Recenzie: “Trei dragoste” de A.J. Cronin

by | Nov 4, 2019 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TREI DRAGOSTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Trei dragoste” de A.J. Cronin este un roman de dragoste publicat inițial în anul 1932. El este împărțit pe două volume, ambele depășind 300 de pagini. Aici, autorul scoțian își folosește condeiul pentru a crea povești din viața reală.

Chiar dacă este o operă de ficțiune, problemele sociale și conflictele interioare ale omului sunt caracteristice oricărei epoci și oricărei societăți. Tot A.J. Cronin a scris și romanele Citadela”(1937), „Castelul pălărierului”(1931) și „Sub stele”(1935).

“Trei dragoste” de A.J. Cronin redă o poveste emoționantă și puternică despre dragostea unei femei

De fapt, romanul de dragoste atrage cititorii într-o lume pasională, dar și tragică, despre mai multe relații intense. Lucy este o femeie al cărei univers gravitează în jurul a trei iubiri. Cea pentru soțul ei, Frank. Cea pentru băiatul ei, Peter. Și cea pentru credința ei, pentru Dumnezeu. Însă chiar dacă toate aceste iubiri ale ei pot părea firești, femeia dă tot și vrea tot de la fiecare dintre ele.

Așa se face că determinarea și caracterul ei posesiv o va face să se distrugă singură. Și din cauza dorinței ei obsesive pentru perfecțiune în relațiile cu cei iubiți, va avea mari dezamăgiri. Lucy va trece de la o dragoste la alta parcă pentru a găsi în sfârșit ceea ce caută. Dar nefiind în stare să accepte eșecul, va intra într-o stare în care își va spune că cele trei dragoste ale ei întruchipează chiar Sfânta Treime.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de A.J. Cronin

Lucy, soția și mama iubitoare, începe să trăiască colapsul după ce siguranța familiei este amenințată de sosirea unei alte femei

Și cu toate că reușește în cele din urmă să îndepărteze amenințarea, soarta nu o cruță nici în continuare. Femeia continuă să caute dragostea printre toate greutățile prin care trece. Nu ai cum să nu îi deplângi destinul, dar totuși îi vei admira ambiția și curajul.

Mai mult decât atât, probabil vei începe să o simpatizezi și să-i dorești să-și îndeplinească idealul și mai mult odată cu apropierea finalului poveștii ei. Asta deoarece dragostea ei este tragică și descoperirea ei spirituală de pe urmă nu va duce decât la o mare dezamăgire.

Romanul “Trei dragoste” de A.J. Cronin conține o analiză psihologică minunată. Personajul principal feminin, Lucy, și cele trei dragoste ale ei care ajung în cele din urmă să o dărâme sunt extrem de bine descrise.

🔥 CARTEA TREI DRAGOSTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Trei Dragoste
Autor: A.J. Cronin
An apariție : 1992
Editura: NARCIS
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 4.11.2019
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 667 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments