Recenzie „Sacra erotica” de Eduard Dorneanu

Titlu: Sacra Erotica
Autor: Eduard Dorneanu
An apariție : 2015
Editura: Tracus Arte
Nr. Pagini: 110
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Valentin Cristea
Publicată la 11.05.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Sacra erotica” de Eduard Dorneanu
Acordă o notă

sacraerotica

Sacra erotica de Eduard Dorneanu este o culegere de poezie erotică, așa cum sugerează și titlul, în care autorul, folosind o largă paletă de simboluri, unele doar de el știute, aduce o odă iubirii.

Eduard Dorneanu transpune în tablouri încifrate senzațiile și sentimentele unice ale iubirii, de la pasiunea carnală la trăirile înălțătoare și de la durerea despărțirii la abandonul în plăcere, totul într-un vârtej de imagini psihedelice.

Sacra erotica conține 73 de poezii în care sacrul se împletește cu eroticul, eroticul devine sacru iar sacrul este erotic.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Eduard Dorneanu.

,,gemetele cer canonizarea întregului nostru zbuciumat

îmi închipui

patul răvășit de coapsele ioanei

gata să primească otrava inelului episcopal

și arsura crucii pectorale,,

Sacra erotica de Eduard Dorneanu este greu de înțeles și asta nu din cauza vreunui viciu al măiestriei autorului și nici din lipsa de înțelegere a cititorului ci din simplul motiv că fiecare iubire e ea însăși o lume, un univers paralel cunoscut și creat de cei doi îndrăgostiți și în care ceilalți oameni pot doar să arunce o privire, fără a-l putea înțelege și simți pe deplin vreodată.

,,…gemetele ioanei hrănesc cu aluzii livrești serafimi

și soprane de coloratură

din noi țâșnesc izvoare de sânge alb

respir sacadat diavolul toarnă lapte fierbinte

pe spinarea mea…,,

Sacra erotica poate deveni, prin simbolistica folosită, o cale de autocunoaștere și de cunoaștere a multitudinii de fațete ale iubirii și, chiar dacă pare a fi dificilă de citit, iluminarea și înțelegerea pe care le oferă răsplătesc întreg efortul lecturii.

Aspecte Pozitive:

Sacra Erotica de Eduard Dorneanu este o scurtă antologie de poezie e dragoste, romantică, cu un stil original si un rafinament aparte. Multitudine de simboluri ce îndeamnă la visare și la contemplație, a naturii umane și a iubirii.

Aspecte Negative:

Sacra Erotica de Eduard Dorneanu abundă de simbolistică încifrată ce necesită, uneori, cercetări suplimentare pentru a fi pe deplin înțelese și de aici dificultatea lecturii.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.