Recenzie ”Strălucind mai mult decât niciodată ” de Aimée

by | Nov 6, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA STRĂLUCIND MAI MULT DECÂT NICIODATĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Strălucind mai mult decât niciodată” este un jurnal care însumează o multutidine de sentimente, emoții și suferințe care au ca scop evoluția de sine.

Aimée  are un dar aparte, acela de a se juca cu toate cuvintele folosite, creându-și propria lume în care își dă frâu liber stărilor ce o cuprind. Inițial, avem parte de un monolog, iar pe măsură ce lectura avansează, începem să înțelegem nu doar gândurile ce nu îi dau pace, dar și sentimentele contradictorii ce o cuprind.

M. este tiparul protagonistei neîncrezătoare. Visează la o iubire ca în povești și se lasă pradă emoțiilor, ajungând să spere la un viitor care nu ar fi pentru ea. Jurnalul nu este consemnat în mici fragmente care relatează acțiunile ei, ci este axat în special pe ideile și trăirile ce îi macină fiecare zi.

Închisă într-un spațiu al dorințelor interzise, intră în scenă și alt personaj feminin menit să îi distragă puțin atenția de la bărbatul ce i-a acaparat inima. Ea va încerca s-o facă să privească obiectiv situația în care se află, dar totul e în zadar, căci M. nu va reuși să se lase influențată.

Iluziile ce i-au devenit propria realitate nu îi dau voie să privească și altă perspectivă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Aimée

Sensibilitatea cu care este scrisă va marca și cea mai înghețată inimă. Cuvintele pe care le folosește sunt pline de emoții și conturează perfect stările în care se află. ”Te pierd în uitare… căci tu, tu n-ai stiut niciodată că te-am găsit cândva ca să te pierd! ”, ” Ca niște fantome din trecut pierdute în noapte văd urmele pașilor noștri, rătăcind în timp. În timpul care a trecut așa ciudat, grăbit!

Deși acțiunea nu este amplă, ceea ce m-a fascinat a fost modul de a scrie. Ideile sunt venite din interiorul sufletului. Se vede că suferința, iubirea, increderea, dezamăgire sunt trăiri pe care le-a simțit pe propria piele. Nu e nimic imaginar, ci o experiență care a maturizat-o, o lecție pe care a indurat-o cu greu pentru a deveni femeia puternică din ziua de azi.

Sfârșitul este unul plin de învățături, în care protagonista învață ce înseamnă aprecierea de sine, iar în momentul în care își va deschide ochii, va realiza că toată această iubire a fost o creație a subconstientului.

Recomand această carte tuturor persoanelor sensibile și dornice spre o evoluție personală.

Titlu: Strălucind Mai Mult Decât Niciodată
Autor: Aimée
An apariție : 2018
Editura: GRINTA
Nr. Pagini: 193
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 6.11.2018
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

“Fiul timpului” de Deborah Harkness

“Fiul timpului” de Deborah Harkness

Am descoperit anul acesta seria "A Discovery of Witches", citind atât seria dar și vizionând serialul. Ambele mi-au plăcut foarte mult și recunosc, îmi place o poveste supernaturală îmbinată cu o idilă interzisă. Acest lucru face acțiunea mai alertă și te încurajează...

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 794 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 16 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments