Recenzie „Madame Picasso” de Anne Girard

de | aug. 24, 2019 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MADAME PICASSO ARE REDUCERE PE:

Madame Picasso este o carte minunată, m-a plimbat printr-un Paris fermecător la început de secol XX, un Paris plin de artiști, de oameni veniți din alte părți, gata să înceapă o viață nouă, să urce cât mai sus în lumea bună.
O bucată frumoasă din viața lui Pablo Picasso, un tânăr pictor în plină ascensiune în acea vreme.

– …E orgolios și temperamental, egoist, arogant…
– Și absolut genial, a întrerupt-o Baraque. Dacă n-o să-l devoreze demonii care zac în el, cred că ar putea deveni o legendă.
– Măcar pentru aventurile lui, dacă nu pentru picturi…

Picasso se îndrăgostește de Eva chiar dacă era într-o relație cu Fernande. Eva este o tânără care repara costume la Moulin Rouge, a fugit de acasă pentru că nu a vrut să se mărite cu cine o obliga familia.

Dacă îți place recenzia cărții MADAME PICASSO, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Anne Girard

Eva este o fată cu vise mari, dintr-o simplă reparatoare de costume ajunge chiar să creeze costume pentru dansatoare, intră în grațiile lui Mistinguett, ajunge chiar pe scenă. La Moulin Rouge face cunoștință cu Pablo, deși îl văzuse înainte neștiind cine este. Și pentru el renunță la cariera ei.

Picasso era la fel de fermecător pe cum și-l amintea și, în lumina lămpilor de gaz, untoasă și pâcloasă, îi apărea încă și mai exotic ca înainte, cu ochii lui imenși, negrii ca tăciunele, și zâmbetul lui inteligent și reținut.

Între cei doi se înfiripă o frumoasă poveste de dragoste, atât de frumoasă încât te aștepți să se întâmple ceva rău.

Unele iubiri sunt mult prea rare pentru ca rănile să se vindece vreodată.

Povestea de dragoste a celor doi este minunată, am tot sperat să ajungă să fie iubți, doi tineri care meritau să fie fericiți, chiar dacă prietenii lui Picasso nu sunt de acord cu această relație. Amândoi veneau dintr-o relație cu altcineva dar luptă pentru sentimentele lor.

Citind cartea am căutat mai multe informații despre Picasso, despre viața lui. Am găsit-o menționată pe Fernande, dar de Eva nu scria nimic.

Anne Girard s-a documentat foarte mult pentru a scrie această carte, a fost chiar să vorbească cu unul din ultimii prieteni în viață de-al lui Picasso. Toate acestea au dat roade, a ieșit o carte care te prinde în mrejele ei până la final.

O carte pe care o recomand cu drag !!

Lectură plăcută !!!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MADAME PICASSO CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: MADAME PICASSO
Autor: Anne Girard
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 420

Alte recenzii de la Anne Girard:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Nu mai citisem de mult ceva scris de un autor român. Și iată că pe la sfârșitul anului 2022, în decembrie, s-a ivit ocazia să o fac. "Decizii scandaloase" este un historical romance scris de Nova Riley E de fapt vorba de o scriitoare al cărei pseudonim este Nova Riley...

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

"Poștașul sună întotdeauna de două ori" este prima carte pe care o citesc de la James Cain. Este probabil totodată și cea mai cunoscută carte a sa, care a avut parte de succes nu numai pe plan literar, dar a și fost ecranizată, fiind la fel de iubită în această formă....

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 2155 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments