Recenzie „Noaptea trecută la Chateau Marmont” de Lauren Weisberger

by | Jun 11, 2020 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA NOAPTEA TRECUTĂ LA CHATEAU MARMONT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Lauren Weisberger, autoarea romanului ecranizat Diavolul se îmbracă de la Prada, încântă cititorii cu o altă carte, Noaptea trecută la Chateau Marmont. Deși colecția Chic poate avea cărți superficiale, fără intrigi interesante, există și unele care depășesc așteptările cititorilor. Deși sunt câțiva ani de când am citit-o, îmi amintesc destul de bine acțiunea. Tema principală a cărții este prețul celebrității bruște, care afectează semnificativ viețile protagoniștilor.

Brooke și Julian sunt căsătoriți de cinci ani și duc o viață aparent perfectă și liniștită în New York. Deși titlul și coperta te duc cu gândul la petreceri nebune și shopping, ca o viață de vedetă, nu este deloc așa. Există și aceste aspecte, dar nu reprezintă ideea generală a cărții. Brooke l-a cunoscut pe Julian în timpul facultății la un bar, adusă de Nola, prietena ei cea mai bună. Lucra douăsprezece ore pe zi și se ocupa de facultate în același timp. Julian o impresionează printr-un concert live la pian în acel bar, fiind fermecată imediat de muzica lui.

Viața lor se schimbă atunci când Julian este contactat de o casă de discuri care i-a descoperit talentul, Sony. Deși obosită, Brooke se bucură pentru soțul ei care își îndeplinește visul de a fi muzician. Dar faima lui își pune amprenta destul de repede în viețile lor. Julian devine vedetă peste noapte, lipsind din ce în ce mai des de acasă. Petrecerile cu vedete și papparazzi apar constant în viața lui și, implicit, a lui Brooke. Dintr-un simplu medic nutriționist, protagonista devine soție de muzician. Își petrecere multe nopți singură și temătoare cu privire la căsnicia lor. Julian nu pare să observe cât de mult o afectează celebritatea lui subită. Cei doi nu mai pot avea o clipă de intimitate din cauza succesului.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lauren Weisberger

Nu este ușor să devii celebru și nici să pui în balanță cariera muzicală cu o căsnicie care părea atât de fericită. Succesul lui Julian o bulversează pe Brooke, care simte cum totul se destramă. Stilul cărții este unul lejer, ușor de citit, având pasaje amuzante pe alocuri, dar și unele descriptive, monotone. Cartea transmite un mesaj important, acela că nu trebuie să uităm niciodată de lucrurile importante din viața noastră, indiferent unde vom ajunge.

 

🔥 CARTEA NOAPTEA TRECUTĂ LA CHATEAU MARMONT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Noaptea Trecută La Chateau Marmont
Autor: Lauren Weisberger
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 468
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 11.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Archer Hale este bărbatul fără voce, discret, ignorat de toți oamenii din oraș, bărbatul considerat nebun de către toți. De către toți în afară de Bree Prescot, tânăra pentru care vocea lui Archer răsună și reverberează mai puternic decât orice sunet din univers. Când...

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Fetița care cândva se numea Eloise și care trăia o viață fericită acum nu mai exista. Ellie nu mai exista și se ascundea în spatele unei măști de gheață, o mască grosolană care o înfățișa pe Crystal, personajul în care tânăra se regăsise, personajul unei stripteuze.  ...

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 349 zile și a scris până acum 42 articole. Se află pe poziția 27 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments