Recenzie ”Me and Mister Wrong” de Ionela Ivana Filip

de | iun. 1, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE libris.ro

Ionela Ivana este un suflet în primul rând bucuros că se află într-o viață umană, este o scânteie divină încărcată cu multă pasiune pentru deslușirea misterului de a trăi în AICI și ACUM, este un cercetător neobosit al redescoperirii comorilor ascunse în sufletul uman. Este un spirit pornit pe drumul ascensiunii, un spirit care învață în fiecare zi să se întoarcă în interior pentru a își face propria muncă de vindecare. Iar apoi este mamă, soție, prietenă, femeie, terapeut holistic și nu în ultimul rând un șaman călător printre dimensiuni, stele și universuri.

 Am avut bucuria de a descoperi un roman excepțional scris de Ionela Ivana. Me&Mister Wrong este inspirit din viața autoarei, de aceea poate și încărcătura emoțională a fiecărei experiențe relatată între paginile care mi-au captat atenția și implicarea până la final.

“Poartă din nou masca de bărbat sigur pe el și insensibil. […] Cel mai tare mi-aș dori să fiu acolo, în mintea lui și să pot descifra mai bine ce experiențe a avut de-a lungul timpului.” (pag. 187)

O relație care începe cu fiorii îndrăgostirii, continuă cu mângâieri de iubire, iar nu după mult timp înfloresc certuri care pun relația la îndoială. Viața vine cu surprize. Eroina încearcă o perioadă să vadă partea plină a paharului, alinându-și nevoia de a trăi iubirea. Dar situația se înrăutățește tot mai mult, rolul ei în viața lui nu pare a fi esențial, ci opțional. Minciunile, lipsa respectului, neaprecierea iau locul fluturilor de dragoste. Așa cum iubirea te înflorește, lipsa ei te poate usca, în lipsa iubirii de sine. Povestea de dragoste dintre cei doi are o misiune mai mare decât pot ei să înțeleagă atâta timp cât sunt implicați emoțional. Abia mai târziu, Ionela sau Giovanna cum o mai numesc cei dragi, află rolul pe care Nicolas l-a avut cu adevărat în viața ei. 

Povestea dintre ei o învață mai mult ce înseamnă iubirea de sine și cât este ea de esențială pentru a trăi în armonie, indiferent de circumstanțele vieții.

Dincolo de a fi un roman de dragoste, este o invitație la a te aprecia, a te redescoperi și a te iubi necondiționat de iubirea pe care o primești sau nu din exterior. Iar legătura cu Dumnezeu trebuie menținută indiferent de relațiile pe care le construiești pe acest pământ, pentru că ea va fi ca un punct stabil în destinul tău, unde îți vei găsi mereu pacea și puterea interioară.

“Vreau să cred că are nevoie de mine, că are nevoie de dragostea mea, de afecțiunea mea. Ca și cum ar avea nevoie să se vindece. După mult timp, am realizat că, de fapt, cea care se vindecă am fost eu.” (pag. 195)

Am trăit alături de Giovanna fiecare bucurie, durere, tristețe, dezamăgire sau frământare. M-am regăsit în multe situații și citeam ca și cum m-aș fi uitat în oglindă la viața mea. 

Citisem lunile trecut o asemănare a omului cu o fereastră. Această fereastră este foarte frumoasă în razele soarelui care o ajută să se etaleze în toată splendoarea ei. În cazul omului, el se poate simți frumos, apreciat, important când primește iubirea din exterior. Dar când vine noaptea, fereastra își pierde frumusețea, ba chiar nici nu se mai zărește. Doar un bec aprins din interior îi mai poate reda strălucirea. În cazul omului, când iubirea celorlalți nu mai există, iubirea de sine îi poate aprinde vitalitatea și frumusețea.

Cam acesta este drumul pe care eroina noastră îl parcurge. De la goana după o mângâiere, la apreciere de sine și iubire necondiționată.

“Azi am nevoie de afecțiune, am nevoie de mângâiere. Azi mă las purtată de val, azi nici măcar nu mai știu cine sunt, de fapt.” (pag. 289)

Recomand această carte tuturor femeilor care vor să își descopere puterea, care simt că niciodată nu au primit suficiente mângâieri, că sunt în căutarea iubirii perfecte sau se simt în acest moment neapreciate. Alături de Giovanna, călătoria va căpăta mai mult sens, fiecare experiență va fi mai clară și până la final vei învăța cum toată dragostea de care ai nevoie este în tine. Iar apoi, de pe frecvența împlinitoarea a sinelui tău poți atrage ce e mai bun pentru viața ta. Cum? Eroina te va învăța prin propriile experiențe. Tot ea te îți va dezvălui că fiecare om care îți calcă pragul sufletului este de fapt un maestru ales chiar de tine , menit să te trezească, menit să aducă coștientizări despre felul în care te porți cu tine de fapt. Atunci când alegi să te respecți și te iubești, reușești să oferi și celorlalți darul minunat al iertării și compasiunii. Ba chiar să mulțumești celuilalt pentru lecția oferită și să îl iubești așa cum Dumnezeu iubește orice ființă.

Sunt extrem de recunoascătoare că acest volum a ajuns la mine și sufletul meu s-a putut scălda între paginile ei intense. M-a ajutat să conștientizez situații asupra căror nu aveam claritate, deși mi se părea că am controlul total. Păstrez în inimă gândul de a mă iubi și de a-mi fi cea mai bună prietenă, înainte de a-mi asuma orice alt rol de iubită, mamă, colegă etc.

 În prezent autoarea Ionela Ivana lucrează la un alt volum. Aștept cu nerăbdarea să citesc cu nesaț și cartea următoarea.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE libris.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ME AND MISTER WRONG
Autor: Ionela Ivana Filip
An apariție : 2022
Editura: LETRAS
Nr. Pagini: 450
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 577

Alte recenzii de la Ionela Ivana Filip:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 2260 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments