Recenzie ”Strălucind mai mult decât niciodată ” de Aimée

de | nov. 6, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA STRĂLUCIND MAI MULT DECÂT NICIODATĂ ARE REDUCERE PE:

Strălucind mai mult decât niciodată” este un jurnal care însumează o multutidine de sentimente, emoții și suferințe care au ca scop evoluția de sine.

Aimée  are un dar aparte, acela de a se juca cu toate cuvintele folosite, creându-și propria lume în care își dă frâu liber stărilor ce o cuprind. Inițial, avem parte de un monolog, iar pe măsură ce lectura avansează, începem să înțelegem nu doar gândurile ce nu îi dau pace, dar și sentimentele contradictorii ce o cuprind.

M. este tiparul protagonistei neîncrezătoare. Visează la o iubire ca în povești și se lasă pradă emoțiilor, ajungând să spere la un viitor care nu ar fi pentru ea. Jurnalul nu este consemnat în mici fragmente care relatează acțiunile ei, ci este axat în special pe ideile și trăirile ce îi macină fiecare zi.

Închisă într-un spațiu al dorințelor interzise, intră în scenă și alt personaj feminin menit să îi distragă puțin atenția de la bărbatul ce i-a acaparat inima. Ea va încerca s-o facă să privească obiectiv situația în care se află, dar totul e în zadar, căci M. nu va reuși să se lase influențată.

Dacă îți place recenzia cărții STRĂLUCIND MAI MULT DECÂT NICIODATĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Aimée

Iluziile ce i-au devenit propria realitate nu îi dau voie să privească și altă perspectivă.

Sensibilitatea cu care este scrisă va marca și cea mai înghețată inimă. Cuvintele pe care le folosește sunt pline de emoții și conturează perfect stările în care se află. ”Te pierd în uitare… căci tu, tu n-ai stiut niciodată că te-am găsit cândva ca să te pierd! ”, ” Ca niște fantome din trecut pierdute în noapte văd urmele pașilor noștri, rătăcind în timp. În timpul care a trecut așa ciudat, grăbit!

Deși acțiunea nu este amplă, ceea ce m-a fascinat a fost modul de a scrie. Ideile sunt venite din interiorul sufletului. Se vede că suferința, iubirea, increderea, dezamăgire sunt trăiri pe care le-a simțit pe propria piele. Nu e nimic imaginar, ci o experiență care a maturizat-o, o lecție pe care a indurat-o cu greu pentru a deveni femeia puternică din ziua de azi.

Sfârșitul este unul plin de învățături, în care protagonista învață ce înseamnă aprecierea de sine, iar în momentul în care își va deschide ochii, va realiza că toată această iubire a fost o creație a subconstientului.

Recomand această carte tuturor persoanelor sensibile și dornice spre o evoluție personală.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA STRĂLUCIND MAI MULT DECÂT NICIODATĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Strălucind Mai Mult Decât Niciodată
Autor: Aimée
An apariție : 2018
Editura: GRINTA
Nr. Pagini: 193
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 800

Alte recenzii de la Aimée:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Am revenit la inegalabilul Dostoievski. Acest titan al literaturii universale, cunoscut drept un observator fin al naturii umane, impresionează cititorii de diferite vârste. Însă, din propria experiență pot afirma că felul în care l-am perceput pe Dostoievski când...

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom te invită în culisele psihoterapiei. Ai o șansă unică nu doar să fii pe canapeaua a doi terapeuți, dar și în mintea lor. Afli depre psihoterapie din prima sursă, descoperi nu doar cum se mănâncă ea, dar și toată bucătăria din spate. Aici se analizează...

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Am citit “Aventurile lui Tom Sawyer” acum doi ani, împreună cu nepoțica mea. Tare mult i-a plăcut cartea. Drept urmare i-am promis că-i fac cadou și “Aventurile lui Huckleberry Finn”. Cu atât mai impresionată a fost când a aflat că amicul lui Tom Sawyer are și el o...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 1520 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments