Recenzie „Sârme și portocali” de Delia Oltea Rusu

by | Dec 4, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA SÂRME ȘI PORTOCALI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

sarme portocalii delia oltea rusu

Am descoperit în Sârme și portocali o lecție de viață, o poveste despre curaj și iubirea de mamă. Nu am mai citit nimic asemănător în trecut, iar Delia Oltea Rusu a reușit să mă impresioneze prin faptul că a așternut cu măiestrie pe hârtie propria-i poveste, și a presărat-o cu subiectivitate și sentiment.

Sârme și portocali prezintă povestea unei femei care se zbate și se luptă cu societatea pentru familia ei. Deși este o biografie, am simțit că citesc un roman de ficțiune, fiindcă toată acțiunea cărții este cât de poate de reală, dar totul pare rupt dintr-o altă lume, lipsită de orice fel de democrație.

,,N-aveam voie să fi trişti, pentru că păream exploataţi şi asta dădea o imagine rea familiei în sat.”

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Delia Oltea Rusu

Personajul principal a reușit să mă fac să mă înclin cu respect în fața sa. Protagonista reprezintă tipologia femeii de rând, revoltată într-un oarecare fel pe societate. Tânăra recunoaște cu seninătate în ochi că este femeie de serviciu, și nu se simte jignită să o spună. Crede cu vehemență în adevăratele valori care contează, și nu se lasă umilită. Protagonista este mama care își recunoaște greșelile făcute față de copiii ei, și nu îi e rușine să își ceară iertare. Cartea vorbește despre munca în străinătate, despre greutățile emigrării și adoptă un registru lingvistic relativ comun, presărat pe alocuri cu termeni de specialitate, care nu afectează însă înțelegerea textului.

,,Nu puteam fi iubită, pentru că nu mă iubeam nici eu.”

Sârme și portocali este o lectură ușoară, amuzantă, dar totuși tristă și emană singurătate și melancolie. Și deși există astfel de pasaje triste, cartea de față a reușit să mă facă fericită într-un mod aparte. Înveți foarte multe din cartea Deliei Oltea Rusu. Înveți să speri, să fii un luptător, să fii demn, și mai presus de orice, înveți să (te) iubești.

Recomand Sârme și portocali de Delia Oltea Rusu unui public matur, deoarece situațiile descrise în carte sunt dificil de înțeles pentru cei care nu sunt familiarizați cu domeniul sau au o vârstă fragedă.

🔥 CARTEA SÂRME ȘI PORTOCALI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Sârme și Portocali
Autor: Delia Oltea Rusu
An apariție : 2015
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 218
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.12.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Ideea romanului e ingenioasă, subiectul e unic.

Aspecte Negative:

La un moment dat, linia dintre realitate și ficțiune mi s-a părut foarte subțire, ceea ce a creat o ușoară confuzie.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1918 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments