Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

de | sept. 14, 2023 | Dragoste, Fantezie, Mister, Recenzii cărți

Am început să citesc această carte pentru că am primit-o în dar şi chiar dacă pe copertă scria că este un Bestseller al “The Sunday Times” nu o mai văzusem nicăieri în public şi nu citisem nimic despre ea.

La ce te gândeşti când vezi Pandora? Desigur: cutia Pandorei, mister, bijuterii, bogăţie, strălucire.

Exact! Toate acestea le găsim în carte împletite intr-o poveste foarte frumoasă despre pasiune şi sacrificiu, istorie şi legendă dar şi despre dragoste, luptă şi destin.

Este romanul de debut al autorei Susan Stokes Chapman şi mi-a lăsat impresia că implicarea ei personală în descrierea Pandorei (personajul principal) este destul de puternică.

Pandora şi-a pierdut ambii părinţi într-un accident care a lăsat multe semne de întrebare şi a fost crescută de unchiul său (clasicul părinte vitreg ursuz şi rău) iar greutăţile acestei soarte au facut-o să fie mai puternică, mai independentă şi mai ambiţioasă.

Toată rutina vieţii ei este dată peste cap atunci când în magazinul de antichităţi al familiei este adus un pithos (vas antic grecesc) cu care Pandora pare să aibe o legătură specială.

De aici se declanşează o multitudine de aspecte ciudate care trebuie clarificate, ca şi cum o cutie cu 1000 de piese de puzzle a fost deschisă cu putere şi toate s-au imprăştiat peste tot.

Unele se imbină rapid, pentru că sunt evidente şi unice. Altele insă au aceeaşi formă, aceeaşi culoare şi acelaşi model incât iţi consumă destulă energie înainte să se unească.

Deşi lectura este foarte lejeră şi multe dintre rezolvările enigmelor pot fii anticipate, suspansul nu este chiar de ignorat.

În al doilea rând Susan Stokes are din partea mea nota maximă pentru construirea atât de realistică a personajelor, pe care am fost în stare să mi le imaginez în cele mai mici detalii. Şi atenţie: nu toate vă vor impresiona plăcut!

În concluzie este o carte delicioasă, savuroasă, care va încânta iubitorii de cafea şi ciocolată, pentru că se va potrivi perfect decorului.

Titlu: Pandora
Autor: Susan Stokes-Chapman
Traducător: Dan Sociu
An apariție : 2022
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 2186

Alte recenzii de la Susan Stokes-Chapman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

Recenzie „Furia” de Alex Michaelides
Recenzie „Furia” de Alex Michaelides

Alex Michaelides este cunoscut pentru două cărți de success, ce pare că au urmat aceeași rețetă - "Pacienta Tăcută" și "Fecioarele". Ambele au avut intrigi palpitante și ne-au pus la încercare capacitatea de detectiv. "Furia" merge pe aceași format, însă promite ceva...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Elena Batis este redactor Booknation.ro de 6 luni, 7 zile și a scris până acum 33 articole. Se află pe poziția 9 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Elena Batis aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments