Recenzie “Roșu, alb și sânge albastru” de CASEY MCQUISTON

by | Dec 31, 2020 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ROȘU ALB ȘI SÂNGE ALBASTRU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Câștigătoarea Goodreads Choice Awards 2019 pentru cel mai bun debut și cel mai bun Romance a venit și în România în colecția Leda Edge și a reușit să îmi atragă atenția. Am spus în altă recenzie că îmi plac romanele de debut pentru că din punctul meu talentul pur, crud, se vede acolo, în prima încercare de poveste. Ulterior, modul de scriere se poate schimba în urmă feedback-ului primit sau a altor îndrumări și îmi place să urmăresc un autor în toate etapele sale creative.

“Roșu, alb și sânge albastru”  a reușit prin natura sa ușoară să mă scoată din reading slump și deși am intrat relativ greu în acțiune și putin reticentă din cauza poveștii de dragoste, am constatat fără probleme că pot trece peste prejudecăți și chiar să mă simt relaxată citind această carte. Este prima mea carte same sex romance, dar a fost chiar ușor de parcurs și mi-a plăcut pentru sinceritatea sa și pentru modul extrem de haios în care a fost relatată.

Preferatul meu a fost Henry, Prințul de Wales, și nu l-am considerat o clipă încrezut sau înfumurat, pentru că știam că ascunde ceva și că în spatele acelui perete se află un băiat care a suferit mult pentru că nu poate să trăiască și să iubească așa cum dorește. Rivalul sau numărul 1 este Alex Claremont-Diaz, primul fiu al Statelor Unite ale Americii, dar pe parcursul acțiunii relația lor se va schimba în bine. Sunt extrem de diferiți. Henry este pure British, serios și dedicat cauzei sale și nu se pune în nicio secundă pe primul loc. Știe clar ce se poate întâmplă dacă încalcă regulile Casei Regale, așa că a renunțat de mult să spere că cineva îl poate salva sau ar avea curajul să lupte pentru el. Alex este cel care face acest lucru, un băiat super înflăcărat și sprijinit de mama sa, Președinta SUA,  să fie așa cum își dorește, care știe să lupte pentru ceea ce vrea cu o încăpățânare aproape enervantă. Puțin nehotarât în ceea ce privește sexualitatea sa, Alex descoperă o altă lume alături de Henry, o lume care începe din ce în ce mai mult să îi sune ca “acasă”. Cartea urmărește aventurile lor, dialogurile pline de ironie și umor și modul în care reușesc să fie împreună deși nimeni nu suspectează că ar avea o relație.

Există prejudecăți, opreliști și în afară de presiunile din interior, media este principalul lor dușman, dar uneori și aliat. Este o poveste care îmbină realitatea cu ficțiunea și pot spune fără nicio problemă că nu o recomand celor sub 15 ani, pentru că scenele de dragoste sunt destul de explicite. 😀 Oricum, autoarea s-a descurcat de minune să dea naștere unei lumi unde discriminarea de gen începe să fie eradicată, unde o femeie poate să devină președinte și unde social media joacă un rol crucial în relațiile internaționale. Pare o lume ideală, izvorâtă dintr-o dorință de normalitate și acceptare pe care mulți dintre noi o vor cât mai curând să devină realitate.

Mi-a plăcut, am citit-o cu atenție dar și cu relaxare și am descoperit cum doi băieți aparent diferiți pot avea atâtea lucruri frumoase în comun. O poveste despre luptă și despre acceptare, care rupe barierele politicului, dar și cele ale unor inimi ferecate de prea multe reguli învechite, care trebuie înfrânte prin dragoste. O să vă încânte ciondănelile lor prin mailuri și prin mesaje.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ROȘU ALB ȘI SÂNGE ALBASTRU?

Vezi toată lista de cărți scrise de CASEY MCQUISTON sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ROȘU ALB ȘI SÂNGE ALBASTRU CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Roșu Alb și Sânge Albastru
Autor: CASEY MCQUISTON
An apariție : 2020
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 31.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1455 zile și a scris până acum 369 articole. Se află pe poziția 3 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments