Recenzie „Magia lucrurilor simple” de Estelle Laure

by | Aug 28, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA MAGIA LUCRURILOR SIMPLE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

magia lucrurilor simpleMi-am dorit la nebunie să citesc Magia lucrurilor simple, dintr-un singur motiv: deoarece are (aproape) numai review-uri slabe pe GoodReads. Personal, când aud oamenii spunând numai lucruri rele despre o carte, mă întreb dacă e chiar atât de dezamăgitor romanul. Nu există cărți proaste, există doar cărți pe care le înțelegem și cărți pe care le înțelegem mai puțin, cărți care ne plac și cărți care ne displac.

Magia lucrurilor simple este genul de carte pe care aș reciti-o pentru că e emoționantă și delicată. E perfectă pentru ce a mai rămas din vara lui 2016, o lectură ușoară și fresh, care mi-a reamintit că simplitatea e atât de frumoasă.

Protagonista e Lucille, o tipă care mi-a plăcut de la primul la ultimul rând, o tânără care face față oricărei situații dacă are încredere în ea. Lucille are grijă de sora sa, Wren, cele două fiind abandonate de propria mamă, având un tată total dezinteresat. M-am pus pe tot parcursul cărții în pielea adolescentei și mă întrebam dacă eu nu aș fi cedat în locul ei, dacă aș fi făcut față să întrețin o familie, de la făcut mâncare la plătit facturi.

Firul amoros apare între Lucille și Digby, fratele lui Eden, prietena protagonistei. Mi-a plăcut cum relația este prezentată arborescent, de la zero, autoarea refuzând să forțeze nota. Îndrăgostită de o viață de tânărul chipeș, Lucille se resemnează că între ei doi nu poate fi nimic mai mult decât o relație de prietenie, Digby având o iubită.

Cu toții purtăm măști în fiecare zi, nu-i așa? Iar faptul că eu îmi doresc să mi-o scot pe a mea, tocmai de Halloween, mi se pare o adevărată ironie a sorții.

Mi-a plăcut că relația de bază din roman nu e cea fată-băiat, ci aceea fată-fată, dintre Lucille și sora sa, Wren. Mi-a plăcut cum tânăra o pune pe sora sa pe primul plan, iubind-o ca o mamă. Wren a fost deliciul romanului, cu toate glumele seci care, personal, m-au amuzat la culme. 

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Estelle Laure

Titlul e ales cu cap. Deși cartea prezintă o poveste tristă, cadrul în care se desfășoară e presărat cu lucrurile simple care ne aduc zâmbetul pe chip fără ca măcar să știm. Aș fi vrut ca autoarea să pună mai mult accent pe faptul că cele două fete au fost abandonate. Mi s-a părut oarecum că relația amoroasă dintre Lucille și Digby e mai importantă decât faptul că Lucille și Wren au fost părăsite de mama lor, nu ni se dau prea multe explicații despre această vacanță a mamei lor.

I-am dat 4 stele pe GoodReads, deși, per total, romanul mi-a plăcut, doar că aș fi vrut ceva mai mult, aveam așteptări mai mari. Mi-ar plăcea o continuare a cărții, un sequel, deoarece chiar am rămas cu câteva întrebări. Tot ce e frumos se termină, ei, ce faci când magia lucrurilor simple dispare?

Magia lucrurilor simple e un roman frumos, despre simplitate și importanța ei, despre cum singura persoană care te poate salva ești tu însuți. O lectură lejeră, presărată cu umor și emoții delicate, perfectă pentru finele lui august.

Lecturi frumoase! 😀

Titlu: Magia Lucrurilor Simple
Autor: Estelle Laure
An apariție : 2016
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 285
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.08.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Acum că Seth nu mai poate schimba nimic, speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să găsească acolo. Atunci când începe să înțeleagă...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1961 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Am evitat sa o citesc tocmai datorita criticilor 🙂 . La urma urmei insa cred ca este vorba de gusturi 🙂