Recenzie „Orbi” de Petronela Rotar

de | oct. 31, 2019 | Recenzii cărți

I’ve been so desperate all these years… este ultima propoziție a cărții Orbi scrisă de Petronela Rotar și nu, nu e o carte scrisă în limba engleză. Veți vedea de ce se termină așa, dacă o citiți. Este mind blowing.

E prima dată când nu vreau să vă dau detalii despre poveste. Vă comunic doar că cele două personaje principale sunt Alexa și Călin, iar acțiunea se desfășoară pe teritoriul României.

Am avut atât de multe de învățat de la Alexa, m-am regăsit în personajul acesta, de parcă am fi fost două surori. Am simțit ca și cum cineva, a pătruns în creierul meu cu o sursă puternică de lumină, alungând întunericul și stabilind conexiuni.

Recunosc, de-a lungul timpului, această carte mi-a fost recomandată de mai multe persoane, însă am stat puțin pe gânduri până să mă decid să o citesc. Titlul era cel care mă inducea în eroare. Dar eram odată la librărie și am început să o răsfoiesc. Am realizat că e total diferită de ceea ce îmi imaginasem, așa că am cumparat-o.

Dacă îți place recenzia cărții ORBI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Petronela Rotar

De fapt, titlul este metaforic. Este vorba de o orbire sufletească, internă, pe care toți o experimentăm, într-un fel sau altul, prin diverse întâmplări.

Toți, măcar o dată, ne-am agățat de o persoană indisponibilă emoțional, ne-am dorit afecțiunea și atenția ei, fără să ne dăm seama că ne provocam mai mult rău. Sau am rămas în relații toxice, defectuoase, o perioadă lungă de timp, sperând că totul va reveni la ”cum era la început”…

Este o carte psihologică, dar nu vă speriați, nu veți întâlni termeni de specialitate. Veți face cunoștință cu o poveste care vă va deschide și alte oportunități de percepție a situațiilor.

P.S. partea în care Alexa pășește în spațiul psihodramatic m-a emoționat foarte tare. Acel spațiu chiar te ajută să te cunoști mai bine pe tine, însuți și să îți rezolvi problemele.

Nu veți regreta, dacă vă apucați să o citiți! Spor!

Vă las aici câteva citate înțelepte, care mi-au atins coarda sensibilă.

noi nu căutăm fericirea, cum am crede, ci familiaritate.

cum să iubești pe altcineva când tu nu te iubești deloc pe tine?

se gândește că auzise tot timpul, în familie, apoi în tot felul de contexte că poți trăi cu un om toată viața și să nu îl cunoști, dar nimeni nu-i spusese că omul ăla ești chiar tu.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ORBI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: ORBI
Autor: Petronela Rotar
An apariție : 2017
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 497

Alte recenzii de la Petronela Rotar:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Elena Săvulescu a fost redactor Booknation.ro și a scris 17 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Săvulescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments