🔥 CARTEA NOI DOI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Titlu: Noi doi

Autor: Diana Farca

An apariție: 2020

Editura: Eleprint

Număr de pagini: 167

Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte scrisă de această autoare este ”Spitalul de suflete”, unde Diana reușește să ne amintească că noi suntem doar niște creaturi umane, create de Dumnezeu, iar această carte poate fi numită o ”punte” spre Creatorul nostru. Ultima carte publicată de aceasta este ”Noi doi”. O distopie despre trecut, despre greșelile lui și despre lecțiile care ar trebui învățate mai devreme sau mai târziu, despre iubire, lăcomie și viitor.

Distopia ”Noi doi”

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Diana Farca

”În zona de impact, prin perdeaua de foc și de fum, nicio mamă nu și plânge copiii, nici un bărbat nu își strigă iubita, nici un lup nu își cheamă haita.[…] Pentru câteva momente a încremenit timpul în loc. Un maldăr grăitor de cenușă, acoperit de o poleială albă, ascunde trupurile carbonizate ale celor prinși de suflul criminal. Nu mai au visuri, fizionomie, organe interne sau contur.” Acesta este un fragment din incipitul distopiei ”Noi doi”, care a reușit să mă marcheze puțin și care m-a făcut extrem de curioasă să văd ce ascunde această carte, destul de micuță, însă cu un impact puternic asupra cititorilor.

Acțiunea este complexă și se petrece în viitorul care părea până acum jumătate de an să fie destul de departe, însă, acum este atât de aproape încât nici nu ne putem imagina cum într-o noapte ni se poate schimba radical viața. Lumea Nouă, așa cum este numită în carte, a apărut în urma detonării bombei de la Hiroshima, suprapopulării planetei și alte catastrofe naturale sau făcute cu intenție de către noi, cei care ducem o luptă cu natura și viața, oamenii.

Lumea este sugrumată de lăcomie, iar singura poartă de scăpare este iubirea, cel mai frumos sentiment trăit de către noi pe Pământ: ”…iubeam și eram iubită.[…] Iubim, urâm și iertăm cu aceeași intensitate […]. Nu ne-aș mai putea strivi corola de minuni a inimii. Descoperisem iubirea curată ca cea de-a treia certitudine, în urma rotației lunare, a iubirii…”. Singura grijă a oamenilor din Lumea Nouă este perpetuarea speciei, deoarece din cauza bombelor detonate și a celorlalte catastrofe, femeile însărcinte nu putea duce sarcina mai mult de 3 luni, iar când se întâmpla asta, era o minune.

În această lume, Martina și David se îndrăgostesc și doresc să rupă normele impuse de societate, nu vor să mai participe la rotații și vor să fugă împreună.

Dacă vor reuși să plece împreună și să ”distrugă” normele societății, veți afla citind distopia ”Noi doi” a Dianei Farca. Este o carte de doar 167 de pagini, însă trebuie să fii foarte atent la detalii pentru a nu pierde șirul întâmplărilor. Citind această carte, mintea m-a dus cu gândul la viitorul omenirii  și m-am întrenat dacă Diana are dreptate. Sunt sigură că și voi o să vă întrebați același lucru citind această distopie.

 

🔥 CARTEA NOI DOI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Noi Doi
Autor: Diana Farca
An apariție : 2020
Editura: ELEPRINT
Nr. Pagini: 167
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 12.07.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 120 zile și a scris până acum 56 articole. Se află pe poziția 21 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments