Recenzie „More Than Words” de Mia Sheridan

de | sept. 8, 2018 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Books Express

Regula este simplă: dacă nu ai auzit de Mia Sheridan, nu ești cititor de romane de dragoste. Punct:) Din punctul meu de vedere, Mia este cea mai completă scriitoare la acest capitol, deoarece excelează în tot ce scrie. Pe lângă asta, este și o persoană extraordinară, care a simțit și trăit atât dragostea cât și suferința și este normal ca romanele ei să aibă un iz aparte. Am citit tot ce a scris ea, unele romane chiar de mai multe ori și după fiecare am fost extrem de impresionată de scriitura ei. „More Than Words” este ultima ei carte și m-a fermecat total. Mi-a adus aminte de Archer’s Voice și este un wake-up call care îmi zice la nesfârșit că „Mia Sheridan este cea mai tare”!!

Jessica și Callen pentru mine au alcătuit cuplul perfect. Se cunosc de la vârsta de 13 ani și de atunci sunt prieteni nedespărțiți. Jesse l-a întâlnit pe Callen într-un vagon de tren după ce fusese bătut cu brutalitate de tatăl lui și l-a învățat să uite de aceste momente neplăcute prin intermediul muzicii și a poveștilor sale. Timp de 2 ani, au fost totul unul pentru celălalt. Într-o bună zi, Callen dispare din viața lui Jesse, lăsând un gol imens ce a necesitat mult timp să fie vindecat. În acest timp, destinele celor 2 se bifurcă, Callen devine un compozitor faimos iar Jessica încearcă să își croiască drum în lumea artelor, dorind să aibă o carieră în lingvistică și să devină traducător în franceză. Viață îi aduce din nou împreună și se încăpățânează să le dea o a doua șansă. Acum trebuie văzut dacă cei doi înțeleg ideea și fac ceva în acest sens pentru fericirea lor.

În această poveste Callen este persoană „frântă”, cu un conflict interior puternic, ce are nevoie de un impuls pentru a-și da seama care este calea cea bună. A devenit un afemeiat, ce și-a găsit refugiul în băutură și aventuri de o noapte. La suprafață totul pare perfect, dar în esență este pustiu, zero, fără viață. Copilăria sa plină de abuzuri și violență l-au marcat profund și i-a spulberat încrederea în sine, făcându-l să creadă că nimeni nu o să-l iubească și că indiferent cât de mult încearcă, este inutil. A reușit să trăiască așa destul de mult timp, până când trauma sa i-a afectat activitatea artistică și i-a dat acel blocaj de inspirație, cu mari bătăi de cap pentru el. Când o reîntâlnește pe Jesse, are un sentiment de liniște și pace, drept urmare muzica începe să curgă iar. Povestea lui este extrem de zbuciumată, de tumultuoasă, dar o să vedeți că acest personaj merită toată atenția noastră, deoarece o să simțiți că doriți să îl protejați, să îl aveți aproape.

Am citit cartea în 2 zile, atât de ușor a fost pentru mine să întru un poveste și să trăiesc alături de personaje. Faptul că orice scrie Mia Sheridan pentru mine devine o lecție de viață, mă face să îi aștept cărțile cu entuziasm. Repet, Mia este o persoană foarte încercată de viață și ceea ce ne transmite nouă este și talent, dar și experiență. Modul în care te ține conectat, îți insuflă atâtea sentimente încât simți că o să explodezi de emoție, este totul datorită trăirilor ei și sensibilității ei ieșite din comun. Pot spune că a reușit să mă sensibilizeze la maxim cu „More Than Word” deoarece aduce în prim plan teme sociale și implică „acceptare” și „iertare” în tot ceea ce scrie, fără să judece. Love her:)

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Books Express

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: MORE THAN WORDS
Autor: Mia Sheridan
An apariție : 2018
Editura: LITTLE BROWN BOOK GROUP
Nr. Pagini: 352
Limba: Engleza
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 632

Alte recenzii de la Mia Sheridan :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2247 zile și a scris până acum 508 articole. Se află pe poziția 2 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments