Recenzie ”Ne vedem pe net!” de Leslie Oren

Titlu: Ne Vedem Pe Net!
Autor: Leslie Oren
An apariție : 2009
Editura: Humanitas fiction
Nr. Pagini: 184
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 3.02.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Ne vedem pe net!” de Leslie Oren
Acordă o notă

Apărută la ”Humanitas fiction”, cartea americancei Leslie Oren este o îmbinare de mărturisiri din mediul online al matrimonialelor și o încercare de sfătuire pe baza trăirilor sale de-a lungul timpului.

Într-un anume fel această carte face parte din ceea ce unii numesc literatură motivațională, acel imbold extrem de necesar pentru unii care, de la o vreme, se aseamănă tot mai mult cu un ghiont aplicat cu dibăcie în plexul celor încă indeciși. Poate că tocmai de aceea ”Ne vedem pe net!” îmi pare a fi un fel de ghid într-o lume care încă nu este suficient de elaborată, preferând să stea ascunsă sub perdeaua unei false pudori.

Lumea, în special cea nord-americană, prinsă în chingile suprasolicitantului buissnes, a învelit, sub travaliul muncii din zori și până târziu în noapte, dreptul la interacțiune al oamenilor, care încă mai au nevoie unul de celălalt pentru împărțirea trăirilor și simțirilor în felii de existență, anodină sau maiestuoasă.

Acest ”ghid”, scris în inconfundabilul stil holywoodian, penetrant și oarecum obtuz, oferă nenumărate sfaturi tehnice, trucuri și îndemnuri, pornind încă de la primul pas.

Bazându-se pe experiența căpătată de-a lungul timpului, Leslie Oren, unul dintre publiciștii de succes de la Holywood, îndrăznește să ne vorbească adeseori axiomatic, emanând o nejustificată siguranță de sine care ignoră excepțiile de la regulă.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Leslie Oren.

Trecută pe sub privirea unui european care îmbină scepticismul continental cu latinismul vulcanic, îndrăznesc să cred că există, în această carte, mult prea mult mecanicism, bazat pe avântul de nestăvilit al progresului, care ignoră poezia cerului și beatitudinea lucrurilor mărunte, existând îngrijorător de multe planificări stricte ale pașilor ce trebuiesc urmați. Acest ”planning”, caracteristic pragmaticilor nord-americani, anulează oarecum acel ”Je ne sais que” al francezilor și continua coridă a sufletelor din spațiul iberic.

Totuși, respectând acest pragmatic modus vivendi al lumii de peste ocean, acest ghid este unul benefic, ajutând lumea online cu sfaturi pertinente, extrem de bine rumegate, care încearcă și poate chair reușește să explice de ce, când, cum și unde, separând raționalul de senzorial, uneori chiar în numele arhicunoscutului ”time is money” într-o lume a ipotecilor și a unui perpetuum mobile care schimbă idealurile ca pe ciorapi.

Lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

Elaborarea unui subiect nu prea discutat este demn de lăudat.

Aspecte Negative:

Prea multă siguranță de sine care inoculează în mintea cititorului un iz de robotizare.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.