Recenzie „Nesfârșita goană după elefant” de Gillian Cross

Titlu: Nesfârșita Goană După Elefant
Autor: Gillian Cross
An apariție : 2015
Editura: Corint Junior
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 3.12.2015
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA NESFÂRȘITA GOANĂ DUPĂ ELEFANT ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

nesfarsita goana dupa elefant carteNesfârșita goană după elefant te poartă pe cărările magice ale unei aventuri de neuitat, în care prietenia și dragostea contemplă cadrul unei copilării de basm.

În Pennsylvania anului 1881, tânărul Tadd, în vârstă de cincisprezece ani, încearcă din răsputeri să ducă o viață normală, deși știe că nu e posibil. Adolescentul este exploatat la maximum de toată lumea și nu știe exact cum arată fericirea. În timp ce toți ceilalți băieți de vârsta lui se distrează, el muncește pe brânci la mai multe prăvălii.

Când spectacolul domnului Kennan aduce în oraș un elefant, Tad abandonează totul și este nerăbdător să vadă cu ochii lui creatura, neștiind că astfel va porni în călătoria vieții lui, alături de minunata Cissie Kennan.

Mi-a plăcut să alerg în Nesfârșita Goană după elefant, însă am simțit că lipsește ceva. Aș recomanda cartea asta copiilor între 9-14 ani, fiindcă, citind-o acum, mi s-a părut ușor superficială și puerilă; totul a fost prezentat parcă la suprafață și fără prea multe detalii. Dacă aș fi citit-o în urmă cu 4-5 ani, mi-ar fi plăcut cu siguranță mai mult.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Gillian Cross.

Am fost impresionat de cei doi copii și de cât de bine se înțelegeau, în ciuda caracterului radical diferit; Tad, puștiul tăcut, care gândește multe, dar nu spune nimic și Cissie, tânăra optimistă, vorbăreață, cu un chef nebun de viață.

„Și mă simt prizoniera lor, departe de tot ce înseamnă viața cu adevărat.”

Cred că ceea ce ne învață Gillian Cross, în Nesfârșita goană după elefant, este că atâta timp cât ai alături persoana potrivită, poți traversa și unul dintre cele mai lungi fluvii, străbătând întreaga Americă în goana nebună după un alt prezent, unul mai bun, spre un sens al tău în lume.

Recomand tuturor copiilor și nu numai această carte, pentru că e foarte ușor de citit, iar autoarea merită pe deplin să fie deținătoarea premiului Carnegie, reușind ca prin farmec să te poarte într-o lume aparte. Nesfârșita goană după elefant este despre prietenie, iubire, despre aventură și mai presus de orice, este despre speranță.

🔥 CARTEA NESFÂRȘITA GOANĂ DUPĂ ELEFANT ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

O poveste plină de aventură și amuzament.

Aspecte Negative:

Totul a fost descris superficial, am simțit lipsa detaliilor.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.