Recenzie ”Rivali” de Penelope Douglas

de | oct. 2, 2021 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA RIVALI ARE REDUCERE PE:

După cum am afirmat într-un articol anterior, Penelope Douglas este o scriitoare absolut MI-NU-NA-TĂ. Mi-a furat inima cu seria Fall Away, iar imediat ce am terminat primul volum, am trecut la următorul și anume, Rivali. Autoarea reușește performanța de a contura într-un mod mai special personajele sale, astfel încât, cititorul să se atașeze iremediabil de ele și de povestea lor. În plus, se joacă cu limbajul și creează un complot bine gândit care te ține în priză pe parcursul lecturii. Uneori am senzația că se întinde destul de mult cu el, dar cred că doar ne provoacă să fim atenți la micile indicii pe care ni le oferă. De asemenea, autoarea a alternat perspectivele celor doi protagoniști, iar în acest fel le-a oferit fiecăruia o voce unică.

Rivali ne oferă șansa de a-l cunoaște puțin mai bine pe Madoc și ne prezintă o versiune a sa diferită față de cea din primul volum. Este mai serios, mai matur și avem ocazia de a-i afla cele mai ascunse gânduri și sentimente ale sale. Este un tip amuzant și prietenos, dar personalitatea sa ieșită din comun este doar o mască în spatele căruia își ascunde suferința. Deja din Intimidare s-a conturat legătura strânsă dintre el și prietenii săi: Jax, Jared și Tate. Însă ce nu știam e cât de degradată e relația sa cu propria familie. Provine dintr-o familie bogată, dar viața sa nu e așa de roz precum se vede din exterior. Părinții săi au divorțat, fiecare dintre ei refăcându-și viața. Atunci când îi cere ajutorul, mama tânărului îi este alături, dar în restul timpului, singura care e mereu în preajma sa e Addie, menajera familiei. Încă din copilărie, tatăl lui Madoc a fost o persoană neglijentă, iar în prezent, s-a recăsătorit cu o femeie de-a dreptul îngrozitoare, superficială și avară. Singura parte frumoasă din acest mariaj e faptul că a adus-o pe Fallon în viața sa.

Fallon e cel de al doilea personaj principal al cărții. Este o tânără căruia îi place să se dea cu placa de skate, dar este destul de reținută și nu are încredere în cineva foarte ușor. Cred că toate aceste lucruri sunt din cauza comportamentului mamei sale față de ea. Deși în fața celorlalți se comportau ca doi frați vitregi ce se urăsc, în spatele ușilor închise, Fallon și Madoc au trăit o frumoasă poveste de dragoste. Bine, poate că nu putem numi așa relația lor de la început, dar pe parcurs, asta a devenit. Asta până într-o zi când părinții celor doi au aflat, iar tânăra a fost dusă din această casă și obligată să treacă prin niște lucruri destul de oribile care o afectează emoțional și în prezent. După doi ani de zile în care stătuse la un internat, Fallon se reîntoarce acasă. Ea își dorește să stea o perioadă foarte scurtă de timp pentru se răzbuna, dar oare va reuși? Cei doi tineri au o chimie aparte, specială. Au de străbătut un lung drum plin de obstacole, trebuie să învețe să se ierte, să aibă încredere unul în celălalt, să fie sinceri în ceea ce privesc sentimentele lor și să fie suficienți de curajoși să lupte pentru relația lor.

Trebuie să ai ceva ce să iubești. Ceva pentru care să te lupți ca viața ta să devină un scop, nu o meserie. Să aibă un rost.

Pe lângă protagoniști, un alt personaj care mi-a atras atenția a fost Jaxon Trent. Doamne, băiatul ăsta e prea inteligent pentru binele unora. Din ce am înțeles, următorul volum al seriei va fi despre el. Abia aștept să văd cum a evoluat personajul său și ce surprize ne-a mai pregătit autoarea.

Rivali e o carte la care veți avea nevoie de multe șervețele. Dacă pe alocuri acțiunea m-a enervat, m-a făcut să arunc cartea, la propriu, finalul mi-a furat multe lacrimi. Ai pretenția ca o mamă să își înțeleagă copilul, să îl sprijine și să îl îndrume spre calea corectă atunci când greșește, nu să îi provoace cele mai cumplite suferințe doar pentru are niște scopuri egoiste. A fost o carte romance fix pe gustul meu: secrete, familie, iubire, răsturnări de situație.

Ți-a plăcut recenzia cărții RIVALI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Penelope Douglas

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RIVALI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Rivali
Autor: Penelope Douglas
An apariție : 2015
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 2.10.2021
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 29

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

După o perioadă destul de urâtă, am reușit să îmi setez din nou prioritățile și să revin la zi cu cititul, pentru că aveam multe cărți începute, însă neterminate. Mi-am propus să nu las cărți neterminate, pentru că fiecare merită timpul nostru și aceasta este părerea...

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte de care nu puteți să vă desprindeți? Și deși acea carte are unele pasaje care va enervează puțin, voi tot o citiți pentru că vă oferă un vibe addictive? Exact așa mi s-a întâmplat mie cu această serie, pe care am terminat-o...

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Buna cartea, cititori, oriunde v-aţi afla! Oameni la pescuit Nu asta suntem toţi la un moment dat? Oameni care pescuim. Vise. Dorinţe. Mici sau mari. Şi oameni. Îi pescuim pentru că îi vrem lânga noi. Îi pescuim conştient sau mai puţin conştient. Ce se întâmplă însă,...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Cojocaru este redactor Booknation.ro de 439 zile și a scris până acum 40 articole. Se află pe poziția 18 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Cojocaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments