Recenzie “Pui mic, minune mare” de Maria Alexandra Crișan

by | Jul 2, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PUI MIC MINUNE MARE PE libris.ro

Am bucuria să împart azi cu voi PRIMĂVARA! Primăvara care vine în viața unei femeie pentru a crea un alt început revigorant în grădina anilor ei.

Printre ramuri de necunoscut, o pasăre în floarea tinereții, frumos colorată, află că va fi mamă.

Din oul propriului pântec, se naște puișorul Irina Gabriela, care aduce bucurie în viața mamei ei și dă naștere unei călătorii în care cititorii sunt invitați cu gingășie.

“Te iubesc, gărgărițo, și îți zic asta mereu. Este iubirea aceea necondiționată pe care nu am mai simțit-o la nimeni și pentru nimeni.” (pag. 75)

Tânăra mamă împarte experiența ei de a deveni responsabilă la 23 de ani de un alt suflet.

Sunt relatate opiniile celor din jur mai mult sau mai puțin sensibile la auzul veștii, întâmplările de care are parte în cadrul relației și felul în care decurge procesul ei interior.

Călătoria cuvintelor este împărțită  în două tolbe. Prima, cea în care regăsim experiența autoarei pe parcursul sarcinii și a doua tolbă, îmbelșugată cu mai multe emoții, în care descoperim gândurile directe ale mamei către puiul ei, adresate prin scrisori.

“Ce bine și frumos este! Stăm pe plajă acum, soarele îmi mângâie fața și burtica, valurile se sparg și am o senzație de libertate, de detașare de tot și de toate. Oare ție ce o să îti placă mai mult, muntele sau marea?” (pag.14)

Maria Crișan este pasionată de scris și de citit de când se știe. Deși, inițial, după terminarea liceului s-a abătut puțin de la drumul său, urmând Facultatea de Kinetoterapie, după absolvirea acesteia, s-a întors la prima ei dragoste, literele. În prezent, studiază la Facultatea de Litere, specializarea Comunicare și relații publice. Și, bineînțeles, cel mai important rol pe care îl are este cel de mama. Maternitatea a făcut-o să vadă lumea cu alți ochi și  a inspirat-o, a încurajat-o și a determinat-o să împărtășească tuturor bucuria și fericirea pe care le trăiește în fiecare zi.

După cum afirmă și scriitoarea, titlul este o antiteză, “mic-mare”, și exprimă faptul că deși copilul este întruchipat într-un corp mic, el este cea mai mare minune din viața unui om. El este o “minune mare” prin prisma sentimentelor pe care le declanșează în inima oamenilor de lângă el, în special a mamei. Iubirea necondiționată este un lucru mare.

Cartea este potrivită pentru femeile care vor să devină mame și au întrebări despre necunoscutul sarcinii, alăptării, primelor experiențe cu nou-născutul. Este o carte de suflet și mai ales practică și utilă pentru viitoarele mămici. Este o dovadă de curaj expunerea transparentă a experienței în totalitate, percepută atât la nivel fizic, și mai ales emoțional.

Cuvintele sunt așternute cu sufletul, emoțiile curg sincer, gândurile se odihnesc pe pagini liniștite.

O călătorie în care înveți cum să primești primăvara în viața ta.

În final, un gând frumos, înfiripat printre paginile cărții, care a ajuns în sufletul meu ca o mângâiere:

Îți mulțumesc că m-ai ales pe mine să fiu mămica ta și m-ai învățat ce înseamnă iubirea necondiționată, iubirea pe care sufletul meu avea atâta nevoie să o simtă. Ești mai mult decât îmi puteam dori vreodată și te iubesc pentru totdeauna. La mulți ani, gărgărița mea iubită! (pag.88)

Sper ca procesul să continue și să auzim curând de călătoria Irinei prin lume.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PUI MIC MINUNE MARE PE libris.ro

Titlu: Pui Mic Minune Mare
Autor: Maria Alexandra Crișan
An apariție : 2018
Editura: LETRAS
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 2.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Această carte este un dintre clasicele limbii române și una dintre puținele cărți scrise de autori români pe care o recomand cu mare drag! Am citit această carte în urmă cu 10 ani când eram pe clasa a șaptea, fiind obligată de circumstanțe. Mai exact, circumstanțele...

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Tate îl întâlnește pe Miles într-una dintre cele mai grele zile din viața sa. Atunci când îl  găsește în apartamentul fratelui ei plângând, ea nu se poate gândi decât la faptul că Miles este un bărbat care suferă. A doua zi, el nu mai seamănă cu bărbatul care cu o...

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Jim Hawkins locuiește cu părinții săi la hanul Amiral Benbow, acolo unde tocmai a poposit Căpitanul, unul dintre cei mai controversați clienți ce le-au au călcat vreodată pragul! Bill Bones era cel care deținea prețioasa hartă către Insula Scheletelor, unde se afla...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1355 zile și a scris până acum 695 articole. Se află pe poziția 1 din 150 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments