Recenzie ”Restituirea” de Anamaria Bancea

Titlu: Restituirea
Autor: Anamaria Bancea
An apariție : 2017
Editura: Crux Publishing
Nr. Pagini: 318
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 30.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

Post-modernismul literar autohton cunoaște o temeinică revigorare prin intermediul actului scriitoricesc al Anamariei Bancea care, în romanul ” Restituirea”, apărut la editura Crux Publishing,  dă dovadă de o clarviziune molipsitoare.

Amestecând arhaicul cu neologismul  tinerelor generații, autoarea ne delectează sufletele cu o poveste realistă, care respiră în ritmul cotidian al unui just barometru.

Realism, la marea majoritate a palierelor, asta ne oferă Anamaria Bancea, scrijelind cu entuziasm și dăruire personaje care, pur și simplu, se strecoară pe sub pielea cititorului, acaparând pe negândite.

Coagulând într-un omogen întreg acel noblesse oblige, venit parcă dintr-o altă epocă, extrem de îndepărtată, cu zveltele idealuri, pur sau meschine, ale tinerei generații, scriitoarea pigmentează realitatea cu dialoguri pertinente și trăiri care, dincolo de încăpățânarea lor de a nu sfida normalitatea, transformă aparenta banalitate într-un ancestral verosimil, fără prozaismul încâlcit al scriitorului care vrea să spună multe dar nu reușește nimic.

Simplitatea exprimării, cu fraze scurte și concise, fără giratorii lingvistice, Anamaria Bancea debarasându-se de coloristicul țipător al șuvoiului arhetipal caracteristic mercantilismului literar al acestui prezent, leagă o netrunchiată camaraderie cu cititorii săi, aproape ca un hipocratic jurământ care așterne mătasea implicării în minunata artă a literaturii.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Anamaria Bancea.

O carte deosebită, cu un ritm aparte care, our și simplu, scoate de la naftalină clasicismul, învelindu-l în aura dansului dintre cosmopolitismul lăuntric și babilonia contorsionatei societăți.

Lectură plăcută!

 

🔥 CARTEA RESTITUIREA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Post-modernismul și clasicismul se prind într-un dans magnetizant.

Aspecte Negative:

-

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.