Recenzie „Madame Picasso” de Anne Girard

de | aug. 24, 2019 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Madame Picasso este o carte minunată, m-a plimbat printr-un Paris fermecător la început de secol XX, un Paris plin de artiști, de oameni veniți din alte părți, gata să înceapă o viață nouă, să urce cât mai sus în lumea bună.
O bucată frumoasă din viața lui Pablo Picasso, un tânăr pictor în plină ascensiune în acea vreme.

– …E orgolios și temperamental, egoist, arogant…
– Și absolut genial, a întrerupt-o Baraque. Dacă n-o să-l devoreze demonii care zac în el, cred că ar putea deveni o legendă.
– Măcar pentru aventurile lui, dacă nu pentru picturi…

Picasso se îndrăgostește de Eva chiar dacă era într-o relație cu Fernande. Eva este o tânără care repara costume la Moulin Rouge, a fugit de acasă pentru că nu a vrut să se mărite cu cine o obliga familia.

Eva este o fată cu vise mari, dintr-o simplă reparatoare de costume ajunge chiar să creeze costume pentru dansatoare, intră în grațiile lui Mistinguett, ajunge chiar pe scenă. La Moulin Rouge face cunoștință cu Pablo, deși îl văzuse înainte neștiind cine este. Și pentru el renunță la cariera ei.

Picasso era la fel de fermecător pe cum și-l amintea și, în lumina lămpilor de gaz, untoasă și pâcloasă, îi apărea încă și mai exotic ca înainte, cu ochii lui imenși, negrii ca tăciunele, și zâmbetul lui inteligent și reținut.

Între cei doi se înfiripă o frumoasă poveste de dragoste, atât de frumoasă încât te aștepți să se întâmple ceva rău.

Unele iubiri sunt mult prea rare pentru ca rănile să se vindece vreodată.

Povestea de dragoste a celor doi este minunată, am tot sperat să ajungă să fie iubți, doi tineri care meritau să fie fericiți, chiar dacă prietenii lui Picasso nu sunt de acord cu această relație. Amândoi veneau dintr-o relație cu altcineva dar luptă pentru sentimentele lor.

Citind cartea am căutat mai multe informații despre Picasso, despre viața lui. Am găsit-o menționată pe Fernande, dar de Eva nu scria nimic.

Anne Girard s-a documentat foarte mult pentru a scrie această carte, a fost chiar să vorbească cu unul din ultimii prieteni în viață de-al lui Picasso. Toate acestea au dat roade, a ieșit o carte care te prinde în mrejele ei până la final.

O carte pe care o recomand cu drag !!

Lectură plăcută !!!

Titlu: MADAME PICASSO
Autor: Anne Girard
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 862

Alte recenzii de la Anne Girard:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Daniela a fost redactor Booknation.ro și a scris 98 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments