Recenzie “Puterea” de Jennifer L. Armentrout

by | Aug 31, 2018 | Beletristică, Dragoste, Fantezie, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA PUTEREA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cred că aproape orice cititor știe cine este Jennifer L. Armentrout și a citit cel puțin o carte care să îi aparțină. Este o autoare foarte versatilă și se adaptează cu o extremă lejeritate fiecărui stil pe care îl adoptă. Fie că scrie romane de dragoste, fie că scrie romane de acțiune/cu influențe paranormale, totul îi iese perfect și te întrebi cum reușește această femeie să treacă de la un gen la altul atât de ușor? Unde este talent totul este posibil, zic eu. Sunt o mare fană a seriei “The Covenant” și sper ca Editura Corint să mă audă și să traducă seria, pentru că este extrem de reușită. De la această serie avem un spin-off, și anume seria “Titanii”, al cărui volum secund îl supun atenției voastre.

“Puterea” ridică foarte mult nivelul seriei și continuă aventurile lui Seth și Josie în acest univers dominat de zei, semizei și alte personaje din mitologia greacă. Jennifer L. Armentrout a avut o idee foarte bună ca bază de pornire și modul în care a îmbinat acțiunea, dragostea, suspansul, drama dar și umorul îți garantează o lectură pe cinste. Dacă vă mai aduceți bine aminte de ideea principală a seriei, semizeii trebuie gășiți pentru a lupta cu Titanii și pentru a-i închide din nou, înainte să distrugă lumea. Josie este prima din această echipă, dar căutarea este destul de anevoioasă și nu prea are succes. În acest roman apar personaje noi care se alătură cauzei și acțiunea brusc devine mai complexă, mai populată și mai colorată. Chiar dacă vin multe informații dintr-o dată, firul narativ este extrem de fluent și fiecare personaj are o misiune clară.

Imagini pentru josie and seth

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jennifer L. Armentrout

Josie este acum schimbată, puterile ei au evoluat dar în același timp sunt și foarte greu de stăpânit. Catalogată acum drept “fata lui Apollo” sau Țsemizeul care trebuie să ucidă Titanii” încă este foarte bulversată, dar pregătită să înfrunte orice. Este extrem de duală, însă într-un sens bun, pentru că poate să fie și vulnerabilă, dar și foare puternică atunci când are nevoie. Niciodată nu i-a fost frică să plângă sau să spună clar cât de frică îi este în această lume ciudată în care s-a văzut brusc aparțînând. Seth este alături de ea, o ajută să își țînă în frâu puterile și între cei doi se naște ACEA poveste de dragoste, extrem de pasională și de tumultoasă. Da, Jennifer L. Armentrout introduce câteva scene destul de +18 în carte, chiar mai îndrăznețe decât cele cu Alex și Aiden în “The Covenant”. Dacă tot vorbim de evoluție și schimbări, acestea două îl definesc acum pe Seth. Umor însă i-a rămas același, însă nu mai este băiatul plin de el, arogant și duplicitar. Acum prioritatea sa este Josie și siguranța ei, pentru această cauză făcând foarte multe sacrificii și renunțând la lucruri dragi lui. Se îndrăgostește de ea și face tot ce îi ține în putere pentru a o avea alături. Chiar dacă unele decizii m-au enervat la culme, am încercat să îl urmăresc și să înțeleg această schimbare ce a pus stăpânire pe el. Între Seth și Josie se naște o poveste foarte complicată, între o fată dispusă să își dea viața pentru un băiat chinuit de alegerile trecutului, care crede că nu este demn de o a doua șansă. Dap, Jennifer L. Armentrout știe cum să își impresioneze cititorii.

Recomand cu drag “Puterea” de Jennifer L. Armentrout și pentru cei ce nu au răbdare, seria este completă, însă în limba engleză. O poveste foarte inteligent scrisă, palpitantă, care te ține cu sufletul la gură de la un capital la altul. Ca un heads-up, să nu vă asteptați că o găsiți răspunsuri aici, ba din contră, pentru mine s-au tot acumulat întrebări, peste întrebări, peste întrebări… Enjoy!!:)

Titlu: Puterea
Autor: Jennifer L. Armentrout
An apariție : 2018
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 398
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Publicată la 31.08.2018
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”ISTORIA UNUI GENOCID ÎNDELUNG IGNORAT” de Sergiu Selian

Recenzie ”ISTORIA UNUI GENOCID ÎNDELUNG IGNORAT” de Sergiu Selian

Nicolae Iorga afirma că “Un popor care nu-și cunoaşte istoria este ca un copil care nu-și cunoaşte părinţii!”.  Pe acest principiu, autorul, din dorința de a informa opinia publică română asupra Genocidului din 1915, subiect încă prea puțin cunoscut populației din...

Recenzie ”MEȘTERUL CEASORNICAR” de Ioana Blaga

Recenzie ”MEȘTERUL CEASORNICAR” de Ioana Blaga

Bună, dragi cititori! Vă îmbrățișez cu aroma de ceai de toamnă și vă invit să descoperim o lume magică împreună. Astăzi este mai mult pentru cei care au în casă sau cunosc un princhindel căruia i-ar putea dărui o carte încântătoare. Romanul Meșterul ceasornicar se...

Recenzie ”Magia punctelor” de Stefania Tudorache

Recenzie ”Magia punctelor” de Stefania Tudorache

Ce mai faceți?! Mi-a fost de dor de voi. Am citit mult zilele acestea și am fost dornică să vă împărtășesc ce am mai descoperit prin lumea cărților. Culorile anotimpului mi-au adus, cu iz de toamnă, cartea Magia punctelor scrisă de Ștefania Tudorache.  Volumul...

Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1367 zile și a scris până acum 358 articole. Se află pe poziția 4 din 151 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments