Recenzie „Tu mi-ai schimbat viața” de Abdel Sellou

de | sept. 28, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA TU MI-AI SCHIMBAT VIAȚA ARE REDUCERE PE:

Tu mi-ai schimbat viața este o poveste interesantă care abordează un subiect sensibil, despre consecințele unei educații precare, dar și despre schimbările pe care le poate produce un anturaj deosebit.

Cartea reprezintă autobiografia lui Abdel Sellou, un om cu o copilărie plină de probleme ce continuă pe tot parcursul adolescenței sale până la vârsta de adult. Aceste probleme l-au determinat să înțeleagă și, mai târziu, să aprecieze viața cu tot ce aduce ea, fie bun sau rău.

Autorul ne oferă detalii despre viața lui, pe care o împarte, oarecum, în două părți: Viața lui înainte să îl cunoască pe Philippe Pozzo și viața lui după ce îl cunoaște pe Philippe.

Acesta din urmă este un om învățat și bogat, dar care a pierdut toate abilitățile motorii într-un accident cu parapanta, devenind, din nefericire, tetraplegic.

Phillipe schimbă percepția lui Abdel despre viață

După un timp îndelungat în care pur și simplu a refuzat să se integreze, dorind mereu să aleagă căile aparent ușoare, furând și intimidând, neavând un scop precis sau principii după care să își ghideze drumul, Abdel ajunge să îl cunoască pe Phillipe, compania acestuia reușind să schimbe toată percepția lui Abdel despre viață.

Deși Abdel inițial nu își dorește să accepte vreun fel de implicare în viața tetraplegicului, acesta ajunge să fie angajat. Astfel, începe aventura care oferă dulceață și sensibilitate acestui roman deosebit.

Schimbarea se produce vizavi de ambele personaje, fiecare aducând puțină culoare în viața celuilalt, fiecare oferind câte puțin din experiențele acumulate până în acel moment. Prietenia celor doi este într-adevăr patetică și savuroasă!

Tu mi-ai schimbat viața – Ca de obicei, ecranizarea este destul de slabă în comparație cu cartea

Mi-a plăcut cartea destul de tare. Este scrisă în cuvinte simple, la persoana 1, fără prea multe descrieri, dar primind detalii suficiente în fiecare etapă importantă. Am vizionat și filmul, care mi s-a părut destul de slăbuț, în ciuda aprecierilor din toată lumea. Sunt destule diferențe între carte și film, adesea având impresia că filmul prezintă o cu totul altă poveste.

Ți-a plăcut recenzia cărții TU MI-AI SCHIMBAT VIAȚA?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Abdel Sellou

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TU MI-AI SCHIMBAT VIAȚA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Tu Mi-ai Schimbat Viața
Autor: Abdel Sellou
An apariție : 2020
Editura: BESTELLER
Nr. Pagini: 296
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 28.09.2021
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

-S-a sacrificat pe sine, venindu-ți în ajutor. A făcut-o din cea mai pură iubire. Și-a recăpătat Gloria Apusă. Dar el te-a ales pe tine. A ales să cadă. Jennifer L. Armentrout ar putea să scrie orice și aș iubi fiecare carte în parte. Scriitoare hibrid, Armentrout are...

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Doamna England mi-a făcut cu ochiul de când am văzut-o la precomandă pe site-ul Nemira. Am pândit-o, am ocolit-o, am pus-o în coș, am dat-o jos, am pus-o iar...știți circuitul, nu trebuie să vi-l povestesc eu. Cert e că finalul a fost unul fericit și a ajuns la mine...

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

În viață n-ar trebui să colecționăm mașini de lux sau bijuterii de firmă, ci momente de bunătate și amintiri cu oamenii ce ne-au atins sufletul. Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 276 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments