🔥 CARTEA PRINTRE PORTOCALI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Printre portocali este titlul romanului scris de Vicente Blasco Ibáñez, unul cu decor spaniol şi care redă povestea de viaţă a tânărului deputat Rafael Brull.

Vicente Blasco Ibáñez a fost un scriitor şi regizor a câteorva filme de origine spaniolă. Acesta a trăit între anii 1867 şi 1928, când moare în Menton, Franţa. Printre cele mai importante ale sale opere se numără ,,Arroz y tartana” (,,Orez și tartană”), ,,La barraca” (,,Casa blestemată”) şi ,,Los cuatro jinetes del Apocalipsis” (,,Cei patru călăreți ai Apocalipsului”).

În incipitul cărţii, protagonistul, Rafael Brull, este un tânăr june ce se îndrăgoseşte de o femeie nepotrivită, Leonora. Ea este o fostă cântăreţă boemă de operă, restrasă acum în loclitatea natală a lui Rafael.

Rafael Brull devine de tânăr deputat în Parlamentul spaniol de după revoluţie datorită calităţii sale de bun orator.

,,Copilaşii de atunci, care îl pândeau din poarta imensă, aşteptând ivirea unui prilej pentru a se juca cu fiul bogatului don Ramon Brull, erau aceiaşi cu bărbaţii care în urmă cu două ore parcuseseră drumul de la gară până acasă, agitându-şi braţele puternice de grădinari şi ovaţionându-l pe deputat, pe ilustrul fiu al Alcirei.”

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Vicente Blasco Ibáñez

Deşi iubirea lor este una destinată eşecului, cei doi hotarărsc să fugă. Însă, odată ajunşi la Valencia, Rafael cedează şantajului protectorului său.

Printre portocali este povestea unei iubiri neîmplinite, una ce revine după mulţi ani de la încheiere.

Astfel, el rămâne în localitatea natală şi se căsătoreşte cu alesa mamei sale, fata unui moşie bogat. Evoluează pe planul carierei, iar din căsătorie se nasc trei copiii.

La opt ani diferenţă se întoarce Leonora care îl priveşte în timpul unui discurs politic. Ambii sunt schimbaţi, ea în bine, iar el, la doar 34 de ani, într-un om mult mai îmbătrânit.

🔥 CARTEA PRINTRE PORTOCALI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Printre Portocali
Autor: Vicente Blasco Ibáñez
An apariție : 2005
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 248
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 20.08.2018
Nota recenzorului: n/a

Irina Fodor
Autor: Irina Fodor
Irina e Redactor Activ
Redactor de 1153 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Irina Fodor