Recenzie ”Scenariu pentru dragoste” de Ana Damian

Titlu: Scenariu Pentru Dragoste
Autor: Ana Damian
An apariție : 2013
Editura: Litera
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 21.02.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Scenariu pentru dragoste” de Ana Damian
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI SCENARIU PENTRU DRAGOSTE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Scenariu pentru dragoste” are un iz aparte, un aristocratism scriitoricesc care gravează mirifica epoca interbelică a spațiului autohton.

Într-o încântătoare capitonare a mitizatei ”belle epoque” Ana Damian ne dăruie o poveste de amor între Andrei Velcu și Smaranda Basarabi, două personaje pline de o debordantă personalitate.

La prima vedere această poveste poate părea una șablonardă, împovărată de truisticele înșiruiri ale unui banal amor. Vă asigur că nu este așa.

Stilul scriitoricesc al Anei Damian, dar mai ales implicarea onestă și trudnică, dă naștere unei povești năucitoare, plină de o intrigă acaparatoare.

Binele și maleficul se întrepătrund în stropi de realitate în care neverosimilul se regăsește arareori. Și totuși tocmai plasticitatea descriptivistă a trăirilor reușește să facă diferență.

Într-un veritabil ”noblesse oblige” autoarea ne cufundă în vifornița unor acute frământări lăuntrice care, trecute prin prejudecățile unor datini depășite, afectează nociv existențele celor doi protagoniști, purtându-i de la agonie la extaz și de la extaz la agonie.

Povestea de iubire dintre cele două personaje principale nu are nimic ostentativ. Nu există glamorous&shine, farafastâcuri sau zorzoane verbiatice, ci doar iubire.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ana Damian.

O iubire cu sacrificii, flirturi molipsitoare, tatonări și explozii lăuntrice.

Deși la capitolul intrigă povestea șchioapătă adeseori, iar încercările de erotizare sunt ușor timide, ba uneori chiar caste, totuși ”Scenariu pentru dragoste” excelează la interrelaționarea simțirilor.

Descriptivismul sentimentelor prinse în menghina lumii, între durere și fericire, se folosește de îmbinarea frazeologică frumos șlefuită, fără fi în vreun fel pompoasă.

Cartea, în ciuda ”grosimii” sale, se citește ușor. Fluența stilului netezind entuziasmul oricărui cititor.

O carte fascinantă!

Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI SCENARIU PENTRU DRAGOSTE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Evidențierea lumii interbelice, cu lentoarea aristocratică a unei boemii pe care puțini o pot înțelege azi, îi reușește din plin autoarei.

Aspecte Negative:

Deși sunt prezente. atât intriga cât și erotismul, sunt extrem de timide.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.