Recenzie “Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

by | Aug 9, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA SĂRBĂTOAREA CONTINUĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

          În ultima vreme, așa ca de început de an, m-am concentrat câte puțin și pe literatura universală și am revenit la autorii dragi copilăriei mele, precum Ernest Hemingway.

“Hemingway a fost unul dintre cei mai străluciți, mai îndrăzneți și mai riguroși stiliști din întreaga literatură universală, urmărind neclintit principalul scop al artei sale: acela de a surprinde însăși esența umanității, așa cum apare ea în spectacolul tragicomic al vieții. Iar cei care l-au cunoscut pot depune mărturie că era la fel de bun ca om pe cât a fost ca scriitor.”

Prima carte citită de Hemingway a fost “Bătrânul și marea” în clasa a șaptea, o carte care m-a impresionat destul de mult la vârsta de doar 13 ani. În adolescență, m-am reîntors cu drag către autor, citind “Adio, arme!” – o adevărată capodoperă ecranizată în repetate rânduri despre război și iubire în care autorul dovedește un talent literar de excepție.

În această carte ne reîntoarcem la perioada în care autorul a trăit pe străzile Parisului fără niciun ban, însă cu un pachet de vise și cu o agendă în care scria mereu din dorința de a deveni un scriitor tot mai bun și cunoscut.

Este vorba despre anii ’20 ai Parisului și despre cercul de prieteni și cunoscuți ai autorului în care acesta se învârtea și pe care îi studia cu lux de amănunte. Direct și plin de un sarcasm semi-amuzant și cumva tragic, el observa natura umană în toată splendoarea ei. Apare și o parte neașteptată despre care nu am știut până în prezent, și anume prietenia sa cu renumitul autor al operei “Marele Gatsby” – Scott Fitzgerald.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Ernest Hemingway

Prin unele pasaje ale vieții lui Ftzgerald pare că suntem ușor ușor transportați chiar în lumea lui Gatsby.

Dacă vă atrage autorul și simțiți că vreți să-l cunoașteți mai bine și să vedeți cum se petrecea și trăia în Parisul anilor ’20, această carte de o lectură ușoară este exact ceea ce căutați.

Titlu: Sărbătoarea Continuă
Autor: Ernest Hemingway
An apariție : 2008
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 244
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Publicată la 9.08.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Acum că Seth nu mai poate schimba nimic, speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să găsească acolo. Atunci când începe să înțeleagă...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 529 zile și a scris până acum 70 articole. Se află pe poziția 20 din 150 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments