Recenzie „Suflete în furtună” de Mia Sheridan

de | oct. 4, 2021 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Era de parcă lumea Audrei ar fi fost toată în alb-negru, în sumbre nuanțe de gri. În mod surprinzător însă, pe el îl vedea în culori.

Mia Sheridan a cucerit inimile cititorilor săi cu poveștile ei pline de emoții care te fac să crezi în suflete pereche și în puterea iubirii adevărate. Autoare sensibilă, Mia reușește să creioneze adevărate picturi pe pânză folosindu-se de puterea cuvintelor alese cu grijă pentru a transmite un amalgam de sentimente. Cărțile ei se bucură de recunoaștere internațională, fiind înscrise pe listele celor mai mari publicații din lume, printre care și vestitul New York Times.

-Te iubesc, îi zise el. Nu mai spusese acele nici unei fetei. Nu simțise niciodată să le spună. Până acum. Uită de toți, scumpa mea dansatoare cu fluturii. Ai fost mereu a mea, chiar și înainte. Înainte să te cunosc.

„Suflete în furtună” de Mia Sheridan este o carte ce ne vorbește despre puterea vindecătoare a timpului, despre intensitatea primei iubiri și greșelile ce vin odată cu lipsa de maturitate. Ne vorbește despre drama de a pierde o parte din tine dinainte de a o avea cu adevărat și de a-ți părăsi iubirea vieții ca urmare a acestei pierderi.

Romanul, deși relativ scurt ca lungime, spune o poveste complexă. Despre iubire. Iertare. Sacrificiu. Și speranța că sufletele menite să fie împreună își vor găsi mereu drumul unul spre celălalt.

Facem cunoștință cu Audra și Dane, a căror poveste pare să se fi terminat înainte de vreme. Cunoscându-se în adolescență și îndrăgostiți nebunește unul de altul, cei doi se căsătoresc la 18 ani, însă un eveniment tragic ajunge să-i îndepărteze și, crezând că nimic nu le mai poate repara relația după o asemenea pierdere, Audra îl părăsește.

Asta o făcea să simtă că, deși îi purta copilul în pântec, pierduse o parte din el.

După 7 ani, Audra crede că viața ei este în sfârșit pe un făgaș normal. Afacerea ei începe să prindă viață și a reușit să meargă mai departe fără Dane. Asta până când, într-o zi, află că bunica lui Dane vrea să-i ia clădirea în care își găzduiește afacerea. Acest lucru o determină pe Audra să meargă să discute față în față cu Dane.

Întâlnirea dintre cei doi este explozivă, iubirea răzbătând dincolo de pagini. Dane îi promite că o va ajuta pe Audra să-și păstreze afacerea și îi propune să piloteze el avionul care are să-i ducă acasă. Pe drum însă o întâmplare nefericită face ca avionul să se prăbușească, ceea ce deschide ușa către posibilitatea de a repara inimile frânte rămase în urma despărțirii lor.

-Spune-mi că ești a mea, a mormăit el.

-Sunt a ta, am răsuflat eu.

Pentru totdeauna.

Pe munte, cei doi sunt nevoiți să redeschidă răni pe care le considerau închise, pentru a reuși să meargă mai departe ca pereche. Iar în mijlocul iernii înghețate, protagoniștii află că iubirea poate repara și cele mai adânci răni.

Romanul este scris din perspectiva ambelor personaje, alternându-se între prezent și trecut. Stilul de scriere metaforizat și frazele lucrate cu grijă oferă o experiență aparte lecturii, romanul deosebindu-se prin sensibilitatea scriiturii și personajele atent lucrate.

-Noi doi?

-Noi doi, am răspuns eu.

Un roman ca o lecție de viață, ce merită citit. Îi ofer nota 10 din 10.

 

Titlu: SUFLETE ÎN FURTUNĂ
Autor: Mia Sheridan
An apariție : 2021
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1863

Alte recenzii de la Mia Sheridan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman
Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman

Nimic nu se compară cu acel sentiment de disperare pe care îl ai atunci când îți place ceea ce citești și continui o anumită serie. Așa am pățit eu cu seria lui Richard Osman, un englez care a reușit să mă facă să cred din nou în potențialul celor din UK pentru scris...

0 0 votes
Article Rating
Laura a fost redactor Booknation.ro și a scris 36 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Super recenzie! Ma bucur mult ca Mia are un fan ce scrie atat de frumos. 🙂