Recenzie ” Mătase” de Alessandro Barrico

Autor: Alessandro barrico
An apariție : 2015
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 128
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la November 11, 2017
Recenzie ” Mătase” de Alessandro Barrico
Dă o notă cărții

Cu o răvășitoare predilecție Alessandro Baricco, Într-o filosofie care, în mod uimitor, reușește să transforme nimicul și ”inacțiunea” într-un preaplin care îți oferă iluzia îndestulării senzoriale, parcurge sensul învers ca o expresie a non-conformismului literar, fără tentația ilogicului nihilism și fără anarhismul tentacular al îngemănării înrobirii prin dezrobire.

 

” Mătase”, apărut la editura Humanitas, este o carte în care semantica simțirii și simbolistica oclusivă a trăirilor clădesc poduri peste abis într-o arhitectură gravată cu labirinticul dualism al limbajului plin de scamatorii, de întortocheri recartocrafiate de un incisiv punct de vedere.

Plasându-și acțiunea la mijlocul secolului XVIII, într-o Japonie încă tradițională, Alessandro Barrico face din Herve Jancour un personaj atipic, înăuntrul căruia cadențarea senzorialului este o încercare de șlefuire a pasivei atemporalități, trecând prin furcile caudine ale introspecției necruțătoare simțiri anume care par a aluneca între minusurile și plusurile unei comprehensibilități bulversante în care ai impresia că nimic nu este ceea ce pare.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Alessandro barrico.

” Mătase” este o carte cu o ușoară tentă de hermeneutică mentală și senzorială pe care o digeri cu mult mai facil după sedimentarea în timp a impresiilor, poate ca o oscilație între bezna și lumina existenței.

Lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

priceperea scriitorului italian de a face din verbiaj o intrigă este de-a dreptul uimitoare.

Aspecte Negative:

Inacțiunea îți poate da o oarecare stare de plictis, dar eu te sfătuiesc să mergi până la capăt.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
BOOKNATION.RO ÎȚI FACE PLINUL DE CĂRȚI!
Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Iubim comentariile tale :)