Recenzie ”Spune-mi trei lucruri despre tine” de Julie Buxbaum

by | Jun 30, 2020 | Dragoste, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SPUNE-MI TREI LUCRURI DESPRE TINE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Spune-mi trei lucruri despre tine” este o carte ce se adresează, în special, adolescenților, surprinzând sentimentele de frustrare, temerea, neliniştea şi încrederea în propriile vise ale tinerilor.

Cartea o are în centrul acțiunii pe Jessie, o tânără de doar 16 ani care a cunoscut cruzimea vieții la doar 14 ani când mama sa a murit din cauza cancerului. Mama ei fusese singura sa speranță, ancora de care Jessie şi tatăl său se agățau în fiecare moment greu, iar acum simt cum viața şi-a bătut joc de ei, lăsându-i singuri şi neajutorați.

După doi ani de la moartea mamei lui Jessie, tatăl său pleacă într-o călătorie de afaceri şi se întoarce însurat cu Karen, o persoană pe care a cunoscut-o pe rețelele de socializare
Bill, tatăl protagonistei, avea un venit modest, însă noua sa soție avea o avere semnificativă. Astfel, Jessie este nevoită să se mute în Chicago, să-şi piardă toți prietenii, iar într-un final descoperă că mai are şi un frate vitreg, Theo.

Nici prima zi de liceu nu a fost foarte bună pentru protagonistă, însă într-o zi primeşte un email de la Cineva/Nimeni, CN, care îi promite că o va ajuta să se descurce cu viaţa de liceu. Ea nu cade imediat în plasa, aşa că va corespunde cu CN prin emailuri, ca să afle scopurile lui. Din corespondențele lor, personajul principal află că şi persoana anonimă sub pseudonimul de CN a trecut printr-o viața tumultoasă asemănătoare cu a ei.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Julie Buxbaum

Între timp, în viața Jessicăi apare Ethan de care este foarte atrasă, simțindu-se irezistibilă în fața lui.
De aici începe o adevărată cursă pentru iubire, protagonista simțind că iubeşte exact la fel şi în lumea reală, dar şi în cea virtuală.

Mi-a plăcut foarte mult această carte, cam toate cărțile de la editura Storia mă fascinează şi sunt sigură că pe mulți dintre voi.”Spune-mi trei lucruri despre tine” ilustrează povestea de viață a Jessicăi, în care foarte mulți se pot regăsi şi care vor putea empatiza cu ea, simțindu-i temerile, suferința şi speranța ce o poartă în suflet.

🔥 CARTEA SPUNE-MI TREI LUCRURI DESPRE TINE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Spune-mi Trei Lucruri Despre Tine
Autor: Julie Buxbaum
An apariție : 2016
Editura: STORIA
Nr. Pagini: 365
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 85 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 32 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments