Recenzie: “This Is Where I Leave You” de Jonathan Tropper

by | Feb 28, 2020 | Beletristică, Divertisment, Familie, Limbi Străine, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA THIS IS WHERE I LEAVE YOU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

This Is Where I Leave You de Jonathan Tropper“This Is Where I Leave You” este o carte amuzantă scrisă de americanul Jonathan Tropper. Aceasta a fost publicată inițial în anul 2009 și a avut parte de o adaptare cinematografică în anul 2014. În limba română titlul filmului este “O săptămână nebună” iar printre actorii din rolurile principale se numără Adam Driver și Jason Bateman.

Cartea “This Is Where I Leave You” de Jonathan Tropper este o minunăție

Este caldă, amuzantă, mușcătoare și dramatică. Are o poveste de familie în care iubirea, regretul, iertarea și secretele sunt ingrediente cheie. Se citește super ușor, dar nu neapărat pe repede înainte. Morala ei este și ea demnă de a fi menționată. Ideea este că ar trebui să comunicăm mai des și mai deschis decât o facem de obicei unii cu alții.

Orice relație poate fi îmbunătățită considerabil dacă se vorbește despre care sunt minusurile și plusurile din cadrul ei. Dar mai ales despre problemele avute și gândurile care nu dau pace partenerilor. Romanul plin de umor și de dramatism “This Is Where I Leave You” este genial. Îl recomand a fi citit ca formă de relaxare. Dar și pentru a învăța pe bune câte ceva despre cum legăturile de familie pot fi reparate.

Romanul scriitorului american este comic, dar și emoționant, devenind pe bună dreptate un bestseller la vremea apariției

Tatăl lui Judd Foxman moare. Toți membrii familiei se văd nevoiți să se afle sub același acoperiș la mulți ani diferență de la ultima lor întâlnire. Dar Judd nu are doar acest lucru pe cap. De curând și-a prins soția, pe Jen, în pat cu șeful lui, Wave.

În același timp jelind moartea tatălui și destrămarea căsătoriei, Judd se alătură în casa părintească familiei pe care nu am mai văzut-o în întregime de ani buni. Ei trebuie să petreacă 7 zile și 7 nopți în același loc, ca un ritual religios impus de defunct ca ultima sa dorință.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jonathan Tropper

Săptămâna nu este deloc una ușoară pentru Judd sau pentru Hillary, Wendy, Phillip și Paul

Și lucrurile o iau razna. Amintiri erup, plăcute și neplăcute. Certuri sunt purtate și chiar bătăi, dar și împăcări atât de trebuincioase. Secretele lor sunt dezvăluite treptat. Vechi pasiuni renasc iar resentimentele duc la forme de comunicare mai mult impuse de situație decât voite.

Ideea e că în familia Foxman comunicarea lipsește cu desăvârșire. Membrii ei țin în interior tot ce îi macină și doar mici scântei lipsesc pentru a da naștere unor dezvăluiri explozive.

“This Is Where I Leave You” de Jonathan Tropper spune o poveste despre adevăratul chip al familiei moderne. Este o scriere amuzantă, puternică și emoționantă, care nu se poate să nu îți atingă inima în vreun fel.

🔥 CARTEA THIS IS WHERE I LEAVE YOU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: This Is Where I Leave You
Autor: Jonathan Tropper
An apariție : 2010
Editura: PLUME
Nr. Pagini: 339
Limba: Engleză
Gen Literar: Limbi straine
Publicată la 28.02.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Jojo Moyes a devenit una dintre autoarele mele preferate. N-am citit trilogia care i-a adus renumele, însă i-am citit majoritatea cărților care au fost traduse până acum. Darul stelelor nu este o carte de romance, așa cum suntem obișnuiți să scrie autoarea. Este o...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 636 zile și a scris până acum 205 articole. Se află pe poziția 7 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments