Recenzie „Nesfârșita goană după elefant” de Gillian Cross

by | Dec 3, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA NESFÂRȘITA GOANĂ DUPĂ ELEFANT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

nesfarsita goana dupa elefant carteNesfârșita goană după elefant te poartă pe cărările magice ale unei aventuri de neuitat, în care prietenia și dragostea contemplă cadrul unei copilării de basm.

În Pennsylvania anului 1881, tânărul Tadd, în vârstă de cincisprezece ani, încearcă din răsputeri să ducă o viață normală, deși știe că nu e posibil. Adolescentul este exploatat la maximum de toată lumea și nu știe exact cum arată fericirea. În timp ce toți ceilalți băieți de vârsta lui se distrează, el muncește pe brânci la mai multe prăvălii.

Când spectacolul domnului Kennan aduce în oraș un elefant, Tad abandonează totul și este nerăbdător să vadă cu ochii lui creatura, neștiind că astfel va porni în călătoria vieții lui, alături de minunata Cissie Kennan.

Mi-a plăcut să alerg în Nesfârșita Goană după elefant, însă am simțit că lipsește ceva. Aș recomanda cartea asta copiilor între 9-14 ani, fiindcă, citind-o acum, mi s-a părut ușor superficială și puerilă; totul a fost prezentat parcă la suprafață și fără prea multe detalii. Dacă aș fi citit-o în urmă cu 4-5 ani, mi-ar fi plăcut cu siguranță mai mult.

Am fost impresionat de cei doi copii și de cât de bine se înțelegeau, în ciuda caracterului radical diferit; Tad, puștiul tăcut, care gândește multe, dar nu spune nimic și Cissie, tânăra optimistă, vorbăreață, cu un chef nebun de viață.

„Și mă simt prizoniera lor, departe de tot ce înseamnă viața cu adevărat.”

Cred că ceea ce ne învață Gillian Cross, în Nesfârșita goană după elefant, este că atâta timp cât ai alături persoana potrivită, poți traversa și unul dintre cele mai lungi fluvii, străbătând întreaga Americă în goana nebună după un alt prezent, unul mai bun, spre un sens al tău în lume.

Recomand tuturor copiilor și nu numai această carte, pentru că e foarte ușor de citit, iar autoarea merită pe deplin să fie deținătoarea premiului Carnegie, reușind ca prin farmec să te poarte într-o lume aparte. Nesfârșita goană după elefant este despre prietenie, iubire, despre aventură și mai presus de orice, este despre speranță.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții NESFÂRȘITA GOANĂ DUPĂ ELEFANT?

Vezi toată lista de cărți scrise de Gillian Cross sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA NESFÂRȘITA GOANĂ DUPĂ ELEFANT CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Nesfârșita Goană După Elefant
Autor: Gillian Cross
An apariție : 2015
Editura: CORINT JUNIOR
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 3.12.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 2229 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments