Recenzie ”Rivala din harem” de Jean-Michel Thibaux

Titlu: Rivala Din Harem
Autor: Jean Michel Thibaux
An apariție : 2013
Editura: editura Orizonturi
Nr. Pagini: 316
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 4.06.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Rivala din harem” de Jean-Michel Thibaux
Acordă o notă

Cu oarecare influențe din aventurismul lui Zevaco, Stendhal și Dumas, romanul Rivala din harem al scriitorului Jean-Michel Thibaux croșetează amestecul dintre orientalismul otoman și opulența venețiană într-o poveste glazurată cu intrigi și iubiri, cu erotismul suculent și imprevizibile trădări.

Din metisajul caracterelor dualiste scriitorul face o veritabilă încrengătură de întâmplări într-o epocă în care, chiar dacă bărbații nu doreau să recunoască, totuși dictonul dux femina facti încă mai era capabil să hotărască soarta multor destine.

Acțiunea se petrece într-o Veneție însetată de sânge, prinsă în cavalcada profitorilor care au transformat orașul și nu numai într-un halucinant Turn Babel.

Jean- Michel Thibaux ne oferă în Rivala din harem o carte cutremurătoare, nu neapărat o carte de noptieră, dar care totuși are un stil facil care te prinde încă de la primul rând.

Cartea este un motiv de destindere  și de rememorare a filmelor de aventuri din copilărie, de resuscitare a nebuniei visurilor îndrăznețe, când o altfel de lumină ne învelea în mângâieri imboldul de a merge înainte.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jean Michel Thibaux.

Dezinvolt în exprimarea stilului, scriitorul creează învolburătoare stări de spirit, creionând personaje etern prinse în lupta dintre a fi și a nu fi, când viața unui om valora atât de puțin, fiind prinși între capriciul celor puternici și sărutul călăului.

O carte bună.

Lectură plăcută!

 

Aspecte Pozitive:

Stilul aventurier caracteristic romantismului galic încă își păstrează savoarea.

Aspecte Negative:

Locurile acțiunii se schimbă cu o uimitoare viteză, putând să deruteze.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.