🔥 CARTEA NEÎNFRÂNȚII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Boris Gorbatov, este un scriitor de origine ucraineană care a lucrat timp de 16 ani în redacția ziarului ” Pravda”, fiind corespondent de război și un excelent cronicar.

În marea majoritate a operelor sale întâlnim scriitura ca o formă de luptă, iar în Neînfrânții,  apărut în anul 1961 la editura Biblioteca pentru toți, descoperim lupta tăcută a unor oameni modești, acel martiraj îndurat în dansul unei altfel de Golgote, acolo unde eroul de altădată, Taras, cu părul grizonat și privirea batatorită de fuga anilor, este încătușat de neputința reacțiunii în fața ocupației fasciste.

Totul este relatat în modul lapidar și inconfundabil al gazetarului și vizionarului Boris Gorbatov, o amplă cimilitură născută din truda unui miniaturist ce răzbate dincolo de ticăitul clepsidrei prin intermediul unui mod tăios și penetrant al modalității de narare.

boris-gorbatov-neinfrantii-8136878

În această carte ne este prezentată lupta celor rămași între fronturi. Un război al sufletului care pe alocuri este doar decăderea angelică a eroilor de altădată , când marmura monumentelor devine cenușie și știrbă. Un șirag de oameni simpli trasează , prin intermediul zilelor irosite între neîmpliniri și împliniri , frontiere care doresc să jaloneze cu sensibilitatea unor gânduri zdrențuite de iluzia eliberării , iar zilele continuă sa fie aceleași lacrimi ce transformă pâinea în piatră.

Este vorba despre viața trăită cu o intensitate diabolică între înfrângerea neînfrângerii și neînfrîngerea înfrângerii, totul răsfirat într-un chenar de speranță și zbucium de priviri azvârlite în vârtejul nemărginitului orizont.Este începutul sfârșitului și sfârșitul începutului în remodelarea unor existențe.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Boris Gorbatov

Totul se pulverizează într-un ritm pierdut și regăsit între resuscitarea și cabotinismul clipei glazurată de un faustism mefistofelic, filtrat de dorința nesăbuită de a ierta în numele disperării apartenenței la orice fel de religie din pricina panaceicei mântuiri care uneori se confundă cu justificarea.

writer-boris-gorbatov-B9R8MP

Aici aflăm că simplitatea poate fi mai strălucitoare decât idealizarea trăirilor celor puternici. Viața , după nenumărate răscruci și întortocheri de destine poate să primească razele soarelui prin vitraliul felului de a fi al celui care a fost răbdător și chibzuit până la capăt.

Este, într-un anumit fel, un labirint în labirint, o poveste care poate fi atașată oricărei povești de viață , dincolo de capricii și oportunități , o palmă dată peste obrazul celui ce își ascunde chipul în spatele unei măști costelive.

Lectură plăcută !

🔥 CARTEA NEÎNFRÂNȚII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Neînfrânții
Autor: Boris Gorbatov
An apariție : 1960
Editura: BIBLIOTECA PENTRU TOțI
Nr. Pagini: 221
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.02.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Este palma dată peste grumazul celui ce se pregătește să abdice.

Aspecte Negative:

Prea mult iz politic într-o lume a oamenilor modești.

Cristian Cărpenaru
Autor: Cristian Cărpenaru
Cristian e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1872 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru