Recenzie ”MONOLIT – ERA VISURILOR” de Perhineac Andrei

by | Aug 20, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MONOLIT - ERA VISURILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

monolitDacă în ultimele zile, săptămâni v-ați gândit că aveți o viață grea, ați uitat de recunoștința darurilor pe care le aveți în viața voastră sau pur și simplu simțiți nevoia unui imbold pentru a mai crede în fericire, aceasta este cartea care trebuie citită!

Nu este o carte motivațională în care veți primi rețete de succes, ci veți fi un spectatori la viața unui om care își expune trăirile, fără măști sau jocuri de rol. Doar relatate așa cum s-au întâmplat.

Veți descoperi o autobiografie sub forma unei invitații în toate colțurile sufletului scriitorului.

“Am trăit o perioadă numai pe lângă oameni care îmi repetau că sunt o legumă şi nu o să fac nimic cu viaţa mea. Mai că mă uitam din când în când să văd dacă picioarele nu mi se transformă în rădăcini sau dacă nu apar frunze sau alte semne pe corp care să dovedească acest adevăr indestructibil.” (pag. 77)

Un destin care a venit la pachet cu mai multe surprize neplăcute. Au fost ele sămânța puterii personalității prezente? Vă las să concluzionați singuri.

Se spune că ne alegem părinții înainte să ne naștem, în funcție de lecțiile pentru care venim pe Pământ. Doar un om extrem de curajos și puternic ar fi ales doi îndrăgostiți care, deși concep un copil din iubire, îl vor respinge mai târziu și, mai mult, vor încerca în diferite maniere să scape de el.

“De-a lungul vieţii ne îndrăgostim de multe ori. Şi de fiecare dată, la început credem că ne-am găsit jumătatea. Ţine doar de cât e fiecare dispus să lase de la el pentru fericirea celuilalt şi implicit fericirea comună.” (pag. 101)

Pe parcursul lecturii am simțit o sinceritate debordantă. Cartea este ca o confesiune pentru sine, ca o expunere a sufletului într-un tablou, pentru a putea vedea detașat imaginea de ansamblu a emoțiilor interioare.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Perhineac Andrei

Experiențele dure, dureroase, unele șocante îi aduc și momente de cădere. Din unele ai zice că nu o să mai reușească să se ridice, dar o forță interioară îl ajută să-și adune puterile și să meargă pe drumul pe care și l-a ales ca destin.

Asistăm la procesul de transformare, maturizare al unui suflet curios de viață care primește lovitură peste lovitură și totuși merge mai departe.

În carte predomină o stare de acceptare, resemnare și optimism, în ciuda tuturor surprizelor pe care le-a primit, cu tărie.

 “Fericirea există, dar se ascunde în lucruri mici. Aşa mă bucur de viaţă. Încerc să primesc orice lucru mărunt care mi se oferă. Mă bucură o călătorie cu un tren, un apus, o carte, un peisaj, zâmbetul unui bebeluş, poate un animăluţ. Mă bucură să scriu. Chiar dacă foarte probabil nu voi ajunge cunoscut. Asta mă face fericit.” (pag. 114)

Mă bucur că autorul a publicat această carte care cred că îi poate folosi chiar și lui ca imbold în clipele grele. Dacă a putut trece cu bine peste toate aceste experiențe, nu cred că este cazul să se mai lase intimidat vreodată de ceva. 

Vă îmbrățișez și vă recomand să citiți acest roman, pe care îl puteți savura în două ore, ca pe o oportunitate de a fi recunoscători pentru destinul vostru.

Titlu: Monolit - Era Visurilor
Autor: Perhineac Andrei
An apariție : 2019
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. Pagini: 122
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 20.08.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Acum că Seth nu mai poate schimba nimic, speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să găsească acolo. Atunci când începe să înțeleagă...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1346 zile și a scris până acum 686 articole. Se află pe poziția 1 din 150 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments