Recenzie ”Terapie pe salteaua de pilates” de Emilia Toma

by | Jul 29, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA TERAPIE PE SALTEAUA DE PILATES PE libris.ro

Waw! O carte fantastică pentru femei și pentru bărbații care vor să înțeleagă mai multe despre femei. 

Această carte este ca o ședință de terapie sau ca o pastilă de încredere pentru femei. 

Nicoleta, o fostă damă de companie, Miru, o tipă extrovertită, Gabi, veselă și energică la suprafață și totuși cu sufletul în lacrimi, Cristina, o tipă fooarte sexy, dar nevăzută suficient de cel de lângă ea, Eliza, o fată foarte tânără pe care nu a învățat-o nimeni ce înseamnă respectul de sine, Antonia, o proaspăt mămică ce descoperă că iubitul ei are pasiuni dureroase pentru ea, Dorina, Loredana, Carmen, Mihaela, Claudia sau Ioana.

Toate femeile enumerate sunt prezente în carte. Ele trec, individual, prin diferite probleme legate de felul în care își privesc viața sau pe ele sau de cuplu și își deschid sufletul în același loc: pe salteaua de pilates, către Veronica, cea care ne dezvăluie sesiunile lor, pentru delectarea sau vindecarea noastră. 

Faptul că sunt prezentate diverse tipuri de femei, unele care arată perfect, altele care afișează o relație perfectă, dar care ascund în suflet o durere, o nemulțumire, poate fi de ajutor pentru mai multe cititoare. Te poți regăsi în povestea unei femei și astfel te ajută să îți vezi problema detașat, găsindu-ți singură rezolvarea.

Felul transparent, sincer și deschis în care sunt povestite întâmplările m-a cucerit de la primele pagini. 

“Dragi bărbați ca Șerban. Ce să spun data viitoare unei soții atât de frumoase – așa cum sunt și soțiile voastre – atunci când se plânge că vă dorește și că voi sunteți obosiți când este vorba despre ea, dar odihniți când este vorba despre o fată la întâmplare din club pe nume Eva?” (pag. 61)

Modul în care este structurată cartea, în povești scurte, ale unor persoane diferite, îți menține înflăcărat interesul până la final.

Cât despre final, fantastic, neașteptat. O să fiți surprinși de intervenția iubitului Ioanei.

“Mi-aș dori mult să citesc o carte replică la aceasta, scrisă de domni. Mi-aș dori ca pentru fiecare femeie care mi-a spus prin ce trece cu soțul, iubitul, fostul să primesc un răspuns din partea acestor bărbați. Nu pentru mine. Pentru ele. Pentru aceste femei. Poate dacă ar auzi răspunsurile sincere direct de la voi le-ar liniști.” (pag. 87)

Sunt încântată că am descoperit-o pe Emilia Toma. Aștept cu interes să citesc și al doilea volum care am înțeles că va fi legat de primul volum, dar va fi o replică masculină ce va întruchipa cam tot răul suferit de clientele Veronicăi în cartea de debut.

Vă las acum cu un gând scris de autoare care reflectă intențiile din spatele cuvintelor așternute în carte:

“… mi-ar plăcea să știu că aș putea ajuta măcar o femeie să se iubească. Sau să treacă peste o relație toxică. Sau să nu îi mai pese de ce spun alții despre ea. Sau să nu mai sufere că nu arată la fel cu cele din feed-ul de Instagram al iubitului ei. Sau să treacă peste angoasele sarcinii. Sau să aibă curaj să înceapă o viață nouă dacă simte că de când a născut nu a mai fost femeie nicio clipă. Sau să ierte.” (pag. 9)

Extraordinar de frumos. Un suflet delicat care scrie pentru suflete încercate.

Cartea este ca un cufăr pe care îl deschizi și afli tainele sufletului femei: cu tristeți, dezamăgiri, împliniri, speranțe, motivație, durere, frică, bucurie, îngrijorare și toate emoțiile înrudite.

Este o carte pe care o recomand din toată inima mea de femeie. 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA TERAPIE PE SALTEAUA DE PILATES PE libris.ro

Titlu: Terapie Pe Salteaua De Pilates
Autor: Emilia Toma
An apariție : 2020
Editura: PIM
Nr. Pagini: 174
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 29.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1305 zile și a scris până acum 667 articole. Se află pe poziția 1 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments