Recenzie ”Planul atracției” Volumul 2 de Flavia Bădic

de | iun. 14, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PLANUL ATRACȚIEI VOLUMUL 2 PE bookzone.ro

Anul trecut vă povesteam de primul volum din “Planul atracției” al scriitoarei Flavia Bădic. 

Am rămas atunci cu multe curiozități despre cum va decurge mai departe viața Lianei. 

Am avut ocazia în ultima săptămână să mă delectez cu ultimele noutăți din volumul II, despre care vă povestesc astăzi puțin, înainte să îl savurați și voi complet.

Din primul volum, vă amintesc că Liana trece prin experiențe grele cu mama ei care pleacă, își pierde tatăl, asociatul tatălui îi face avansuri, iar iubitul ei o înșală. Viața o surprinde și plăcut, cu un bărbat care o inspiră să iubească din nou, dar surprinderea și mai mare vine când el dispare. Începe un nou capitol de viață cu zbucium când îl regăsește și îi creează un război interior între a-l iubi și a-l uita definitiv.

“Cum am reușit să-mi complic viața în halul acesta? Ca să aflu răspunsul, nu-mi trebuie mult timp de gândire. Atracția a fost de vină. Ca un flashback, îmi revine în minte imaginea din momentul în care mi-am lipit corpul de al ei.” (pag. 33)

Volumul II vine cu un nou obstacol în calea iubirii lor, de natură profesională. Iar dacă această parte pare ușor de rezolvat, când două suflete se iubesc, vin alte provocări din partea unor iubiri trecute, dar vii, în viața lui Cezar. 

Liana are un destin plin de încercări, Fericirea și Tristețea o trag fiecare de o mână, iar în tot acest timp ea caută un echilibru. Vrea iubire, însă iubirea pe care o cunoaște este deseori împletită cu tortură emoțională. Ca observator, ești martorul modului în care fiecare durere îi mai construiește o baterie de putere eroinei. M-au inspirat perseverența și curajul ei, în ciuda tuturor piedicilor. Ia viața ca pe un puzzle pe care îl construiește pe tabla sufletului ei. Se dăruiește vieții pentru a se putea bucura într-un final de darurile pe care i le aduce.

Va rămâne ea cu Cezar în final?

Acest volum vine cu multe răspunsuri pentru Liana și este mult mai pregătită să le primească. 

I se dezvăluie adevărul despre plecarea mamei sale, este dureros, dar maturitatea emoțională câștigată în urma experiențelor trăite îi devine aliat. 

Mi-a plăcut în mod special faptul că se evidențiază iubirea a două persoane într-un mod realist. O poveste cu bagaje emoționale, cu provocări, cu bucurii, cu decizii grele de luat, cu furtuni interioare. Toate aceste aspecte evidențiate prin prisma celor doi m-au ajutat să îmi întăresc ideea că o relație se construiește, și nu se primește necondiționat.

“Se așază lângă mine, rezemându-se de perete, și mă trage cu grijă spre el, până ce spatele meu se lipește de pieptul său solid. Îmi las capul pe umărul său, iar brațele lui mă strâng și-mi oferă confortul de care am disperată nevoie.” (pag. 138)

Două volume bine scrise, personaje complexe, acțiuni care se împletesc una cu cealaltă, astfel încât atenția cititorului să rămână înfocată până la ultima pagină.

Vă recomand cu drag să descoperiți și volumul II. Pentru mine a fost mai plăcută a doua lectură, având în vedere că deja empatizasem pagini întregi cu eroina, iar în a doua carte am pornit la drum ca prietenă și confidentă, cu tot sufletul alături.

Flavia Bădic a început să scrie în adolescență și a publicat câteva articole în perioada liceului, în ziarul orașului natal. Mereu pasionată de arte, a urmat cursurile școlii de muzică, învățând pian și vioară. A terminat facultatea de drept, vorbește 4 limbi străine și în prezent lucrează într-o firmă de software. Personal, m-a cucerit încă de la primul volum felul dedicat în care a așezat fiecare cuvânt în pagină și grija pe care a avut-o în construirea personajelor.

“În mintea mea, tindeam spre o relație perfectă, iar adevărul este că relația noastră n-a fost niciodată așa, ci dimpotrivă, a fost de la început plină de probleme.” (pag. 224)

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PLANUL ATRACȚIEI VOLUMUL 2 PE bookzone.ro

Titlu: Planul Atracției Volumul 2
Autor: Flavia Bădic
An apariție : 2021
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 328
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 14.06.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Lemnuci” de AG Saga

Recenzie „Lemnuci” de AG Saga

Lemnucii sunt acele noduri ce se găsesc în scânduri sau în orice lucru fabricat din lemn. Cu siguranță fiecare dintre noi a văzut cel puțin o dată în viața sa un Lemnuc... un Lemnuc tăcut și ascuns în obiecte banale ce ne înconjoară dar cărora nu le dăm importanță....

Recenzie „Lună nouă” de Stephenie Meyer

Recenzie „Lună nouă” de Stephenie Meyer

Lună nouă - New Moon în engleză - este volumul doi din seria Twilight. La fel ca și primul volum, și acesta are destul de multe diferențe față de ceea ce cunoaștem deja din renumitul film. Cel mai tare mi-au atras atenția divergențele din scenele în care Bella află...

Recenzie ”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms

Recenzie ”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms

”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms a fost aleasă ca o carte de divertisment și mă bucur mult că a fost o lectură chiar bună. Cartea atinge subiecte relevante, lovește cu profunzimea și sinceritatea ei. Aceasta este o poveste modernă, interesantă, despre...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1737 zile și a scris până acum 796 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments