Recenzie ”Planul atracției” Volumul 2 de Flavia Bădic

de | iun. 14, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PLANUL ATRACȚIEI VOLUMUL 2 PE bookzone.ro

Anul trecut vă povesteam de primul volum din “Planul atracției” al scriitoarei Flavia Bădic. 

Am rămas atunci cu multe curiozități despre cum va decurge mai departe viața Lianei. 

Am avut ocazia în ultima săptămână să mă delectez cu ultimele noutăți din volumul II, despre care vă povestesc astăzi puțin, înainte să îl savurați și voi complet.

Din primul volum, vă amintesc că Liana trece prin experiențe grele cu mama ei care pleacă, își pierde tatăl, asociatul tatălui îi face avansuri, iar iubitul ei o înșală. Viața o surprinde și plăcut, cu un bărbat care o inspiră să iubească din nou, dar surprinderea și mai mare vine când el dispare. Începe un nou capitol de viață cu zbucium când îl regăsește și îi creează un război interior între a-l iubi și a-l uita definitiv.

“Cum am reușit să-mi complic viața în halul acesta? Ca să aflu răspunsul, nu-mi trebuie mult timp de gândire. Atracția a fost de vină. Ca un flashback, îmi revine în minte imaginea din momentul în care mi-am lipit corpul de al ei.” (pag. 33)

Volumul II vine cu un nou obstacol în calea iubirii lor, de natură profesională. Iar dacă această parte pare ușor de rezolvat, când două suflete se iubesc, vin alte provocări din partea unor iubiri trecute, dar vii, în viața lui Cezar. 

Liana are un destin plin de încercări, Fericirea și Tristețea o trag fiecare de o mână, iar în tot acest timp ea caută un echilibru. Vrea iubire, însă iubirea pe care o cunoaște este deseori împletită cu tortură emoțională. Ca observator, ești martorul modului în care fiecare durere îi mai construiește o baterie de putere eroinei. M-au inspirat perseverența și curajul ei, în ciuda tuturor piedicilor. Ia viața ca pe un puzzle pe care îl construiește pe tabla sufletului ei. Se dăruiește vieții pentru a se putea bucura într-un final de darurile pe care i le aduce.

Va rămâne ea cu Cezar în final?

Acest volum vine cu multe răspunsuri pentru Liana și este mult mai pregătită să le primească. 

I se dezvăluie adevărul despre plecarea mamei sale, este dureros, dar maturitatea emoțională câștigată în urma experiențelor trăite îi devine aliat. 

Mi-a plăcut în mod special faptul că se evidențiază iubirea a două persoane într-un mod realist. O poveste cu bagaje emoționale, cu provocări, cu bucurii, cu decizii grele de luat, cu furtuni interioare. Toate aceste aspecte evidențiate prin prisma celor doi m-au ajutat să îmi întăresc ideea că o relație se construiește, și nu se primește necondiționat.

“Se așază lângă mine, rezemându-se de perete, și mă trage cu grijă spre el, până ce spatele meu se lipește de pieptul său solid. Îmi las capul pe umărul său, iar brațele lui mă strâng și-mi oferă confortul de care am disperată nevoie.” (pag. 138)

Două volume bine scrise, personaje complexe, acțiuni care se împletesc una cu cealaltă, astfel încât atenția cititorului să rămână înfocată până la ultima pagină.

Vă recomand cu drag să descoperiți și volumul II. Pentru mine a fost mai plăcută a doua lectură, având în vedere că deja empatizasem pagini întregi cu eroina, iar în a doua carte am pornit la drum ca prietenă și confidentă, cu tot sufletul alături.

Flavia Bădic a început să scrie în adolescență și a publicat câteva articole în perioada liceului, în ziarul orașului natal. Mereu pasionată de arte, a urmat cursurile școlii de muzică, învățând pian și vioară. A terminat facultatea de drept, vorbește 4 limbi străine și în prezent lucrează într-o firmă de software. Personal, m-a cucerit încă de la primul volum felul dedicat în care a așezat fiecare cuvânt în pagină și grija pe care a avut-o în construirea personajelor.

“În mintea mea, tindeam spre o relație perfectă, iar adevărul este că relația noastră n-a fost niciodată așa, ci dimpotrivă, a fost de la început plină de probleme.” (pag. 224)

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PLANUL ATRACȚIEI VOLUMUL 2 PE bookzone.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Planul Atracției Volumul 2
Autor: Flavia Bădic
An apariție : 2021
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 328
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 335

Alte recenzii de la Flavia Bădic:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 2084 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments