Recenzie “Magia lucrurilor simple” de Estelle Laure

by | Mar 30, 2021 | Dragoste, Familie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MAGIA LUCRURILOR SIMPLE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Când a început anul 2016, abia trecuse câteva luni de când am descoperit și am fost atrasă în acest univers magic al cărților. Citeam foarte puțin, undeva la o carte, maxim două, pe lună și doar ce se afla în trending în perioada respectivă. Odată cu trecerea timpului, numărul de cărți a crescut și el. Anul trecut mi-am propus să citesc o sută de cărți și, spre surprinderea mea, am reușit să ating acest prag, ba chiar l-am depășit. Prin intermediul acestui goal personal am ajuns să dau peste multe comori literare ce apăruse de ani buni, dar care, din păcate, nu mai sunt promovate absolut deloc și au ajuns să fie uitate. Un astfel de exemplu pe care l-aș putea include în această categorie este chiar cartea despre care vreau să vă vorbesc în recenzia de azi și anume, Magia lucrurilor simple de Estelle Laure.

Romanul debutează cu momentul în care mama lor decide să părăsească orașul deoarece își dorește o pauză de la viața sa, iar Lucille și Wren Bennet sunt nevoite să se maturizeze forțat și să se descurce singure. Cred că acesta e visul pe care majoritatea copiilor ajunși la vârsta adolescenței îl au: să fie singuri, părinții să nu îi mai mustre pentru orice greșeală și să facă doar ceea ce doresc. Privit din exterior, pare modul de viață perfect. Totuși, când ajungi, la propriu, în această situație descoperi că e un lucru ușor de spus, dar mai greu de pus în practică. Protagonistele noastre trebuie să își mențină notele bune de la școală, au facturi ce trebuie plătite și mulți vecini pe care trebuie să îi evite dacă doresc să rămână, în continuare, una lângă cealaltă. Pentru a câștiga niște bani ca să se întrețină, Lucille se angajează la un restaurant mexican. Eden, prietena ei cea mai bună, se oferă să aibă grijă de Wren în perioada în care ea se află la servici. În plus, ea este persoana care îi este alături la fiecare pas, o susține și o ajută să înfrunte realitatea, oricât de cruntă și crudă ar fi.

Cu toate acestea, problemele adolescentei tind să se înmulțească la fel de repede ca și minciunile pe care este forțată să le spună tuturor celor din jurul său. Știți că este o vorbă veche din popor cum că minciuna are picioare scurte. Oamenii încep să pună întrebări, iar secretul surorilor Bennet e în primejdie de a fi descoperit. Lucrurile se complică și mai tare în momentul în care Lucille își dă seama că îl place pe Digby, fratele celei mai bune prietene a ei. Relația dintre tânără și Eden devine foarte tensionată din această cauză, cele două ajungând să se evite și să nu mai vorbească una cu alta.

Magia lucrurilor simple nu e doar un romance simplu, e o carte care se axează mai mult pe familie, relația dintre frați, prietenia și iertarea. E pentru prima oară când, într-o carte, m-am simțit atrasă mai mult de legătura dintre cele două surori, respectiv dintre cele două prietene, decât povestea de iubire. De astfel, s-a pus foarte puțin accentul pe sentimentele existente între Digby și Lucille, dar m-am bucurat de existența puținelor momentelor dintre cei doi. Un alt aspect care mi-a plăcut la această carte este modul realistic în care e realizată construcția personajului principal, cât și povestea în sine. Lucille, spre deosebire de alte protagoniste din literatura contemporană, e o tânără puternică, independentă, muncește pentru a-și putea întreține surioara și care, deși este greu încercată de viață, reușește să se bucure de magia lucrurilor simple. De asemenea, autoarea a încercat să introducă câte puțin umor pe ici pe colo, un bun exemplu fiind glumele seci despre mame grase pe care le face Wren pe parcursul întregii cărți.

În urmă cu ceva timp, aș fi perceput într-un mod total diferit întreaga poveste, însă după zeci de cărți citite, am devenit puțin mai critică și, de aceea, pot afirma că nu e o carte ce m-a dat pe spate și nici nu se află printre preferatele mele, dar e o lectură lejeră și extrem de ușor de citit. Dacă o recomand? Da! Mai ales persoanelor care cred că doar banii contează în viață. Uneori e necesar să trecem prin situații limită ca să realizăm că am uitat să ne bucurăm de magia lucrurilor simple.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MAGIA LUCRURILOR SIMPLE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Estelle Laure sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MAGIA LUCRURILOR SIMPLE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Magia Lucrurilor Simple
Autor: Estelle Laure
An apariție : 2016
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 285
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 30.03.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Există momente în viață cand o ușă se deschide si ești inundat de lumină. Clipe rare când ceva se descătușează în tine. Plutești în imponderabilitate, gonești pe o autostradă fără radar. Alegerile devin limpezi, răspunsurile inlocuiesc întrebările, frica cedează locul...

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Cum sunteți dragii mei? Acceptați invitația de a porni într-o călătorie inedită în următoarele minute? Cartea Hud Ranat scrisă de Cecilia cuprinde cadrul, personajele și situațiile perfecte pentru a evada memorabil pe o altă planetă din univers. Călătorim în acest...

0 0 vote
Article Rating
Mihaela Cojocaru este redactor Booknation.ro de 36 zile și a scris până acum 14 articole. Se află pe poziția 20 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Cojocaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments