Recenzie Manon Lescaut de Abatele Prévost

Titlu: Manon Lescaut
Autor: Abatele Prévost
An apariție : 2014
Editura: Lucman
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Gheorghiescu
Publicată la 2.06.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Manon Lescaut de Abatele Prévost
Acordă o notă

abatele-prevost-manon-lescaut

Am aflat de „Manon Lescaut” în adolescenţă, când am citit “Dama cu camelii” de Alexandre Dumas – fiul şi “Invitaţie la vals”  de Mihail Drumeş. Pe timpul acela, nu m-a tentat să aflu de ce eroinele din cele două cărţi se regăseau în suferinţele lui Manon. Recitind povestea de iubire dintre Armand şi Marguerite, m-am intâlnit din nou cu Manon, iar de data aceasta mi-a stârnit curiozitatea. Mi-a luat mult să găsesc această carte, dar a meritat.

Antoine François (1697–1763) precursorul romanului francez modern este cunoscut sub numele de Abatele Prevost.

„Manon Lescaut” de Abatele Prevost este o carte foarte uşor de citit. Mi-au trebuit câteva ore să citesc cartea, deci nu trebuie sacrificată decât o seară pentru a descoperi aventurile cavalerului Des Grieux.

Am găsit pe internet informaţii despre carte şi am aflat că iniţial Manon Lescaut a fost parte a volumului „Memoriile şi aventurile unui om de familie care s-a retras din lume” înainte de fi de sine stătătoare. Chiar dacă la început a fost interzisă, povestea de dragoste dintre cei doi pragonişti este astăzi alaturată marilor cupluri precum Romeo şi Julieta.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Abatele Prévost.

Manon este un personaj fascinant, obişnuită cu un trai luxos, extrem de oscilantă, iar iubirea ei este un continuu du-te – vino. De multe ori, pe parcursul cărţii, eşti tentat să crezi că este doar superficială, trăsatura caracteristică femeilor de moravuri uşoare.

Cavalerul des Grieux, pe de altă parte, este situat la polul opus. El este un adolescent din înalta societate, total dedicat sentimentelor şi în mare parte, un excentric. Acţiunile lui, chiar dacă de cele mai multe ori par nesăbuite,  sunt ghidate de sentimente şi de teribilismul vârstei.

Cei doi îndrăgostiţi lasă tot în urmă şi fug impreună la Paris unde Manon trădează iubirea lor în nenumărate rânduri, însă nimic nu va schimba sentimentele cavalerului.

Recomand cartea tuturor, indiferent de vârsta deoarece fiecare pagină citită te provoaca să mai citeşti încă una şi înca una, evenimentele se succed minunat însă sfârşitul este momentul de aur.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.