Recenzie ”Strălucind mai mult decât niciodată ” de Aimée

Titlu: Strălucind Mai Mult Decât Niciodată
Autor: Aimée
An apariție : 2018
Editura: Grinta
Nr. Pagini: 193
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristina Zegheru
Publicată la 6.11.2018
Nota recenzorului: 10/10
Recenzie ”Strălucind mai mult decât niciodată ” de Aimée
4.4 (88%) 10 vote[s]

ACUM GĂSEȘTI STRĂLUCIND MAI MULT DECÂT NICIODATĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Strălucind mai mult decât niciodată” este un jurnal care însumează o multutidine de sentimente, emoții și suferințe care au ca scop evoluția de sine.

Aimée are un dar aparte, acela de a se juca cu toate cuvintele folosite, creându-și propria lume în care își dă frâu liber stărilor ce o cuprind. Inițial, avem parte de un monolog, iar pe măsură ce lectura avansează, începem să înțelegem nu doar gândurile ce nu îi dau pace, dar și sentimentele contradictorii ce o cuprind.

M. este tiparul protagonistei neîncrezătoare. Visează la o iubire ca în povești și se lasă pradă emoțiilor, ajungând să spere la un viitor care nu ar fi pentru ea. Jurnalul nu este consemnat în mici fragmente care relatează acțiunile ei, ci este axat în special pe ideile și trăirile ce îi macină fiecare zi.

Închisă într-un spațiu al dorințelor interzise, intră în scenă și alt personaj feminin menit să îi distragă puțin atenția de la bărbatul ce i-a acaparat inima. Ea va încerca s-o facă să privească obiectiv situația în care se află, dar totul e în zadar, căci M. nu va reuși să se lase influențată.

Iluziile ce i-au devenit propria realitate nu îi dau voie să privească și altă perspectivă.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Aimée.

Sensibilitatea cu care este scrisă va marca și cea mai înghețată inimă. Cuvintele pe care le folosește sunt pline de emoții și conturează perfect stările în care se află. ”Te pierd în uitare… căci tu, tu n-ai stiut niciodată că te-am găsit cândva ca să te pierd! ”, ” Ca niște fantome din trecut pierdute în noapte văd urmele pașilor noștri, rătăcind în timp. În timpul care a trecut așa ciudat, grăbit!

Deși acțiunea nu este amplă, ceea ce m-a fascinat a fost modul de a scrie. Ideile sunt venite din interiorul sufletului. Se vede că suferința, iubirea, increderea, dezamăgire sunt trăiri pe care le-a simțit pe propria piele. Nu e nimic imaginar, ci o experiență care a maturizat-o, o lecție pe care a indurat-o cu greu pentru a deveni femeia puternică din ziua de azi.

Sfârșitul este unul plin de învățături, în care protagonista învață ce înseamnă aprecierea de sine, iar în momentul în care își va deschide ochii, va realiza că toată această iubire a fost o creație a subconstientului.

Recomand această carte tuturor persoanelor sensibile și dornice spre o evoluție personală.

ACUM GĂSEȘTI STRĂLUCIND MAI MULT DECÂT NICIODATĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.