Am fost întotdeauna pasionată de tot ceea ce înseamnă conținutul ingredientelor pe care le consum. Am fost și sunt pasionată de esență, motiv pentru care mi-am dorit atât de mult să intru în contact cu volumul de carte Super combustibil, scris de dr. Joseph Mercola și dr. James Dinicolantonio.
Mi-am dorit să citesc Super combustibil pentru faptul că, în esență, coperta mi-a sugerat foarte multe lucruri și am știut, încă de la început, că această carte ascunde lucruri interesante. Detalii, pe care nu le-aș fi aflat prin prisma internetului, pentru că deși erau un punct de interes pentru mine, nu mi-am rupt din timp pentru a căuta ceea ce doresc.
Dar s-a ivit oportunitatea de a citi Super combustibil și nici n-am mai stat pe gânduri. Am început-o de cum am primit-o și am terminat-o destul de repede. Spun destul de repede, pentru că deși lectura a fost galopantă, mi-am dorit nu doar să citesc informațiile, ci și să le asimilez.
Îmi place modul în care cei doi autori vorbesc despre grăsimi. Îmi place balanța de informații pe care ne-o pun la dispoziție, dar și studiile de caz realizate pe anumite eșantioane. Acestea ajută înțelegerea informației într-un mod corect și rapid. Și, mai mult decât atât, pasionată de nutriție fiind, mereu mi-am dorit să găsesc un mod cât mai eficient de a asimila informații. Și cum să fac asta altfel, decât printr-o activitate care-mi place foarte mult și anume cititul.
Trebuie să recunosc că acest volum m-a făcut și mai curioasă. Mi-a insuflat un aer de curiozitate, pe care l-am stăpânit cu greu, deoarece stilurile autorilor sunt foarte plăcute, iar aceștia știu cum să se facă înțeleși.
Ei nu doar că ne explică cum stau lucrurile cu acizii grași, cu acizii Omega 3, respectiv Omega 6. Cartea în sine este o sinteză a ceea ce fiecare dintre noi ar trebui să cunoască. Și să ia aminte la aceste informații. Odată ce le deținem, cu siguranță, vom privi viața cu alți ochi. Vom privi sănătatea și alimentația cu alți ochi.
Eu, în momentul de față, am devenit sceptică multor ingrediente. Super combustibil m-a pus pe gânduri și mi-a deschis cumva ochii, prin simplul fapt că am înțeles informația pe care cei doi autori au dorit să o transmită.
Mi-aș dori, de altfel, ca fiecare dintre voi să aveți acces la aceste informații. Și aveți! Informația este pretutindeni. Trebuie doar căutată și prin receptivitate, asimilată și pusă în practică.
Dacă și tu ai impresia că ziarele, revistele de sănătate și diferitele articole spun lucrurile doar pentru a fi spuse, atunci trebuie, neapărat, să nu scapi din vizor acest volum de carte.
Pe lângă faptul că este o lectură pe care trebuie să o procesezi, Super Combustibil este o carte care te pune pe gânduri. Eu am devenit mai atentă la ceea ce consum, la uleiurile pe care le folosesc. Am învățat cum să păstrez, cum să fac să ofer organismului mei aportul zilnic de acizi Omega 3 și cum să echilibrez balanța.
De ce nu sunt benefici acizii Omega 6? De ce are nevoie corpul și organismul nostru de o cantitate aproape dublă de acizi Omega 3, pentru a fi în balanță, când, totuși, consumul de Omega 6 nu este atât de ridicat?
Care este legătura dintre ele? Există o sumedenie de astfel de întrebări la care vei găsi un răspuns citind volumul Super combustibil. Poate vei fi uimit de ceea ce ți se comunică sau poate că tu deja știi aceste informații.
Cel mai simplu este să te convingi singur.
Ca urmare, recomand Super combustibil nu doar iubitorilor și pasionaților de nutriție, ci tuturor! Toți trebuie să știm cum să trăim corespunzător și cum să ne alimentăm, astfel încât energia noastră să se păstreze constantă.
Tu ești curios de cum ai putea face asta? Dragul meu cititor, dacă cât de cât ți-am stârnit interesul prin ceea ce am spus, atunci te îndemn să citești Super combustibil.
Lectura nu te va dezamăgi, ci, dimpotrivă, te va captiva și te va influența într-un mod pozitiv.