde, sensibile
  3. Detaliile – aici autoarea merită ovații pentru descrierile sale amănunțite și non-șalanța cu care transpune ideile.
  4. Decorul idilic construit într-o pustietate naturală și completat rezonabil cu evoluția evenimentelor.

Astea sunt doar câteva din atuurile unei cărți, care cu siguranță vă va rupe preț de câteva ore sau zile din confortul cotidian. Lecturi frumoase!

Cu drag din Basarabia!

Aspecte Pozitive:

O lucrare de o sensibilitate aparte, demnă de atenția dumneavoastră!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.