Recenzie: “Printre portocali” de Vicente Blasco Ibanez

by | Sep 9, 2019 | Beletristică, Dragoste, Literatura Universală, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA PRINTRE PORTOCALI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Printre portocali” de Vicente Blasco Ibanez este un roman de dragoste cu o poveste ce se desfășoară pe fundalul Spaniei de la sfârșitul secolului XIX. Personajele și momentele descrise în această carte sunt pur valenciene. Povestea de iubire trăită de eroi este autentică, sinceră și fără prejudecăți. Însă, ca în orice roman de dragoste ce se respectă, există și piedici puse în calea îndrăgostiților.

Familia, societatea și interesele dictează mai mult căsătoriile din acele vremuri. Dacă iubirea va învinge va fi doar pentru că personajele știu să spună nu celor care sunt împotriva pasiunii lor. Și va fi pentru că nu sunt lașe sau slabe în fața societății. Dar asta rămâne de văzut.

“Printre portocali” de Vicente Blasco Ibanez este o carte romantică ce a fost adaptată într-o miniserie TV din 1998

Volumul de față relatează povestea tânărului spaniol Rafael. El provine dintr-o familie înstărită ce locuiește și domnește în provincia Valencia. După moartea tatălui său, el decide să continue afacerea cu portocale a familiei. Dar și să devină un politician respectat, așa cum și-au dorit bunicul și tatăl său.

Fiind un bărbat onest și plăcându-i viața, el pune pasiune în orice. Însă se cam îndrăgostește de cine nu trebuie. De o femeie rebelă cu o reputație proastă care nu este deloc binevăzută de familia lui Rafael. Pe lângă faptul că Leonora este o cântăreață de operă frumoasă, experimentată și care a trăit nenumărate aventuri, ea mai are și alte convingeri politice decât Rafael și familia lui.

Cu toate acestea, ca fermecat, bărbatul nu își dorește altceva decât să o cucerească și să își petreacă timpul cu tânăra proaspăt întoarsă din Italia. Cercul conservator de cunoștințe al tânărului deputat, printre care se află mama sa, senora Bernarda, și sfătuitoul ei, don Andres, nu acceptă nici în ruptul capului o posibilă relație a acestuia cu Leonora.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Vicente Blasco Ibanez

Pe lângă faptul că îi dictează viața, cariera și activitățile de întreprins în timpul liber, cei doi încearcă să îl căsătorească pe Rafael cu o fată bogată

Pentru a-și întări statutul și a face o alianță bună. Cu toate acestea, deputatul se vede pe ascuns cu tânăra excentrică. Și reușește chiar să o cucerească în cele din urmă. Dar fix când totul este mai frumos în relația lor, ei decid să fugă împreună pentru a avea viața ce și-o doresc.

Dar Rafael este prea slab ca să se opună dorinței mamei lui de a se întoarce acasă. Și face cum îi spune ea. Așa că ratează șansa la iubire adevărată. O zi mai neagră ca asta nu există în povestea îndrăgostișilor din romanul “Printre portocali”. Poate doar revederea după mulți ani dintre cei doi.

Acum, fostul tânăr îndrăgostit este politician de succes. Are familie, prieteni, doar că aspectul său lasă de dorit. El este mult prea îmbătrânit pentru vârsta lui. În timp ce frumoasa Leonora este la fel de strălucitoare și crudă ca la începutul întâlnirilor dintre ei. Ea nu ezită în a-i spune sincer ce vede acum la el. Dar și că nu va mai putea să îl iubească vreodată. Asta deoarece i-a trădat încrederea și a rănit-o foarte mult în tinerețe.

Da, “Printre portocali” de Vicente Blasco Ibanez este o carte de dragoste. Dar este nemiloasă. Nu prea dă a doua șansă iubirii dintre protagoniști. Dar până la urmă asta o face destul de realistă. Așa că dacă te intrigă tot ce am scris despre ea până acum, o poți citi ușor într-o zi.

🔥 CARTEA PRINTRE PORTOCALI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Printre Portocali
Autor: Vicente Blasco Ibanez
An apariție : 1981
Editura: EMINESCU
Nr. Pagini: 239
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 9.09.2019
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 676 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments