Recenzie „Pactul” de Elle Kennedy

de | mart. 18, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA PACTUL ARE REDUCERE PE:

Pactul, de Elle Kennedy, nu am crezut vreo secundă că o să îmi placă! Ba din contra, eram sigură că o să îmi creeze repulsie și o voi termina cu greu de citit, nefiind genul de carte pe care să îl prefer. Am citit-o însă fiind provocată de o prietenă la o activitate literară pe una din rețelele de socializare. Este o carte ușoară, comercială, destinată adolescenților și nu numai, cu toate acestea, DA, mi-a plăcut povestea.

Educație sexuală 

Pot recomanda această carte adolescenților și ca material de educație sexuală, întrucât autoarea prezintă situații diferite cu care s-ar putea confrunta tinerii. Termeni precum, abstinență, stăpânirea de sine, răbdarea și respectul față de sine și față de partener, sunt explicate prin cuvinte simple și scene specifice. În plus se prezintă diferite forme de act sexual, inclusiv actul sexual fără contact, ceea ce, personal, consider că este potrivit acestor vremuri. Multe persoane, indiferent de vârstă, și-au făcut impresii preconcepute vizavi de acest subiect, considerându-l Tabu, refuzând orice fel de documentare. Prin urmare, o astfel de carte ar putea ajuta  iar pe lângă acest aspect, cititorul se poate bucura de o poveste ușoară și recreativă.

Pactul – Scurt sinopsis

Romanul abordează un subiect clasic și comun în majoritatea cărților și filmelor pentru adolescenți. Hannah, o fată bună, simplă, care încă face eforturi să treacă peste o traumă, se îndrăgostește de „tipul popular” al școlii. Acesta din urmă nu manifestă vreun interes față de ea. Întâmplarea face ca ea să primească nota maximă la un test, pe când unul dintre colegii ei, care se întâmplă să fie și căpitanul echipei de fotbal a liceului, primește o notă foarte mică. Băiatul, Garrett, își dorește să-și corecteze nota pentru a evita riscul de a fi scos din viitoarele meciuri. Astfel că îi propune Hanney un pact din care amândoi ar trebui să iasă câștigători într-un fel sau altul. Dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg.

O poveste drăguță, amuzantă și „citibilă”.

Ți-a plăcut recenzia cărții PACTUL?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Elle Kennedy

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PACTUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Pactul
Autor: Elle Kennedy
An apariție : 2015
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 18.03.2022
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 351

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 315 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments