Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

de | oct. 24, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA SOARELE A MURIT ÎN ZORI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Prezentarea acțiunii din Soarele a murit în zori:

Totul începe când scriitorul Corneliu Cara primește o vizită neașteptată de la un străin, în miezul nopții. Deși nu îl mai văzuse în viața lui pe omul care se arată la ușa lui, Cara decide să îl asculte. Mulți ar spune că a fost o greșeală, alții ar spune că a făcut ce trebuia.

Cara știe atunci când aude rugămintea străinului, că s-a îmbarcat la bordul unei aventuri. Străinul îl roagă pe scriitor să vină cu el la prietenul său care se află pe patul de moarte. Acesta simțea că își va da duhul în acea seară și avea  singură dorință: aceea de a vorbi cu Corneliu Cara.

Știi, aviatorule, dacă aș supraviețui războiului, mi-aș propune să realizez o carte, bineînțeles, de memorialistică. Un capitol din această carte l-aș consacra celei mai dificile misiuni a unui spion.

Fără să stea prea mult pe gânduri, scriitorul își anunță soția că trebuie să plece și îl urmează pe străin la prietenul lui. Muribundul se dovedește a fi Vasile Chihaia. Cara nu îl cunoștea, însă dorința lui îl captivează. Chihaia trăise o viață tumultoasă, fusese chiar și în pușcărie, iar printre dramele vieții sale cunoscuse un spion.

Agentul B-39 a fost un spion foarte important pentru România, un om care a lucrat în nenumărate misiuni în afară. Până în ziua în care a dispărut. Chihaia îi înmânează lui Cara un manuscris neterminat despre viața agentului B-39, cu dorința ca scriitorul să o facă tuturor cunoscută.

Însă oare va accepta Cara să se implice în poveștile secrete al țării sale? Curând, cercetările sale și manuscrisul ne sunt prezentate, iar agentul B-39 devine protagonistul poveștii. Cine a fost el și ce s-a întâmplat cu viața lui, dar cel mai important, unde a dispărut?

-Aveți dreptate… în servietă, o să găsit un manuscris și o scrisoare. Cândva, pe băncile unui liceu din Transilvania, am visat să devin scriitor… E un manuscris neterminat…. El însă o să vă dezvăluie taina agentului ,,B-39″, a morții sale, taina mea… Totul este adevărat… Nimic nu este inventat…

Părerea mea despre această carte:

Cărțile polițiste au fost mereu ceva de care m-am cam ferit. În special cele scrise de autorii români. De ce? Pentru că tocmai ca și în acest caz, îmi era teamă de caracterul lor politic.

Nu există cuvinte care să exprime cât de mult m-a prins această poveste și cât de mult mi-a plăcut prima jumătate a cărții. Deși speram la o carte despre investigațiile lui Cara, totul a fost extrem de fascinant. Până când am ajuns la poveștile despre agentul B-39. Până când politica și-a făcut loc printre paginile acestei povești.

Nu sunt deloc fan al politicii, tocmai de aceea am fost dezamăgită de direcția în care s-a îndreptat cartea lui Zincă. Sunt conștientă că, din păcate, la fel vor fi și restul volumelor și nu cred că vreau că continui seria.

Toate acestea se datorează faptului că acest gen nu mi se potrivește. Sunt convinsă că vor fi mulți care vor iubi aceste cărți, mai ales că sunt scrise extraordinar de bine. Îmi pare rău că nu au fost pe gustul meu, deși mi-aș fi dorit, dar asta nu înseamnă că nu voi încerca și alte cărți de la Haralamb Zincă, un maestru al spionajului!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții SOARELE A MURIT ÎN ZORI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Haralamb Zincă sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SOARELE A MURIT ÎN ZORI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Soarele A Murit în Zori
Autor: Haralamb Zincă
An apariție : 1976
Editura: PUBLISOL
Nr. Pagini: 413
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 24.10.2021
Nota recenzorului: 6

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Timpul ma pândea ca pe o pradă. Lupta cu leucemia, flirtul și umilința cu grotescul bolii, renunțarea la mândrie, orgoliu, acceptarea iminenței sfârșitului, renunțarea la gânduri de viitor și ancorarea în prezent, cu pași mici zi după zi, încercarea de a profita de...

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Înainte să ajung la final, Acest tărâm al blândeții m-a cucerit iremediabil, dacă e să fiu sinceră până la capăt, a făcut-o de la primul capitol. Am lins-o, n-am citit-o, pe nerăsuflate. Profund, adânc, simplu și pe înțelesul oricui la orice vârstă și nivel, o odisee...

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Abis, al cincilea volum din seria Alina Marinescu, mi-a depășit cu mult așteptările. Într-o recenzie anterioară, la alt roman din această serie, spuneam că Alina renaște și se reinventează, în urma suferinței pierderii lui Alex. Despre acest roman nu știu ce aș putea...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 672 zile și a scris până acum 200 articole. Se află pe poziția 5 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments