ACUM GĂSEȘTI PUNTEA SUSPINELOR PE:


”Prin șansa pe care ai dat-o acestui volum, te afli la începutul unei povești zguduitoare despre fiorii primei iubiri, trădări, concesii, pasiuni mistuitoare, renunțări și renașterea dintre ruinele unui destin dominat de un trecut înțesat de secrete.”


Bumerangul trecutului este primul volum al cărții Puntea suspinelor, scrisă de Nieves F. Joy. Cartea mi-a fost recomandată și am citit și recenziile, care mi-au stârnit interesul. Interesant a fost că acțiunea cărții m-a trecut prin toate stările, m-a enervat teribil, dar cu toate astea nu am putut să o abandonez și am citit-o cu patos repede, să pot să scap de emoțiile pe care mi le-a transmis. Finalul m-a lăsat pierdută în spațiu, iar acum trebuie să aștept să apară următorul volum ca să și vizualizez în tihnă încheierea poveștii.

Cartea are o dinamică amețitoare, efectiv nu te lasă să te bucuri de ea în liniște, să o savurezi, să o înțelegi… Te aleargă prin scenarii care mai de care, de zici că ești pe o autostradă lungăăă, pe care o străbați la picior și nu se mai termină odată agonia. D-asta m-a enervat teribil, dar mi-a și plăcut în același timp…. adrenalinăăăă!

Acum respiram ușurată că se calmau spiritele, în secunda doi mă lua de guler și mă izbea de toți pereții; a fost cumva dureros, căci am empatizat prea mult cu personajele. Ritmul l-aș fi preferat mai moderat, să poată și omul respira, că doar citește o carte, nu aleargă la maraton!


”Când vei simți că nu mai poți respira, dacă firul epic te va consuma emoțional, ia o pauză, inspiră profund și lasă-te condus de imprevizibil către deznodământ. Vei descoperi câtă putere poate exista în personajele create de mine și totodată vei realiza câtă forță are speranța zilei de mâine ” – Nieves F. Joy


Teresa Hamilton este o adolescentă inocentă, îndrăgostită în secret de fratele celei mai bune prietene. Deși nu întrevede nicio legătură amoroasă între ei în viitor, odată cu expandarea prieteniei cu Britt, apropierea dintre ea și Chad se produce natural.

Lucrurile nu sunt însă niciodată simple, deoarece familiile celor doi nu sunt în relații nici măcar amiabile, considerându-se chiar dușmani, din motive care nu au legătură cu copii. Dar, din păcate, ura dintre părinți le interzice cu desăvârșire copiilor să se apropie unii de alții, ceea ce duce la niște aventuri dezastruoase din care nu lipsesc decesele, drogurile, animozitățile, minciunile, trădările și secrete foarte adânc ascunse.

Chad Cadieux pare a fi un tânăr dezghețat, care se îndrăgostește sincer de Teresa, cea mai bună prietenă a surorii sale. Cei trei formează un trio demn de invidiat, până în momentul în care unul dintre ei dispare definitiv din peisaj, lăsând în urma sa cicatrici dureroase și poteci pavate cu toate sentimentele negative posibile.

Într-o conjunctură nefastă, Chad reușește să salveze o singură viață din cele două importante pentru el, acțiune ce se soldează cu reproșuri, frustrări și neînțelegeri menite să le distrugă viitorul supraviețuitorilor.

Într-o lume neclară, plină de situații nefavorabile, fiecare personaj care apare și dispare este influențat de opiniile celor care le traversează viața. Acțiunile Teresei și ale lui Chad intră în contradicție cu tot ce simțeau unul pentru celălalt, intrând în conflict cu ei însăși, cu propriile lor personalități, cu familiile și prietenii care le sunt sau nu alături.

Teresa, în urma pierderii celei mai bune prietene, ia niște decizii radicale în ceea ce privește viața ei și relația cu Chad, săpând o prăpastie adâncă între ea și tot ce a iubit vreodată. Aflarea veștii că așteaptă un copil, în loc să o responsabilizeze, o aruncă într-un abis din care îi este imposibil să iasă singură… până la un moment dat.

Chad, pus în fața faptului împlinit în urma deciziei luate de Teresa, decizie ce pe moment decide viitorul amândurora, nu reușește să treacă peste impas și să lupte pentru relația lor; în schimb, pleacă urechea la toate vorbele negative pe care părinții săi i le servește, reușind astfel să sape o prăpastie adâncă între el și persoana pe care o iubește.

De cele mai multe ori, iubirea învinge toate obstacolele, sau cel puțin așa ar trebui să fie. Iubirea dintre două persoane este sfântă, iar responsabili sunt doar cei doi parteneri, atât de gândurile cât și de acțiunile lor. Tot ce vine din exterior ar trebui să nu conteze, atunci când două inimi se iubesc cu adevărat.

Dacă cei doi protagoniști vor fi capabili să lupte pentru relația lor, dacă maturizarea lor se va produce în urma tuturor suferințelor acumulate de-a lungul timpului, vom putea afla doar citind cartea… pe nerăsuflate.

Lectură plăcută!

Titlu: Puntea Suspinelor
Autor: Nieves F. Joy
An apariție : 2019
Editura: Berg
Nr. Pagini: 371
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 18.09.2019
Nota recenzorului: 8/10
Avatar
Autor: Cristina Dobrescu
Cristina e Redactor Foarte Activ
Redactor de 426 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristina Dobrescu