Recenzie: „Trei dragoste” de A.J. Cronin

de | nov. 4, 2019 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

“Trei dragoste” de A.J. Cronin este un roman de dragoste publicat inițial în anul 1932. El este împărțit pe două volume, ambele depășind 300 de pagini. Aici, autorul scoțian își folosește condeiul pentru a crea povești din viața reală.

Chiar dacă este o operă de ficțiune, problemele sociale și conflictele interioare ale omului sunt caracteristice oricărei epoci și oricărei societăți. Tot A.J. Cronin a scris și romanele Citadela”(1937), „Castelul pălărierului”(1931) și „Sub stele”(1935).

“Trei dragoste” de A.J. Cronin redă o poveste emoționantă și puternică despre dragostea unei femei

De fapt, romanul de dragoste atrage cititorii într-o lume pasională, dar și tragică, despre mai multe relații intense. Lucy este o femeie al cărei univers gravitează în jurul a trei iubiri. Cea pentru soțul ei, Frank. Cea pentru băiatul ei, Peter. Și cea pentru credința ei, pentru Dumnezeu. Însă chiar dacă toate aceste iubiri ale ei pot părea firești, femeia dă tot și vrea tot de la fiecare dintre ele.

Așa se face că determinarea și caracterul ei posesiv o va face să se distrugă singură. Și din cauza dorinței ei obsesive pentru perfecțiune în relațiile cu cei iubiți, va avea mari dezamăgiri. Lucy va trece de la o dragoste la alta parcă pentru a găsi în sfârșit ceea ce caută. Dar nefiind în stare să accepte eșecul, va intra într-o stare în care își va spune că cele trei dragoste ale ei întruchipează chiar Sfânta Treime.

Lucy, soția și mama iubitoare, începe să trăiască colapsul după ce siguranța familiei este amenințată de sosirea unei alte femei

Și cu toate că reușește în cele din urmă să îndepărteze amenințarea, soarta nu o cruță nici în continuare. Femeia continuă să caute dragostea printre toate greutățile prin care trece. Nu ai cum să nu îi deplângi destinul, dar totuși îi vei admira ambiția și curajul.

Mai mult decât atât, probabil vei începe să o simpatizezi și să-i dorești să-și îndeplinească idealul și mai mult odată cu apropierea finalului poveștii ei. Asta deoarece dragostea ei este tragică și descoperirea ei spirituală de pe urmă nu va duce decât la o mare dezamăgire.

Romanul “Trei dragoste” de A.J. Cronin conține o analiză psihologică minunată. Personajul principal feminin, Lucy, și cele trei dragoste ale ei care ajung în cele din urmă să o dărâme sunt extrem de bine descrise.

Titlu: TREI DRAGOSTE
Autor: A.J. Cronin
An apariție : 1992
Editura: NARCIS
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 853

Alte recenzii de la A.J. Cronin:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 4 luni, 19 zile și a scris până acum 423 articole. Se află pe poziția 4 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments