Recenzie „Poveștile mele” de Sanda – Gabriela Talabă

de | mai 27, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVEȘTILE MELE ARE REDUCERE PE:

Unele cărți par desprinse din îndepărtata noastră copilărie, acolo unde un bunic sfătos ne dăruia povești frumoase și ne îmbrățișa, învelindu-ne cu căldură spirituală și cu stări de bine. Sunt cărți care nu pretind la Olimpul literar, dar care te umplu de aromele acelor vremuri în care am crescut și ne-am format ca personalități.

Poveștile mele” de Sanda – Gabriela Talabă este exact o astfel de carte. Lipsită de pretenții, pe alocuri extrem de familiară, cu o narațiunea cursivă și cu un parcurs fără emfaze simandicoase, cartea ne poartă în tot ce înseamnă Epoca de Aur a copilăriei noastre. „Povestea aceasta poate fi a oricui”, cu această combinație repetitivă, autoarea își poartă cititorii de mână pe făgașele poveștilor sale.

Ici e o bunică sfătoasă, dincolo e un puhoi de oameni care se grăbesc să prindă ultimul autobuz prin nămeții unui București de final de comunism – o galerie de personaje uzuale, descrise laconic (pe alocuri mult prea incert), care par desprinse din scenele vieții noastre, așa cum ne-am obișnuit.

Stilul autoarei se înscrie în pleiada autorilor care jonglează cu narațiunea, transformând-o într-un soi de exercițiu terapeutic. Se spune despre astfel de autori că munca lor se suprapune simțămintelor proprii. Evident, pentru cititorul alert, dornic de intensitate, s-ar putea ca această carte să fie mult prea lentă.

Cred că s-ar preta perfect persoanelor cu nostalgie, celor care vor să învie trecutul, conferindu-i fațeta unei povești.

Înțeleg intenția autoarei și i-am admirat cu mult drag ilustrațiile personalizate. Sper că va continua să scrie, transformând exercițiul într-o activitatea din ce în ce mai prodigioasă. Este lucru știut că doar exersând poți face o narațiune impecabilă, pe care publicul o va adopta cu ușurință în brațele sale.

„Poveștile mele” sunt, în viziunea mea, un soi de jurnal, în care observația se îmbină de minune cu sinceritatea, oferindu-i cititorului posibilitatea de a reveni la originile sale, acolo unde pacea și fericirea sălășluiesc în armonie.

Ți-a plăcut recenzia cărții POVEȘTILE MELE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Sanda – Gabriela Talabă

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POVEȘTILE MELE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Poveștile Mele
Autor: Sanda – Gabriela Talabă
An apariție : 2022
Editura: SENSUL
Nr. Pagini: 73
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 27.05.2022
Nota recenzorului: 5 / 10
Vizualizari recenzie: 6211

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

5 1 vote
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 2129 zile și a scris până acum 101 articole. Se află pe poziția 9 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments