ACUM GĂSEȘTI SĂMÂNȚA DE PĂPĂDIE PE:

Sămânța de păpădie! Ce titlu sugestiv pentru conținutul plin de viață dintre pagini.

Cartea este ca o sămânță care îi lasă imaginația copilului să prindă rădăcini și să înflorească. Cuvintele sunt așternute pe câmpii de imagini viu colorate, sugestive. Picturile, special create pentru această poveste, transmit energie și te îmbie la joc uneori, iar alteori la visare. 

Deși nu are multe pagini, am simțit-o ca pe o carte plină de conținut. Știți acele imagini care vorbesc fără cuvinte? Această carte spune multe, prin cuvinte puține. Emoții, căldură, creativitate, joc, culori, copilărie – sunt doar câteva dintre cuvintele pe care mi le-a inspirat încă de la începutul lecturării.

Povestea începe în roua dimineții:

“Este dimineață, spuse tulpina scuturându-se de rouă și întinzându-și frunzele să prindă raza de soare de mână. Însă raza a mai rămas o secundă pe bulgărașul pufos…”

Creativitatea nu are limite. Natura este încurajată să îți exprime gândurile deschis față de cititor sau piticul care ascultă povestea. Norii, mărul, melcul, tulpina de păpădie, luna, soarele dansează împreună ca personaje pentru a crea un cadru perfect, magic unde acțiunile se desfășoară.

La final există și o listă care conține curiozități despre păpădie, printre care informația:

 Rădăcinile sunt folosite la producerea unor substituienți ai cafelei, iar florile la producerea unor vinuri.

Iubitoare de cafea, de ani mulți, dar niciodată nu m-am gândit că ar putea fi înlocuită cu un extras din rădăcina păpădiei.

Această carte merită să fie în casa ta dacă ești părinte: atât ca material pe care îl poți folosi ca să îl adormi pe cel mic, dar și ca album în care copilul se poate uita cât timp tu îți faci alte activități de om mare. Ilustrațiile cărții sunt efectuate manual de către ilustratoarea Cristina Enache, în modul tradițional, pe hârtie, ilustrații în care copii se regăsesc la nivel de transpunere proprie în natura și elementele ei.

În final vă las cu un gând frumos de la autoare:

“Bineînțeles că sunt necesare condiții speciale pentru a parcurge o poveste împreuna cu un copil, însă ele nu se referă la vreo canapea pufoasă. Știți care este mediul optim pentru citit? În brațe! Acolo, în brațele părintelui se întâmpla magiile, înmuguresc aripile încrederii și imaginației fără margini ale copilăriei.”

Vă doresc să aveți cât mai multe seri interesante cu minunea voastră în brațe adormind pe fondul vocii voastră care șoptește poveștile copilăriei.

Titlu: Sămânța De Păpădie
Autor: Veronica Cozma
,
Cristina-Diana Enache
An apariție : 2019
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. Pagini: 30
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 6.05.2020
Nota recenzorului: 10/10

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1226 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate