Recenzie „Magia lucrurilor simple” de Estelle Laure

Titlu: Magia Lucrurilor Simple
Autor: Estelle Laure
An apariție : 2016
Editura: Editura Epica
Nr. Pagini: 285
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 28.08.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Magia lucrurilor simple” de Estelle Laure
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI MAGIA LUCRURILOR SIMPLE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

magia lucrurilor simpleMi-am dorit la nebunie să citesc Magia lucrurilor simple, dintr-un singur motiv: deoarece are (aproape) numai review-uri slabe pe GoodReads. Personal, când aud oamenii spunând numai lucruri rele despre o carte, mă întreb dacă e chiar atât de dezamăgitor romanul. Nu există cărți proaste, există doar cărți pe care le înțelegem și cărți pe care le înțelegem mai puțin, cărți care ne plac și cărți care ne displac.

Magia lucrurilor simple este genul de carte pe care aș reciti-o pentru că e emoționantă și delicată. E perfectă pentru ce a mai rămas din vara lui 2016, o lectură ușoară și fresh, care mi-a reamintit că simplitatea e atât de frumoasă.

Protagonista e Lucille, o tipă care mi-a plăcut de la primul la ultimul rând, o tânără care face față oricărei situații dacă are încredere în ea. Lucille are grijă de sora sa, Wren, cele două fiind abandonate de propria mamă, având un tată total dezinteresat. M-am pus pe tot parcursul cărții în pielea adolescentei și mă întrebam dacă eu nu aș fi cedat în locul ei, dacă aș fi făcut față să întrețin o familie, de la făcut mâncare la plătit facturi.

Firul amoros apare între Lucille și Digby, fratele lui Eden, prietena protagonistei. Mi-a plăcut cum relația este prezentată arborescent, de la zero, autoarea refuzând să forțeze nota. Îndrăgostită de o viață de tânărul chipeș, Lucille se resemnează că între ei doi nu poate fi nimic mai mult decât o relație de prietenie, Digby având o iubită.

Cu toții purtăm măști în fiecare zi, nu-i așa? Iar faptul că eu îmi doresc să mi-o scot pe a mea, tocmai de Halloween, mi se pare o adevărată ironie a sorții.

Mi-a plăcut că relația de bază din roman nu e cea fată-băiat, ci aceea fată-fată, dintre Lucille și sora sa, Wren. Mi-a plăcut cum tânăra o pune pe sora sa pe primul plan, iubind-o ca o mamă. Wren a fost deliciul romanului, cu toate glumele seci care, personal, m-au amuzat la culme. 

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Estelle Laure.

Titlul e ales cu cap. Deși cartea prezintă o poveste tristă, cadrul în care se desfășoară e presărat cu lucrurile simple care ne aduc zâmbetul pe chip fără ca măcar să știm. Aș fi vrut ca autoarea să pună mai mult accent pe faptul că cele două fete au fost abandonate. Mi s-a părut oarecum că relația amoroasă dintre Lucille și Digby e mai importantă decât faptul că Lucille și Wren au fost părăsite de mama lor, nu ni se dau prea multe explicații despre această vacanță a mamei lor.

I-am dat 4 stele pe GoodReads, deși, per total, romanul mi-a plăcut, doar că aș fi vrut ceva mai mult, aveam așteptări mai mari. Mi-ar plăcea o continuare a cărții, un sequel, deoarece chiar am rămas cu câteva întrebări. Tot ce e frumos se termină, ei, ce faci când magia lucrurilor simple dispare?

Magia lucrurilor simple e un roman frumos, despre simplitate și importanța ei, despre cum singura persoană care te poate salva ești tu însuți. O lectură lejeră, presărată cu umor și emoții delicate, perfectă pentru finele lui august.

Lecturi frumoase! 😀

ACUM GĂSEȘTI MAGIA LUCRURILOR SIMPLE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Barbalata Mirela
    Reply

    Am evitat sa o citesc tocmai datorita criticilor 🙂 . La urma urmei insa cred ca este vorba de gusturi 🙂

POST A COMMENT.