Recenzie „Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

de | aug. 9, 2020 | Recenzii cărți

          În ultima vreme, așa ca de început de an, m-am concentrat câte puțin și pe literatura universală și am revenit la autorii dragi copilăriei mele, precum Ernest Hemingway.

„Hemingway a fost unul dintre cei mai străluciți, mai îndrăzneți și mai riguroși stiliști din întreaga literatură universală, urmărind neclintit principalul scop al artei sale: acela de a surprinde însăși esența umanității, așa cum apare ea în spectacolul tragicomic al vieții. Iar cei care l-au cunoscut pot depune mărturie că era la fel de bun ca om pe cât a fost ca scriitor.”

Prima carte citită de Hemingway a fost „Bătrânul și marea” în clasa a șaptea, o carte care m-a impresionat destul de mult la vârsta de doar 13 ani. În adolescență, m-am reîntors cu drag către autor, citind „Adio, arme!” – o adevărată capodoperă ecranizată în repetate rânduri despre război și iubire în care autorul dovedește un talent literar de excepție.

În această carte ne reîntoarcem la perioada în care autorul a trăit pe străzile Parisului fără niciun ban, însă cu un pachet de vise și cu o agendă în care scria mereu din dorința de a deveni un scriitor tot mai bun și cunoscut.

Este vorba despre anii ’20 ai Parisului și despre cercul de prieteni și cunoscuți ai autorului în care acesta se învârtea și pe care îi studia cu lux de amănunte. Direct și plin de un sarcasm semi-amuzant și cumva tragic, el observa natura umană în toată splendoarea ei. Apare și o parte neașteptată despre care nu am știut până în prezent, și anume prietenia sa cu renumitul autor al operei „Marele Gatsby” – Scott Fitzgerald.

Prin unele pasaje ale vieții lui Ftzgerald pare că suntem ușor ușor transportați chiar în lumea lui Gatsby.

Dacă vă atrage autorul și simțiți că vreți să-l cunoașteți mai bine și să vedeți cum se petrecea și trăia în Parisul anilor ’20, această carte de o lectură ușoară este exact ceea ce căutați.

Titlu: SĂRBĂTOAREA CONTINUĂ
Autor: Ernest Hemingway
An apariție : 2008
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 244
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 571

Alte recenzii de la Ernest Hemingway:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

Recenzie ”Copacii” de Percival Everett
Recenzie ”Copacii” de Percival Everett

”Copacii” de Percival Everett este un roman șocant în care o serie de crime brutale se petrec mai întâi în orașul Parale din Mississippi și apoi în toată America. Nici nu pot descrie cât de mult mi-a plăcut cartea asta, fără să par o ciudată, având în vedere temele pe...

0 0 votes
Article Rating
Diana a fost redactor Booknation.ro și a scris 49 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments