Recenzie Manon Lescaut de Abatele Prévost

by | Jun 2, 2015 | Literatura Universală, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA MANON LESCAUT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

abatele-prevost-manon-lescaut

Am aflat de „Manon Lescaut” în adolescenţă, când am citit “Dama cu camelii” de Alexandre Dumas – fiul şi “Invitaţie la vals”  de Mihail Drumeş. Pe timpul acela, nu m-a tentat să aflu de ce eroinele din cele două cărţi se regăseau în suferinţele lui Manon. Recitind povestea de iubire dintre Armand şi Marguerite, m-am intâlnit din nou cu Manon, iar de data aceasta mi-a stârnit curiozitatea. Mi-a luat mult să găsesc această carte, dar a meritat.

Antoine François (1697–1763) precursorul romanului francez modern este cunoscut sub numele de Abatele Prevost.

„Manon Lescaut” de Abatele Prevost este o carte foarte uşor de citit. Mi-au trebuit câteva ore să citesc cartea, deci nu trebuie sacrificată decât o seară pentru a descoperi aventurile cavalerului Des Grieux.

Am găsit pe internet informaţii despre carte şi am aflat că iniţial Manon Lescaut a fost parte a volumului „Memoriile şi aventurile unui om de familie care s-a retras din lume” înainte de fi de sine stătătoare. Chiar dacă la început a fost interzisă, povestea de dragoste dintre cei doi pragonişti este astăzi alaturată marilor cupluri precum Romeo şi Julieta.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Abatele Prévost

Manon este un personaj fascinant, obişnuită cu un trai luxos, extrem de oscilantă, iar iubirea ei este un continuu du-te – vino. De multe ori, pe parcursul cărţii, eşti tentat să crezi că este doar superficială, trăsatura caracteristică femeilor de moravuri uşoare.

Cavalerul des Grieux, pe de altă parte, este situat la polul opus. El este un adolescent din înalta societate, total dedicat sentimentelor şi în mare parte, un excentric. Acţiunile lui, chiar dacă de cele mai multe ori par nesăbuite,  sunt ghidate de sentimente şi de teribilismul vârstei.

Cei doi îndrăgostiţi lasă tot în urmă şi fug impreună la Paris unde Manon trădează iubirea lor în nenumărate rânduri, însă nimic nu va schimba sentimentele cavalerului.

Recomand cartea tuturor, indiferent de vârsta deoarece fiecare pagină citită te provoaca să mai citeşti încă una şi înca una, evenimentele se succed minunat însă sfârşitul este momentul de aur.

🔥 CARTEA MANON LESCAUT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Manon Lescaut
Autor: Abatele Prévost
An apariție : 2014
Editura: LUCMAN
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.06.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Denisa Gheorghiescu este redactor Booknation.ro de 1906 zile și a scris până acum 23 articole. Se află pe poziția 39 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Gheorghiescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments