Recenzie „Pactul” de Elle Kennedy

de | mart. 18, 2022 | Recenzii cărți

Pactul, de Elle Kennedy, nu am crezut vreo secundă că o să îmi placă! Ba din contra, eram sigură că o să îmi creeze repulsie și o voi termina cu greu de citit, nefiind genul de carte pe care să îl prefer. Am citit-o însă fiind provocată de o prietenă la o activitate literară pe una din rețelele de socializare. Este o carte ușoară, comercială, destinată adolescenților și nu numai, cu toate acestea, DA, mi-a plăcut povestea.

Educație sexuală 

Pot recomanda această carte adolescenților și ca material de educație sexuală, întrucât autoarea prezintă situații diferite cu care s-ar putea confrunta tinerii. Termeni precum, abstinență, stăpânirea de sine, răbdarea și respectul față de sine și față de partener, sunt explicate prin cuvinte simple și scene specifice. În plus se prezintă diferite forme de act sexual, inclusiv actul sexual fără contact, ceea ce, personal, consider că este potrivit acestor vremuri. Multe persoane, indiferent de vârstă, și-au făcut impresii preconcepute vizavi de acest subiect, considerându-l Tabu, refuzând orice fel de documentare. Prin urmare, o astfel de carte ar putea ajuta  iar pe lângă acest aspect, cititorul se poate bucura de o poveste ușoară și recreativă.

Pactul – Scurt sinopsis

Romanul abordează un subiect clasic și comun în majoritatea cărților și filmelor pentru adolescenți. Hannah, o fată bună, simplă, care încă face eforturi să treacă peste o traumă, se îndrăgostește de „tipul popular” al școlii. Acesta din urmă nu manifestă vreun interes față de ea. Întâmplarea face ca ea să primească nota maximă la un test, pe când unul dintre colegii ei, care se întâmplă să fie și căpitanul echipei de fotbal a liceului, primește o notă foarte mică. Băiatul, Garrett, își dorește să-și corecteze nota pentru a evita riscul de a fi scos din viitoarele meciuri. Astfel că îi propune Hanney un pact din care amândoi ar trebui să iasă câștigători într-un fel sau altul. Dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg.

O poveste drăguță, amuzantă și „citibilă”.

Titlu: PACTUL
Autor: Elle Kennedy
An apariție : 2015
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1473

Alte recenzii de la Elle Kennedy :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă a fost redactor Booknation.ro și a scris 51 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments