Recenzie „Poveștile mele” de Sanda – Gabriela Talabă

de | mai 27, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVEȘTILE MELE ARE REDUCERE PE:

Unele cărți par desprinse din îndepărtata noastră copilărie, acolo unde un bunic sfătos ne dăruia povești frumoase și ne îmbrățișa, învelindu-ne cu căldură spirituală și cu stări de bine. Sunt cărți care nu pretind la Olimpul literar, dar care te umplu de aromele acelor vremuri în care am crescut și ne-am format ca personalități.

Poveștile mele” de Sanda – Gabriela Talabă este exact o astfel de carte. Lipsită de pretenții, pe alocuri extrem de familiară, cu o narațiunea cursivă și cu un parcurs fără emfaze simandicoase, cartea ne poartă în tot ce înseamnă Epoca de Aur a copilăriei noastre. „Povestea aceasta poate fi a oricui”, cu această combinație repetitivă, autoarea își poartă cititorii de mână pe făgașele poveștilor sale.

Ici e o bunică sfătoasă, dincolo e un puhoi de oameni care se grăbesc să prindă ultimul autobuz prin nămeții unui București de final de comunism – o galerie de personaje uzuale, descrise laconic (pe alocuri mult prea incert), care par desprinse din scenele vieții noastre, așa cum ne-am obișnuit.

Dacă îți place recenzia cărții POVEȘTILE MELE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Sanda – Gabriela Talabă

Stilul autoarei se înscrie în pleiada autorilor care jonglează cu narațiunea, transformând-o într-un soi de exercițiu terapeutic. Se spune despre astfel de autori că munca lor se suprapune simțămintelor proprii. Evident, pentru cititorul alert, dornic de intensitate, s-ar putea ca această carte să fie mult prea lentă.

Cred că s-ar preta perfect persoanelor cu nostalgie, celor care vor să învie trecutul, conferindu-i fațeta unei povești.

Înțeleg intenția autoarei și i-am admirat cu mult drag ilustrațiile personalizate. Sper că va continua să scrie, transformând exercițiul într-o activitatea din ce în ce mai prodigioasă. Este lucru știut că doar exersând poți face o narațiune impecabilă, pe care publicul o va adopta cu ușurință în brațele sale.

„Poveștile mele” sunt, în viziunea mea, un soi de jurnal, în care observația se îmbină de minune cu sinceritatea, oferindu-i cititorului posibilitatea de a reveni la originile sale, acolo unde pacea și fericirea sălășluiesc în armonie.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POVEȘTILE MELE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Poveștile Mele
Autor: Sanda – Gabriela Talabă
An apariție : 2022
Editura: SENSUL
Nr. Pagini: 73
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Nota recenzorului: 5 / 10
Vizualizari recenzie: 9848

Alte recenzii de la Sanda – Gabriela Talabă:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

5 1 vote
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 2282 zile și a scris până acum 110 articole. Se află pe poziția 9 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments