Recenzie ”Marketing în artele spectacolului” de Irina Ionescu

de | aug. 31, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE librariaeikon.ro

Vă este dor de un spectacol offline? De atmosfera care naște emoții de bucurie, uimire, plăcere, surprindere și iubire? 

Arta pusă în valoare de oameni profesioniști și pasionați poate stârni în sufletele din public senzații memorabile.

Ca în spatele fiecărui lucru de calitate și impact, și la un spectacol, sunt multe persoane care contribuie la organizarea lui în detaliu.

Am avut oportunitatea să descopăr săptămâna aceasta o carte extraordinară pentru oamenii la început de drum în acest domeniu sau pentru cititorii obișnuiți curioși de cum decurg pregătirile pentru un eveniment.

Marketing în artele spectacolului este o carte fascinantă, atât din punct de vedere al subiectului abordat, cât și al manierei în care se prezintă. Irina Ionescu ne transmite informațiile cu o pasiune debordantă. Felul în care sunt structurate detaliile, atenția la fiecare termen, modul aerisit în care sunt așezate în pagină cuvintele m-au făcut să înțeleg mai ușor informațiile și să rețin o mare parte din conținut.

Deși se dezvoltă noțiuni despre marketingul în artele spectacolului, subiect abordat intens în prima parte a cărții, în ultima parte se prezintă și informații generale despre public, marketing, imaginea unui brand în fața clienților.

“Orice produs sau serviciu aparține unor arhetipuri, conform modului în care este perceput, înțeles și catalogat, pe baza valorilor pe care le cultivă.” (pag. 234)

Una din frazele mele preferate din carte a rămas: “Marketingul este arta narațiunii” (pag. 216)

Este o carte care te ajută să afli detalii de după cortină, să înțelegi mai multe caracteristici ale clienților, să afli care sunt elementele importante atunci când produsele sau serviciile tale sunt adresate clienților și alte subiecte utile și interesante despre marketing.

“Websiteurile e vital să fie și ele construite în acord cu ultimele tehnologii (adaptabile în funcție de modalitatea de acces: telefon și desktop), să fie dinamice și să transmită exact mesajul dorit.” (pag. 129)

Am ajuns la concluzia că însuși marketingul este o artă. Se amintește în carte și despre persoanele care sunt potrivite să lucreze în acest domeniu și care sunt caracteristicile lor specifice. 

Mi-a plăcut atmosfera din interiorul cărții. Deși în spatele informațiilor stă multă cercetare, pasiune, documentare, analiză, experiență, toate noțiunile sunt prezentate într-un mod uman, prietenesc, onest. Am simțit un profesionist care are bucuria de a împărtăși din cunoștințele acumulate.

“Cercetarea de marketing ajută la luarea deciziilor, pe baza procesului de colectare, analizare și interpretare a informațiilor despre organizație și mediul înconjurător. Această investigare trebuie făcută, chiar dacă ar putea fi considerată prea scumpă, chiar dacă organizația nu vrea să fie populară sau chiar dacă deja pretinde că știe ce își dorește publicul său.” (pag. 34)

Irina Ionescu este lector univ. dr. la Universitatea de Arte din Targu-Mures. Lucrează de aproape 20 de ani în domeniul administratiei culturale, la Institutul Cultural Roman. A urmat diverse cursuri/stagii de formare și dezvoltare profesională, cele mai importante la: Goldsmiths University of London (2010), Utrecht University (2010), King’s College London (2009), Central European University (2007), Felix Meritis Foundation (2005), The Amsterdam-Maastricht Summer University (2004 si 2003).

 În această perioadă în care majoritatea evenimentelor s-au mutat în online, vă recomand să gustați și voi din secretele unui eveniment memorabil la care momentan doar visăm. 

Mulțumim Irina Ionescu pentru felul în care ne ajuți să înțelegem atât de plăcut informațiile din acest domeniu.

Vă îmbrățișez, suflete pasionate de lectură!

Pe data viitoare.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE librariaeikon.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: MARKETING ÎN ARTELE SPECTACOLULUI
Autor: Irina Ionescu
An apariție : 2020
Editura: EIKON
Nr. Pagini: 246
Limba: Română
Gen Literar: Business, economie, finante
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 160

Alte recenzii de la Irina Ionescu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 2154 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments