Recenzie “Te-am iubit deja in visul meu” de HOLLY MILLER

by | Oct 27, 2020 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TE-AM IUBIT DEJA IN VISUL MEU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Te-am iubit deja în visul meu” de Holly Miller este o carte pe care am început-o cu mult entuziasm și pe care am parcurs-o relativ ușor, trecând peste stările pe care mi le-a transmis și care mă determinau să mai fac o pauză din când în când. Nu am mai auzit până acum despre Holly Miller, dar povestea mi s-a părut promițătoare, mai ales că este vorba despre o poveste de dragoste cu elemente supranaturale.

Joel poate vedea viitorul și acest lucru se întâmplă în visele sale, dar doar despre persoanele pe care le iubește. Din acest motiv a evitat să se îndrăgostească, pentru că știa ce avea să se întâmplă mai departe. Premonițiile sale s-au adeverit de fiecare dată în cazul familiei sau prietenilor apropiați și i-a fost foarte greu să acorde o șansă iubirii. Callie a intrat fără să vrea în viața lui și imediat legătura lor a fost “electrică”, ceva ce nu mai simțise până atunci. Deși vehement la început, Joel a început să lase garda jos și a sperat că poate de data această viața o să țină cu el. Rămâne să descoperiți voi dacă povestea lor de dragoste este posibilă sau nu, pentru că dacă vă spun acum finalul, o să mă urâți.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de HOLLY MILLER

De ce nota 9 pentru “Te-am iubit deja în visul meu”? Ieri eram gata să dau 5 cărții, dar am avut dreptate că trebuie să gândesc mai bine evaluarea poveștii. În primul rând așteptam să fie mai multă acțiune, pentru că avem perspectivă dublă și o acțiune ce curge pe perioada a mai multor ani. Nu pot spune că la capitolul întâmplări am avut parte de multe evenimente și acest lucru m-a lăsat puțin așteptând inutil… Este adevărat, Holly ne ajută să îi cunoaștem foarte bine pe Callie și pe Joel prin perspectiva dublă de narare, întrăm în mintea lor și ne dăm seama ce anume își doresc de la viață. Mai interesant a fost să-l urmăresc pe Joel, pentru “harul” pe care îl posedă, însă acest lucru nu a făcut decât să îmi amplifice starea de nervozitate, încercând să îmi dau seama ce vrea să facă. El știa clar ce povară duce, însă și-a dat o șansă cu Callie. După ce o visează, evident m-am întrebat non stop ce dorește să facă și abordarea lui m-a emoționat nespus. După ce m-am gândit muuuult la această recenzie, am vrut clar să subliniez că nu contează mereu acțiunea într-o carte ci mesajul, esența unui personaj și deciziile pe care le ia acesta, care schimbă complet cursul narării, dar și a vieții sale.

În cazul de față, Joel ia o decizie pe care o respectă și eu am învățat să o respect la rândul meu, deși poate nu mi-a plăcut sau l-am certat pe moment. A fost pus într-o postură imposibil de imaginat, însă gestul lui cred că topește și cea mai rece inimă. În plus, este o mare lecție de viață, lucru pe care clar Holly a vrut să-l sublinieze. Deși poate am fost revoltată pe moment, pentru că eu tot susțineam că îmi doream mai multă acțiune, după aceea mi-am dat seama ce anume dorește autoarea să înțelegem din povestea ei. Este adevărat, avem parte de o lecție dureroasă, dar este o poveste de dragoste cu o ciclicitate impresionantă, cu multe teme de gândit și de dezbătut. Eu aș propune “Te-am iubit deja în visul meu” pentru un club de carte, consider că putem avea multe de vorbit pe seama ei…

Titlu: Te-am Iubit Deja In Visul Meu
Autor: HOLLY MILLER
An apariție : 2020
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 27.10.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

"There's one novel, Cujo, that I barely remember writing at all. I don't say that with pride or shame, only with a vague sense of sorrow and loss. I like that book. I wish I could remember enjoying the good parts as I put them down on the page." Stephen King Eu am doi...

Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1397 zile și a scris până acum 361 articole. Se află pe poziția 4 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments