Recenzie „Scopul” de Elle Kennedy

de | mai 1, 2022 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SCOPUL ARE REDUCERE PE:

-Și-atunci ce dorești cu adevărat?

-Pe tine.

Elle Kennedy este autoarea seriei de succes OFF-CAMPUS care i-a adus recunoaștere în toată lumea, datorită poveștilor de iubire diverse care te întorc în anii studenției și te fac să te îndrăgostești din nou de tot ce ține de iubire. Deși primele trei volume m-au făcut să am dubii în privința acestei serii, pentru că nu am simțit ceea ce ar fi trebuit să simt citind o carte de dragoste, ultimul volum a adus speranța seriei și mi-a oferit un final dulce care a salvat și restul romanelor. Iar despre el vom vorbi în această recenzie.

„Scopul” de Elle Kennedy este volumul patru din seria OFF-CAMPUS și aduce deznodământul mult îndrăgitelor personaje ale seriei. Romanul spune povestea lui John Tucker, Tuck, așa cum îl știu cititorii, și a Sabrinei James care sunt puși față în față cu o decizie ce le poate schimba viața.

Pot supraviețui singură. Nu am nevoie de Tucker. Îl vreau pe Tucker. Îl vreau atât de mult, încât aș renunța la toate pentru el și pentru Jamie.

După cum știm, volumul anterior se încheie cu o confesiune atipică a lui Tucker care ne dezvăluie că va avea un copil cu nimeni alta decât cu Sabrina James. „Scopul” vine și ne destăinuie restul poveștii și parcursul pe care cei doi l-au trecut pentru a ajunge în acest stadiu.

Tucker crede în dragoste la prima vedere, dar Sabrina are un scop clar – vrea să fie admisă la Harvard și să ajungă la o firmă de avocatură de top. Iubirea nu are ce căuta în planul vieții ei. Asta până când în peisaj apare Tucker, cu șarmul lui sudist și bunătatea incomensurabile care îl fac și mai atrăgător decât este deja. Băiatul este dispus să aștepte oricât și să facă orice poate pentru a-i arăta Sabrinei că sunt făcuți să fie împreună, sperând că, la final, și ea va fi la fel de înnebunită după el.

Tucker este tot ce mi-am putut dori vreodată de la băieții seriei și este de departe preferatul meu. Modul în care se comportă, cum o iubește pe Sabrina și își asumă faptele sale îl fac să se diferențieze de restul băieților din serie. Și de Sabrina mi-a plăcut mult, autoarea ne-a arătat că viața fetei nu e roz deloc și că singura ei șansă la o viață mai bună este să învețe pe brânci pentru ce își dorește. M-am bucurat că reușește să-și urmeze visul, deși în viața lor apare și un copil.

Am adorat relația lor, chiar dacă am suferit pentru că erau atât de încăpățânați încât să recunoască că se iubesc și că sunt suflete pereche. Mă așteptam ca momentul în care își fac această dezvăluire să fie puțin altfel, mi s-a părut cam grăbit și lipsit, poate, de emoție. Însă epilogul ne dă puțin din scenariul pe care mi-l doream.

-Sabrina James, ești cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat.

-Nu. Tu ești cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat mie.

Dau să o sărut, însă un plânset izbucnește în apartament.

-Iar ea e cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat nouă.

Tucker ca tată este perfect și am adorat scenele dintre el și fiica lui, Jamie, modul în care el le iubește atât pe Sabrina, cât și pe cea mică este absolut delicios și este imposibil să nu vă facă să suspinați după el. Chiar e un bookboyfriend perfect.

Romanul este scris din perspectiva ambelor personaje, ca restul seriei. Acțiunea este narată la prezent, astfel încât să nu știi unde te va purta povestea, iar stilul de scriere e ușor de urmărit. Mi-a plăcut doza de amuzament de bună calitate care s-a strecurat în roman și am iubit să văd cum prieteniile dintre ei continuă să crească și după absolvirea facultății.

Mai demult, scopul meu era să am succes în viață. Nu pricepeam că succesul nu e reprezentat de note, de burse universitare sau de realizări în carieră, ci de oamenii pe care am norocul de a-i avea în viața mea.

Dragostea este scopul final. Și am fost suficient de norocoasă încât să am parte de ea.

Un final de serie minunat, care a salvat seria ca întreg, așa cum am mai spus. Îi ofer, fără reticențe, nota 10 din 10! O merită!

 

 

 

 

Ți-a plăcut recenzia cărții SCOPUL?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Elle Kennedy

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SCOPUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Scopul
Autor: Elle Kennedy
An apariție : 2021
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 1.05.2022
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 8065

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Laura este redactor Booknation.ro de 455 zile și a scris până acum 29 articole. Se află pe poziția 23 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments