Recenzie ”MEȘTERUL CEASORNICAR” de Ioana Blaga

by | Oct 26, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA MEȘTERUL CEASORNICAR PE scriptum.ro

Bună, dragi cititori! Vă îmbrățișez cu aroma de ceai de toamnă și vă invit să descoperim o lume magică împreună.

Astăzi este mai mult pentru cei care au în casă sau cunosc un princhindel căruia i-ar putea dărui o carte încântătoare.

Romanul Meșterul ceasornicar se adresează copiilor peste 8 ani. Poate fi chiar o provocare pe care le-o adresați micuților de a citi prima lor carte mai mare, aceasta având peste 300 de pagini. Vor fi mândri la final de lecturarea ei, li se va îmbogăți vocabularul semnificativ, vor călători alături de eroi empatizând cu ei în situațiile dificile, captivați de atmosfera tot mai interesantă cu trecerea paginilor.

La orice s-au așteptat, dar la asta nu. În fața lor s-a deschis o ușă ce se afla la capătul holului. Lumina ce intra pe hol era năucitoare, nu se așteptau să fie primiți într-un loc atât de cald și plãcut. (pag. 213)

Volumul are patru părți fragmentate în treizeci și opt de capitole. Fiecare capitol este intitulat diferit urmat de un citat inspirational, profund sau de cuvinte înțelepte, alese armonios.

A fost o bucurie pentru mine, ca adult, să intru în lumea creată de Ioana Blaga, plină de elemente noi la fiecare capitol, acțiuni diversificate și personaje construite cu căldură, în detaliu.

Valea Vegherii, locul unde se petrece acțiunea, este o destinație surprinzătoare unde nu ai timp să te plictisești. Cei trei eroi ai romanului: Andrei, Iulian și Selena sunt înzestrați fiecare cu un dar special care le va fi de folos în momente cheie. Capitolele îi provoacă pe rând pentru a-și demonstra măiestria, puterea și harul. Ei întâlnesc de-a lungul călătoriei lor prin viață diverse personaje cu un anumit rol în evoluția lor. Acțiunea începe cu atmosfera pe care alchimiștii o creau pe tărâmurile lumii. Istoria, ușor de digerat pentru copii, se împletește cu fantasticul, naturalul și misterul  care le va captiva atenția iremediabil. Spre sfârșitul evoluției acțiunea ajunge în vechea Transilvanie unde surprizele nu încetează să fie prezente.

Experiența autoarei cu copii reiese din felul în care sunt descrise personajele, modul în care a fost construită acțiunea și noutatea fiecărui capitol care își deschide ușa.

Cartea Meșterul Ceasornicar este publicată la Editura Imago Dei, alături de celelalte cărți pentru copii publicate de Ioana Blaga până în prezent: Călătoria Iuliei în Valea Copacilor (2016), Nepotul anticarului (2017) și Povesti de lângă Balta Mare (2018). Este inițiatoarea atelierelor de lectură pentru copii Imblânzitorii de pagini.

            În prezent autoarea scrie următorul volum din seria Cronicile din Valea Vegherii. Așadar micuțul va avea șansa mai în următoarea perioadă să continuie călătoria alături de personajele din Meșterul Ceasornicar. Pe lângă acest proiect Ioana Blaga se pregătește să publice și o serie de povești cu tematică pro viață, pentru cititorii mai mari.

Zumzăiala ce-i înconjură le luă prin surprindere auzul. Parcă fiecare instrument avea viață proprie. Unul ticăia, altul sforăia. Ceasurile agățate pe toți pereții ticăiau la unison, era ca o încăpere plină cu greieri ce cântau fără sa fie văzuți în miezul zilei. (pag. 292)

Vă recomand să dăruiți această carte din inimă. Încântarea și entuziasmul celui mic vor fi cea mai plăcută mulțumire.

Vă îmbrățișez cald, cu iz de toamnă îmbelșugată!

Pe curând…

ACUM GĂSEȘTI CARTEA MEȘTERUL CEASORNICAR PE scriptum.ro

Titlu: MeȘterul Ceasornicar
Autor: Ioana Blaga
An apariție : 2020
Editura: IMAGO DEI
Nr. Pagini: 305
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 26.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1420 zile și a scris până acum 724 articole. Se află pe poziția 1 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments