Post-modernismul literar autohton cunoaște o temeinică revigorare prin intermediul actului scriitoricesc al Anamariei Bancea care, în romanul ” Restituirea”, apărut la editura Crux Publishing, dă dovadă de o clarviziune molipsitoare.

Amestecând arhaicul cu neologismul tinerelor generații, autoarea ne delectează sufletele cu o poveste realistă, care respiră în ritmul cotidian al unui just barometru.
Realism, la marea majoritate a palierelor, asta ne oferă Anamaria Bancea, scrijelind cu entuziasm și dăruire personaje care, pur și simplu, se strecoară pe sub pielea cititorului, acaparând pe negândite.
Coagulând într-un omogen întreg acel noblesse oblige, venit parcă dintr-o altă epocă, extrem de îndepărtată, cu zveltele idealuri, pur sau meschine, ale tinerei generații, scriitoarea pigmentează realitatea cu dialoguri pertinente și trăiri care, dincolo de încăpățânarea lor de a nu sfida normalitatea, transformă aparenta banalitate într-un ancestral verosimil, fără prozaismul încâlcit al scriitorului care vrea să spună multe dar nu reușește nimic.
Simplitatea exprimării, cu fraze scurte și concise, fără giratorii lingvistice, Anamaria Bancea debarasându-se de coloristicul țipător al șuvoiului arhetipal caracteristic mercantilismului literar al acestui prezent, leagă o netrunchiată camaraderie cu cititorii săi, aproape ca un hipocratic jurământ care așterne mătasea implicării în minunata artă a literaturii.
O carte deosebită, cu un ritm aparte care, our și simplu, scoate de la naftalină clasicismul, învelindu-l în aura dansului dintre cosmopolitismul lăuntric și babilonia contorsionatei societăți.
Lectură plăcută!
Aspecte Pozitive:
Post-modernismul și clasicismul se prind într-un dans magnetizant.
Aspecte Negative:
-
Iubim comentariile tale :)