”Rivali” de Penelope Douglas este un roman înduioșător. Deși am citit ”Intimidare” în urmă cu doi ani, Penelope reușește să se întreacă pe sine. Am simțit fiecare emoție pe care a transmis-o, am fost pusă în fața unor situații tulburătoare care și-au pus amprenta pe dezvoltarea celor doi protagoniști, Madoc și Fallon și am fost martora evoluției lor.

Cei doi s-au întâlnit când aveau paisprezece ani, în urma căsătoriei dintre tatăl băiatului și mama fetei. Chiar dacă niciunul nu a vrut să recunoască, sentimentele lor se înrădăcinau în propriile inimi și creșteau odată cu trecerea timpului. Aceștia s-au lăsat pradă vârstei, emoțiilor, hormonilor, iubirii adolescentine și au profitat unul de celălalt, dar nu într-un sens meschin, ci au ”visat” cu ochii deschiși.

Deși totul între cei doi părea superficial, adevărata iubire a rezistat trecerii timpului, în ciuda faptului că Fallon a fost despărțită de Madoc datorită părinților lor.

Relația celor doi nu s-a terminat deloc bine. La vârsta de șaisprezece ani ea a fost trimisă la internat, iar el și-a înecat amarul în băuatură, petreceri, fete și curse. Niciunul nu a știu adevărul și au preferat să trăiască în propria minciună.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Penelope Douglas.

Timpul a trecut, iar cei doi s-au întâlnit după doi ani în care au fost despărțiți. Sentimentul de ură a fost dominat de rațiunea fiecăruia, încercând tot posibilul pentru a nu mai pica în capcana creată. Inima nu a putut fi ”mințită”, iar dragostea lor a ieșit triumfătoare.

Și-au recunoscut greșelile, au aflat adevărul, dar secretele nu erau nici pe departe aflate. În ciuda ”familiei toxice” de care au avut parte, cei doi au reușit să se dezvolte armonios și să nu preia comportamentele negative ale lor.

Din păcate Fallon are sufletul sfâșiat în urma unei întâmplări care a marcat-o profund, iar durerea e departe de a se vindeca. Madoc este cel care poate să o salveze sau să o dărâme complet. Ce se va întâmpla cu cei doi? Rămâne de văzut.

Titlu: Rivali
Autor: Penelope Douglas
An apariție : 2015
Editura: Epica
Nr. Pagini: 389
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.04.2019
Nota recenzorului: 10/10
Avatar
Autor: Cristina Alexandra
Cristina e Erou Booknation.ro
Redactor de 443 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristina Alexandra