Recenzie „Nesfârșita goană după elefant” de Gillian Cross

by | Dec 3, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA NESFÂRȘITA GOANĂ DUPĂ ELEFANT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

nesfarsita goana dupa elefant carteNesfârșita goană după elefant te poartă pe cărările magice ale unei aventuri de neuitat, în care prietenia și dragostea contemplă cadrul unei copilării de basm.

În Pennsylvania anului 1881, tânărul Tadd, în vârstă de cincisprezece ani, încearcă din răsputeri să ducă o viață normală, deși știe că nu e posibil. Adolescentul este exploatat la maximum de toată lumea și nu știe exact cum arată fericirea. În timp ce toți ceilalți băieți de vârsta lui se distrează, el muncește pe brânci la mai multe prăvălii.

Când spectacolul domnului Kennan aduce în oraș un elefant, Tad abandonează totul și este nerăbdător să vadă cu ochii lui creatura, neștiind că astfel va porni în călătoria vieții lui, alături de minunata Cissie Kennan.

Mi-a plăcut să alerg în Nesfârșita Goană după elefant, însă am simțit că lipsește ceva. Aș recomanda cartea asta copiilor între 9-14 ani, fiindcă, citind-o acum, mi s-a părut ușor superficială și puerilă; totul a fost prezentat parcă la suprafață și fără prea multe detalii. Dacă aș fi citit-o în urmă cu 4-5 ani, mi-ar fi plăcut cu siguranță mai mult.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Gillian Cross

Am fost impresionat de cei doi copii și de cât de bine se înțelegeau, în ciuda caracterului radical diferit; Tad, puștiul tăcut, care gândește multe, dar nu spune nimic și Cissie, tânăra optimistă, vorbăreață, cu un chef nebun de viață.

„Și mă simt prizoniera lor, departe de tot ce înseamnă viața cu adevărat.”

Cred că ceea ce ne învață Gillian Cross, în Nesfârșita goană după elefant, este că atâta timp cât ai alături persoana potrivită, poți traversa și unul dintre cele mai lungi fluvii, străbătând întreaga Americă în goana nebună după un alt prezent, unul mai bun, spre un sens al tău în lume.

Recomand tuturor copiilor și nu numai această carte, pentru că e foarte ușor de citit, iar autoarea merită pe deplin să fie deținătoarea premiului Carnegie, reușind ca prin farmec să te poarte într-o lume aparte. Nesfârșita goană după elefant este despre prietenie, iubire, despre aventură și mai presus de orice, este despre speranță.

🔥 CARTEA NESFÂRȘITA GOANĂ DUPĂ ELEFANT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Nesfârșita Goană După Elefant
Autor: Gillian Cross
An apariție : 2015
Editura: CORINT JUNIOR
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 3.12.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O poveste plină de aventură și amuzament.

Aspecte Negative:

Totul a fost descris superficial, am simțit lipsa detaliilor.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1919 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments