Recenzie ” Miercurea strâmbă sau iubirile ratate ale lui Remus Alb”

Titlu: Miercurea Strâmbă Sau Iubirile Ratate Ale Lui Remus Alb
Autor: Nicolae I. Nicolae
An apariție : 2015
Editura: TracusArte
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 24.06.2016
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI MIERCUREA STRÂMBĂ SAU IUBIRILE RATATE ALE LUI REMUS ALB PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cartea profesorului preuniversitar Nicolae I. Nicolae este o pârjolitoare zvârcolire lăuntrică sau, dacă vreți, o beatificare a ratărilor unei ființe anatemizate de pseudorigorile unei epoci putrede, plină de prejudecăți justificate doar de lașitatea și avariția unora. Nu este o încercare de victimizare sau de cerșire a unor merite ale unui presupus erou care a suferit enorm în restrictiva și claustrata epocă comunistă. Pur și simplu este o înșiruire de fapte, personaje și întâmplări din viața unui om, al cărui destin a fost marcat de cordonul ombilical al unei aparent nedorite moșteniri pătată de anumite sfidări sau încercări de sfidare ale canonicului răsfirate cu nonșalanță de înaintașii săi.

miercurea-strâmbă-sau-iubirile-ratate-ale-lui-remus-alb

Prins în furcile caudine ale unei istorii răstălmăcite, personajul principal trăiește și simte undeva între inevitabilul instinct de turmă și visul nebun dar necesar al amprentării eternității într-un mod inconfundabil. Este o poezie tânguitoare al unor zile scurse, pierdute sau câștigate, toate prinse într-o versificație a rădăcinilor ce freamătă în fiecare din noi în ritmul clopotelor unei biserici clădite din molozul viselor și vitraliile felului de a fi.

Stilul este magnetizant, cotropitor și insinuant, coborând pe nesimțite în sufletele cititorilor odată cu fiece rând strivit de flămândele priviri, cunoscând diferitele etape ale unei existențe, de la copilărie până la maturizare, trecând prin etapa pubertății răvășitoare, prin sita primei iubiri, prin corsetul vieții cazone și apoi lupta cu viața, purtată întotdeauna cu pieptul deschis, în numele unor efemere idealuri care își trăiesc măreția dar și decadența sub parfumul dulce-acrișor al continuei ratări, de parcă existența sa ar fi un estuar ospitalier care adună firimiturile unor jumătăți de dorințe mutilate.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Nicolae I. Nicolae.

Autorul nu bravează, nici măcar pentru o clipă, cu presupusul său eroism, deși pe alocuri, anumite pasaje sunt un soi de odă al bravadei nonconformiste al unei generații sortită eșecului, al înecării în sucul gastric al propriei neputințe pe care, aproape toți semenii epocii o poartă ca pe o cruce care oscilează între providență și blestem.

O carte extraordinară, pe care o recomand tuturor cu mare drag!

ACUM GĂSEȘTI MIERCUREA STRÂMBĂ SAU IUBIRILE RATATE ALE LUI REMUS ALB PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Cartea abunda în sinceritatea care nu cerșește compasiune.

Aspecte Negative:

Unele pasaje par oarecum rigide.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.