Recenzie ,, Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupery

by | Oct 31, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MICUL PRINȚ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Povestea lui Antoine de Saint-Exupery nu este una pentru copii, este una și pentru adulți pentru că la fiecare citire, în funcție de vârstă, o înțelegem și o porcepem altfel decât am făcut-o ultima oară. Iar eu mă număr printre cei care din când în când o recitesc și o îndrăgesc chiar mai mult.

   ,,A fost odată ca niciodată un prinţ, nu mai mare, dar nici mai mic decât un băieţel ca toţi băieţeii, care trăia singur pe o planetă mititică, departe de Pământ. Și poate că nu i-am fi aflat povestea dacă într-o bună zi pe planeta lui n-ar fi răsărit, pe nepusă masă, o floare. Iar floarea a prins să vorbească cu micul prinţ, și vorbele ei l-au încântat și l-au întristat în aceeași măsură, fiindcă i-au dezvăluit că dincolo de lumea așa cum o știe el se află încă multe-multe alte lumi. Și micul prinţ, cuprins de curiozitate, a pornit prin univers, străbătând planetă după planetă să-și facă prieteni, să cunoască și să înveţe.”

O poveste despre un prinț și despre o floare, despre lumea oamenilor mari și despre felul în care învățăm ce este dorul, prețuirea și iubirea pentru cei pe care îi avem în viața noastră. O poveste care ne învață cât de important este unul dintre citatele mele preferate: Carpe Diem!

Într-o lume a banilor, a numerelor și a problemelor, Micul Prinț încearcă să înțeleagă mintea adulților copleșit de dorul pentru Floarea pe care a lăsat-o pe planeta lui.

Micul Prinț ne învață să ne bucurăm de lucrurile mici din viața noastră și ne dovedește faptul că adulții sunt mult mai triști decât copiii. A fi copil înseamnă a privi frumusețea în orice lucru, așa cum Micul Prinț o face cu planeta lui, cu oaia și cu floarea lui.

„Voi sunteţi frumoase, dar sunteţi deşarte! Nimeni n-ar avea de ce să moară pentru voi. Floarea mea, fireşte, un trecător de rând ar crede că-i asemenea vouă. Ea însă, singură, e mai de preţ decât voi toate laolaltă, fiindcă pe ea am udat-o eu cu stropitoarea. Fiindcă pe ea am adăpostit-o eu sub clopotul de sticlă. Fiindcă pe ea am ocrotit-o eu cu paravanul. Fiindcă pentru ea am ucis eu omizile, în afară doar de câteva, pentru fluturi. Fiindcă pe ea am ascultat-o eu cum plângea, ori cum se lăuda, ori câteodată chiar cum tăcea. Fiindcă e floarea mea.”

Călătoria lui este minunată și ne învață mai multe decât ar face-o o carte destinată adulților. Cred că toți trebuie să fim din când în când la fel ca și băiatul blond cu stele în privire și cu dragoste în suflet.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Antoine de Saint-Exupery

Cum am spus, Micul Prinț mă va emoționa la orice vârstă și pot să afirm că de fiecare dată mai descopăr câte ceva nou din întâmplările copilului care cutreieră universul.

Știu că mulți au citit această poveste și cred că fiecare persoană trebuie să aibă în biblioteca sa această carte pentru a ne aminti să fim copii și să visăm!

Titlu: Micul Prinț
Autor: Antoine de Saint-Exupery
An apariție : 2017
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 93
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 31.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 311 zile și a scris până acum 99 articole. Se află pe poziția 13 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments