Recenzie “O adunătură de lichele”, de James Hadley Chase

21. Coperta O adunatura de lichele James Hadley ChaseÎmi plac cărțile clasice, sunt interesat de marile opere literare din literatura mondială dar nu mereu. Uneori vreau doar o carte bună care să mă relaxeze și să mă ajute să ies din cotidian.

De asta caut și citesc și carți mai light, fiindcă vreau uneori ceva simplu care să mă amuze și nu să descopăr sensul vieții prins între pagini.

James Hadley Chase nu este un autor de talie mondială, nu cred că-i vom studia operele în școală. Este însă un autor care știe să scrie pentru publicul larg, ce reușește să te prindă și să te țină acolo, în carte. Asta cred că este principala lui abilitate.

Am citit două sau trei cărți de la el până acum și cu siguranță nu mă voi opri aici. Preferata mea de până acum este O adunătură de lichele, carte polițistă pe care am citit-o când eram mai mic și care m-a făcut să visez cu ochii deschiși și să trăiesc momentul. Creează de asemenea imagini vivide ce te fac să vizualizezi mult mai bine acțiunea, practic este un film prins într-o carte.

Cartea de față ne prezintă acțiunile unui detectiv particular, Bart Anderson. Acesta lucrează pentru o agenție de lux, foarte bine văzută în înalta societate. Este o agenție condusă de un fost colonel și toți angajații sunt foști combatanți, militari de carieră.

Aflat în floarea vârstei, Bart se achită conștiincios de sarcini. Își trăiește din plin viața și principala sa abilitate este aceea de a cheltui banii mai repede decât îi face. Este o abilitate care îi va face probleme pe viitor fiindcă cine cheltuie banii repede are tot timpul nevoie de bani.

Dornic de acțiune este nemulțumit când șeful său îi plasează un banal filaj. Un prolific scriitor de cărți polițiste și de dragoste, platește agenția pentru a-și fila nevasta, cu 20 de ani mai tînără ca el. Oare din cauză că aceasta este infidelă sau nu e singurul motiv?

Plictisit, Bart începe filajul dar amorțeala sa dispare pe măsură ce trece timpul. Nimic nu este ceea ce pare și job-ul său banal se transformă într-o amplă acțiune ce se întinde ca o caracatiță. Se acționează pe mai multe direcții și lucrurile se complică foarte mult. Cu cât află mai multe, cu atât este și el mai bulversat.

Asta pentru ca această carte respectă principiul biologic și totul se transformă. Autorul piperează cu succes cartea cu o grămadă de twist-uri, însă nici unul în plus. Ține foarte bine ascuns punctul culminant până la final chiar și are abilitatea de a-ți sugera piste greșite.

Este o carte pe care o recomand cu drag cititorilor de cărți polițiste sau pur și simplu celor care vor să se relaxeze citind o carte bună, o carte de mister și suspans.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.